אוקיי - לעבודה

RomiVais

New member
../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif אוקיי - לעבודה ../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif

זה אולי יהיה מעט ארוך - אני מתנצלת מראש.
אלה מכם ש"מסתובבים" בפורומים הנוספים יראו את זה גם שם - כי אני באמת זקוקה לכל עזרה שאוכל לקבל מכם. זהו זה - הגעתי לגבול!!! אני חייבת לחזור לשיגרת הירידה במשקל. ירדתי 20 קילו אבל מאז חודש נובמבר לא ירדתי גרם. ובחודשים האחרונים אני אפילו עולה... ואז יורדת... עושה ממש ה-כ-ל כדי להיות במצב יחסית יציב!! אבל לא יכולה להימנע מחטאים (לא להרוג אותי - אבל החטא הכי גדול שלי - קולה!!)
איך מסבירים את העובדה שאת הדבר שאני הכי רוצה בחיים, אני לא מצליחה להשיג? מה מונע ממני? מה עוצר אותי? יש לכם הסבר? והרי אני באופי שלי מאוד עקשנית ותמיד משיגה את מה שאני רוצה. רק לא בקטע הזה... ולא בתחום החברתי... שמעתי מיותר מאדם אחד שיכול להיות שהסיבה לכך היא פחד. שבעצם כמה שאני רוצה להיות רזה - אני גם מפחדת מזה. אולי מהשינוי, אולי מכך ש"יתחילו להסתכל" ואולי מעצם העובדה שאני סוף סוף אתבגר בעקבות הירידה במשקל. והרי שמשקל העודף הוא מעין הגנה... "שומר" עלי מפני דברים חדשים וניסיונות חיים. אבל אי אפשר להישאר ילדים לנצח, לא?? ובכל זאת - איך מתגברים על זה? רעיונות יתקבלו בשימחה. אני עובדת בעבודה חדשה, עם קהל. ואני מאוד רוצה להיראות בסדר. זה חשוב לי. אבל בכל זאת לא מצליחה לעשות שום דבר שיקדם אותי במטרה זו. אני כמובן הולכת לעבודה לבושה טוב ומסודרת... אבל אני מתכוונת לעניין המשקל - רק זה!! אני ארגיש הרבה יותר נוח מול אנשים אם אהיה יותר רזה. ובכל זאת אני אומרת לעצמי כל יום שאני אתחיל לאכול נכון ואפסיק לשתות קולה ואתחיל ללכת לעבודה ברגל ואולי גם לחזור ואולי גם ללכת פעם - פעמיים בשבוע לחדר כושר ובסוף... אני תמיד מוותרת לעצמי. ואז מרגישה נורא. אני לא רוצה לפחד להרזות, אני רוצה להצליח ולהשיג את היעדים שהצבתי לעצמי - ולהיות מ-א-ו-ש-ר-ת. קשה לי לדעת מה גובר על מה - הרצונות או הפחדים מ"חיים חדשים"... אבל אני באמת רוצה את זה ואני אשיג את זה
נכון חברים?? אני פשוט צריכה לצאת ולקנות לעצמי שקים מלאים ב: מוטיבציה כוח רצון אופטימיות וכו´...
תודה מראש על כל תגובה אוהבת רומי

lir42

New member
רומי יקרה

מצטערת שאני לא יכולה לעזור לך אך אני במצבך..... מחבקת ליר

רוייקו

New member
ישנן איזה אלף חמש מאות תיאוריות

פסיכולוגיות על שמנים.. * שהם רוצים אך מפחדים לרזות ... ולכן, מחבלים בתהליך הירידה משתמשים בשומן כחומת הגנה על עצמם אכילה מוגזמת היא הבעת כעס ועונש עצמי ועוד ועוד מאות סיבות שונות .. אם כך מרבית האוכלוסיה המערבית החיה בשפע סובלת מהפרעות פסיכולוגיות. אולי אנחנו פשוט אוהבים לאכול מה שטעים ואוכלים, בלי שניתכוון להזיק לעצמנו, כמויות גדולות משהגוף דורש ?! הרי 90 אחוז מהמנסים לרדת במישקל בצורה טיבעית אינם מצליחים וחוזרים לעלות במישקל. מדובר גם באנשים שהיו רזים פעם והתחילו לאכול יותר, או בנשים שהיו רזות ועברו שינוי הורמונאלי ועוד כמה מאות סיבות שכולן שוות בחשיבותן. אני מאמין שרוב מיקרי ההשמנה הם שילוב של סיבות פיזיולוגיות ונפשיות יחד. לרומי, אם היית אומרת עברתי את הניתוח וירדתי קילו אחד וזהו. נעצרתי. הייתי אומר שיכול להיות שאת פשוט לא רוצה לרזות, כי לא עשית שום מאמץ לרזות אפילו רבע מהמישקל העודף, אבל עובדה שירדת כ 20 קילו.. זה גם משהו. עובדה שלא עלית אותם חזרה, כמו שקורה ב´שיטה הטיבעית´.. לא ??

רוייקו

New member
תיקונון קטן: כתבתי בהודעתי הקודמת

ממש לפני דקותיים, כי לדעתי, רוב מקרי ההשמנה הם בעיה פיזיולוגית ונפשית. נתתי כמה סיבות אפשריות של בעיות פיזיולוגיות אבל לגבי הסיבה הנפשית, הכוונה לחוסר מוטיבציה, אדישות וכדו´..

RomiVais

New member
תודה רועי!! ../images/Emo24.gif

בהחלט יש בזה משהו. ואני מודעת לכך שזה לא שלא עשיתי כלום ולא ירדתי גרם פשוט לר ירדתי מספיק - זה העניין ואכן אני מאוד גאה בכך שאני שומרת על משקל יציב ולא עולה את כל ה- 20 בחזרה עם ריבית אבל אני רוצה לרדת עוד 20-25 לא רוצה להישאר כפי שאני. והעניין הוא שאני לא מצליחה להביא את עצמי לכך. אני מתכננת ולא מוציאה לפועל שום דבר. ערב נעים רומי

רומי../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

עזבי תאוריות........... תתחילי לחיות את החיים....... תחליטי שקולה = רעל בשבילך
ואת הרי יכולה ומסוגלת לכך. אין לי הרבה פתרונות - כי אני די באותה סירה......תקועה על אותו משקל. אבל אני לא מוכנה להשבר. את לא רוצה ללכת, להתעמל, חדר כושר????????? יש לכם אחלה ים - אז קדימה לשחות (אני חולה על ריף הדולפינים). תפסיקי להיות לחוצה מאיך אחרים רואים אותך - תחייכי אל עצמך כל בוקר מול המראה. זהו... סתם, ממש אין פתרונות פלא אבל צריך להחליט שהאוכל הוא רק חלק מהחיים ושהחיים נהדרים גם כשאוכלים מעט ורזה. רומי..... אנחנו רוצים אותך בחזרה איתנו במלא כוחך, חומך, חביבותך ו........מה שיש. אז עזרי כח והתקופה הקשה תעבור לה כי לכולנו יש את זה. ושוב המון
ים ו-
ות אורית

RomiVais

New member
אורית יקרה ../images/Emo24.gif

שלא תביני לא נכון - אני ממש בסדר זו לא תקופה קשה ודווקא בגלל זה החלטתי שזהו זה - עד כאן הגענו. כשקשה לי אני מרשה לעצמי... אבל עכשיו אין סיבה אני בסך הכל אוהבת את העבודה החדשה ופשוט רוצה להרגיש טוב עם עצמי אז אכן החלטתי ופשוט מצטיידת עם החיזוקים שלכם לדרך שתמיד היתה קשה עבורי... אבל איך אני תמיד אומרת? קשה זה לא בלתי אפשרי ואני צודקת!!
היום קמתי מוקדם ואני אלך ברגל לעבודה ומקווה להתמיד כל יום ולהצליח תודה על כל מילה ואני מקווה שכולנו נעבור את נקודת השבירה בהצלחה אוהבת רומי

sure16

New member
רומי חמודה../images/Emo140.gif

ההכרה בבעיה היא כבר חצי פתרון! ועכשיו לחצי השני: תציבי לך יעדים קטנים,ברי השגה.כאלה שאת יכולה להגיע אליהם מבלי להיות מתוסכלת מהדרך אליהם.. עד סוף החודש-לרדת 2 קילו. לשתות רק בקבוק קולה אחד בשבוע. ללכת 3 פעמים בשבוע,4 קילומטר כל פעם. להוריד לגמרי סוכר.חוץ מיום שישי,בו מותר קינוח.... זהו להפעם! תכיני לך דף עם יעדים כמו אלו ותדווחי לי על ביצוע. אני מכינה הפתעות (או עונשים) לפי התוצאות! בהצלחה!

RomiVais

New member
שרה מקסימה ../images/Emo24.gif

איזה יופי נשמע ממש טוב בתיאוריה אבל צערי אני מאלה שמציבות מטרה : 5 קילו בשבוע
אבל את ממש צודקת ואני אנסה פשוט אני קצת קיצונית בדברים האלה קשה לי חטא קטן מדי פעם אני צריכה להיגמל לחלוטין!!! מסקרן אותי מה העונשים / הפתעות...
מה איתך? איך הולך? איך עבר סוף השבוע? שיהיה לך שבוע נפלא ביותר
רומי

OBY

New member
שמעת על התכנית בוינגייט ?

קודם כל, אני בטוח שתצליחי מה שלא תעשי. זו אמנם רק אמצע הדרך, והיא נראית אולי יותר ארוכה ממה שנראה קודם אבל את 100% תצליחי ! מילה שלי ! בקיצור, וינגייט...אח שלי, מסיים השבוע את התכנית של מכון וינגייט. מרכז את התוכנית יאיר קרני שהוא אתלט, מומחה בתזונה ובעבודה עם ספורטאים. בתחילה עושים בדיקות רפואיות מקיפות ואח"כ - אודרוב - לג´בלאות. סתאאם . זו תכנית הדרגתית מגוונת שנשמעת ממש טוב. זו תכנית לשיפור איכות החיים והכושר הגופני, שבה גם מורדים במשקל (שזה בונוס אבל לא העיקר - אחי ירד מBMI 47 ל 40). בתכנית מגיעים 3 פעמים בשבוע בשעות הבוקר לכמה שעות טובות של פעילות גופנית מותאמת ומודרכת + הרצאות בנושא. זו תכנית לא זולה, אבל פלאים מה שזה עושה ! דיברתי עם יאיר קרני, יש שם לא מעט מנותחים שבאים לעשות ת´עמלות אחרי שנתקעו בירודה במשקל. הוא מאוד ממליץ על פעילות גופנית כהשלמה לניתוח, וטוען שעם הנסיון שלו השילוב של הניתוח ופעילות גופנית מביא לסביבות ה 100% הצלחה ! מפדלאת טלוויזיה אחי הפך להלכן כפייתי - הוא הולך כל יום כשעה מינימום ( וזה בימים שהוא לא בתכנית ). מעבר לירידה במשקל (שהיא די מרשימה) הוא הרבה יותר אנרגטי מרגיש טוב ואחלה לו בכלל... אם מעניין אותך עוד פרטים אשמח להשיג לך. הרבה אור, OBY

RomiVais

New member
תודה OBY ../images/Emo24.gif

אכן פעילות גופנית עוזרת במקרה שלי אני יודעת!!! והאמת היא שברגע שאני מתחילה אני ממש אוהבת את זה אבל קשה לי להתחיל לגבי וינגייט - אני אילתית אז לא נראה לי שזה רלוונטי לגבי - אבל תודה בכל מקרה!! מודה לך על האמון בי מקווה לא לאכזב
שיהיה לך שבוע נפלא ביותר רומי

gal33

New member
תוכנית מצויינת, אבל קצת מנותקת

מהמציאות, לא? מי יכול לחיות לאורך זמן עם כל כך הרבה שעות התעמלות בשבוע? איך אפשר להחזיק במשרה מלאה (שנדרשת לצורך מימון התוכנית) ביחד עם התוכנית? שמעתי על אחוזי הצלחה מאוד גבוהים של התוכנית. יש להם דיווח על אחוזי הצלחה, שנה ו- 5 שנים לאחר סיום התוכנית? מה הם מציעים כאורח חיים לכל החיים עם סיום התוכנית?

OBY

New member
אז ככה, התכנית רצה כבר יותר מ5 שנים

היא התחילה ממני לוי (ההוא מדאייט דודו - זוכרת ? דוקא סיפור יפה). המטרה של התכנית היא לסייע לך להכנס לכושר, כאשר הם טוענים שעדיף להיות שמן בכושר מאשר רזה פדלאה. באים לשם אנשים מכל הגילאים, ובכל המשקלים והמצבים הבריאותיים. התכנית היא של חודש כל יום או חדשיים שלוש פעמים בשבוע. אחרי התכנית ניתן להמשיך לבוא לוינגייט לקבוצת תמיכה אחת לשבוע, ביום שישי, שכוללת הליכה הרצאה ושקילה. הרעיון היא "להתמכר" לפעילות הגופנית, למצוא איזו פעילות טובה לכל אחד, איך אפשר לגוון ומה עושה טוב לאיזה חלק. יאיר קרני טוען שאחוזי ההצלחה עומדים על מעל 60% על משך 5 שנים. אני שוקל מאוד ברצינות לעשות את התכנית אחרי הניתוח. כרגע אני לומד ועובד וממש אין לי שלושה ימים בשבוע, אבל אם הכל ילך כמתוכנן, אני אנותח במאי, אתאושש ביוני, אמס בחום ביולי-אוגוסט ובאוקטובר, לפני תחילת שנת הלימודים הבאה....רק הילד יגמור את הקולג´... סתאאאם. אני ממש חושב על זה. את באה נעשה את זה יחד ? OBY

יש לי חבר שעשה שם את התוכנית../images/Emo10.gif

לאחר ירידה מסחררת ושינוי הרגלי חיים קיצונים שכלל 30 קילו פחות כושר על בסיס יומי נשבר ועלה את כל מה שהוריד ובנוסף חדל לחלוטין מכל פעילות גופנית. חבל !!!!!!!!

רוייקו

New member
התכנית שלהם מצליחה זמנית בלבד, בד"כ

משום שלהוריד לא כל כך בעיה מאשר לשמור על התוצאות. מעטים אלה שממשיכים לנהל אורך חיים ספורטיבי גם לאחר התוכנית. זה בדיוק כמו בדיאטה רגילה. בהתחלה מתלהבים.. מכסחים כמויות, מתעמלים ואז, אחרי כמה תוצאות יפות נישבר הז... ועולים חזרה. ´תו דבר לגבי התכנית של וינגייט. מעטים ממשיכים בחדר כושר, הליכה, ריצה ודיאטה. מדובר באורח חיים שונה מזה שהיה - אורל חיים לא קל.

רומי יקרה,

האמנם הורדת כבר כמעט חצי מעודף המשקל שלך? זה המון! והחצי השני הוא תמיד קשה יותר. אבל לאט לאט ועם המון סבלנות, גם הוא יסתלק. שלומית.

RomiVais

New member
תודה שלומית ../images/Emo24.gif

זה לא המון אני עדיין שמנה אבל בהחלט מרגישים בקושי של "האחרונים" לפני שהתחלתי לחטוא - שמרתי באדיקות רבה על תפריט הדיאטנית וירדתי יפה עד שנעצרתי ונמשכתי לשמור עד שזה שבר אותי (חשבתי למה לשמור "כמו דבילית" אם בכל זאת אני לא רואה תוצאות)... וברגע שאני נשברת - זה עד הסוף אבל זהו - מהיום חוזרים לרדת במשקל - חייבים!!
מה איתך? איך הולך? שיהיה לכולנו שבוע מוצלח ודיאט רומי

למעלה