אוכל קדימה אוכל

SILIVAS

New member
../images/Emo71.gif אוכל קדימה אוכל

פשטידת פטריות מעולה בטטות וכרובית בתנור עוף בדבש שעועית צהובה ברוטב קציצות דג
 

Darth Foofoo

New member
בישולים פה

אושפילאו שיצא מדהים רק שגיליתי שפתיתים צפים במים ( אני לא אוהבת אורז אז עשיתי חצי חצי והפתיתים התערבבו באורז ). פסטה עם נקניקיות ( כשאין מצב רוח זה מה שקורה ) קציצות עם תפוחי אדמה ברוטב גמבות בסיר עוגת מייפל
 

merf

New member
אפשר בבקשה מתכון לפשטידה?

את הבטטות והכרובית עשית יחד?
 

SILIVAS

New member
הפשטידה היא של קובי בר

אני ארשום את המתכון בערב את הכרובית בישלתי קצת, ערבבתי עם מיונז ותבלינים ולתנור הבטטה תיבלתי וגם שמתי קצת פירורי לחם ולתנור
 

SILIVAS

New member
בבקשה

פשטידת פטריות / קובי בר חומרים: לבצק 2 כוסות קמח תופח 1 גביע שמנת חמוצה (170 מ"ל) 75 גרם חמאה או מרגרינה קורט מלח למלית: 2 כפות חמאה או מרגרינה 2 בצלים גדולים 500 גרם פטריות טורות פרוסות או משומרות ומסוננות 2 כפות חלב 2 כפות מחוקות אבקת מרק פיטריות 3 ביצים 1 גביע שמעת חמוצה (170 מ"ל) 200 גרם גבינה צהובה קשה מגוררת גס מלח ופלפל לפי הטעם תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים את התבנית 2. שמים את חמרי הבצק בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד. מקררים כ-20 דקות 3. משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומרפדים גם את הדפנות לגובה כ-2 ס"מ (אם נשאר בצק מיותר ניתן להקפיאו) 4. להכנת המלית, ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו. 5. מוסיפים אל המחבת את הפיטריות, החלב ואבקת המרק, בוחשים ומבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ובוחשים. יוצקים את תערובת הפיטריות אל התבנית המרופדת בצק. 6. טורפים יחד את הביצים, השמנת החמוצה והגבינה הצהובה ויוצקים מעל לשיכבת הפיטריות. 7. אופים כ-50 דקות, או עד שהמלית תתייצב
 
פסטה ברוטב עבניות, שום ותבלינים

סלט ירקות וחביתת ירק. קינוח - עוגת גבינה שכבות שהכנתי אתמול. יצא ממש ממש מוצלח. (במחשבה שניה, אולי כדאי שאני אשאיר אותה במקרר...)
 

SILIVAS

New member
בבקשה

קציצות דג: החומרים חצי קילו דגי פילה דקים (קונים קפואים, הם דגים לבנים ודקים בדר"כ באים בחבילות ניילון של כמה דגים) ‏2 ביצים קמח מצה גזר מגורד דק בצל קטן מגורד שתי שיני שום מלח, פלפל לפי הטעם ניתן להוסיף שמיר קצוץ (מוסיף) מיץ לימון טבעי אופן ההכנה שוטפים ומשרים לחצי שעה את הדגים במיץ הלימון, לאחר מכן שוטפים היטב. טוחנים את הדגים במעבד מזון. מערבבים את כל החומרים יחד. (משתמשים בכמות קמח מצה כך שתתקבל עיסה שניתן ליצור איתה קציצות אליפסיות). מחממים שמן עמוק במחבת. צרים קציצות קטנות ומטגנים משני הצדדים לקבלת גוון זהוב - חום.
 

galxia

New member
מה בישלנו +שאלה../images/Emo35.gif

פאי רועים
פסטה ברוטב שמנת ובטטה(אני מתה על המתכון הזה)
סלט כרוב בכמויות.
לזניה- ואיתה השאלה, עשיתי לזניה במתכון הרגיל והפשוט של עלי לזניה+רוטב עגבניות (הום מייד) + קוטג' וקצת בולגרית. יצא לי נוזלי..היה טעים בטרוף- אבל נוזלי. איך אופים ,או מה שמים, כדי שהלזניה והגבינה והרוטב שבתוכה יעמדו יפה כשמגישים אותם לצלחת?
 

Darth Foofoo

New member
צריך לבשל את הרוטב לפני האפיה

וגם לסנן את הגבינה טוב טוב לפני האפיה.
 

galxia

New member
הרוטב מבושל,

זה רוטב שאני מבשלת עם בצל, עגבניות, רסק עגבניות ושום- ובסוף טוחנת אותו ב"בולבולון" כדי שלא נרגיש את כל הבפנוכו. ולגבי לסנן- מה לסנן את הקופסה של הקוטג'?
 

Darth Foofoo

New member
לסנן את כל הנוזלים

גם מהקוטג' וגם מהעגבניות שממש יישאר רק הבשר שלהן כשאני עושה לזניה אני מעדיפה אטריות ביצים על עלי לזניה ויוצא לי ממש יפה . ( שוויצרית שכמותי )
 

merf

New member
אני את התערובת מכינה מקוטג'+ביצים

זה מייצב את הנוזלים. זה תלוי איזה גבינות את שמה בפנים - כי למשל ריקוטה היא קצת יותר יציבה באפייה. אבל אני בד"כ שמה 2 קוטג'+2 ביצים+איזה גבינות שנשארו לי במקרר
 
|נצל"ש| מתכון ללביבות בטטה

האם למישהי יש את המתכון ללביבות הבטטה עם רוטב יוגורט של אורנה ואלה? תודה!
 
למעלה