אוכל קדימה אוכל

merf

New member
כן, הנה. ../images/Emo18.gifזהירות הן ממכרותתתת

הערה: ברוטב הטעים אנחנו שמים רק כף אחת של מיונז ולא שתיים ללביבות: 1 ק"ג בטטות קלופות 1-1/2 כף רוטב סויה משובח 3/4 כוס קמח (או יותר, לפי הצורך) 1/2 כפית מלח קורט פלפל שחור, טחון טרי חמאה לטיגון לרוטב: 1 מיכל שמנת חמוצה 2 כפות מיונז מלח ופלפל שחור, טחון טרי עירית קצוצה, לפי הטעם + מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים. + מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. + צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה. + מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. + מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.
 

merf

New member
וידוי:

לא אכלתי אותן במסעדה. אבל טעים? הו הו הו - בהחלט ועוד הו אחד
 
ועוד שאלה... שמתי לב שאין ביצים במתכון

מה "מדביק" את הבטטה? והתערובת יוצאת נוזלית או כמו "פירה"? ואיך צרים את הלביבות? (בספר ראיתי שהם עושים את זה עם שק זילוף, אפשר לעשות את זה גם כם כף?
 

merf

New member
תשובות:

מה שמדביק הוא הקמח יוצא כמו פירה דייסתי אפשר עם כף
 

merf

New member
אל תדאגי - גם הבעלול הכין אותן

טיפ אחד: אל תתחילי מלהבה גדולה מידי, כי אז הן יישרפו מבחוץ ויישארו רכות מבפנים. מחזיקה אצבעות חזק חזק
 

Nיה

New member
ממליצה מאוד על לביבות הבטטה (והתפ"א) האפויות

של ניקי ב. גם טעים, וגם לא מטוגן ושמנוני
 
אצלנו ../images/Emo71.gif

אורז עם שעועית ותירס ברוטב עגבניות
קציצות סויה
חציל בלדי בתנור
פסטה עם ירקות
רוגעלך
סינרול
2 עוגות קראנץ שמרים: פרג, ותמרים עם אגוזים וצימוקים
עוגיות שוקולד צ'יפס משודרגות
עוגיות שיבולת שועל עם פירות יבשים
 

פ א צ ה

New member
אנחנו בישלנו:

רביולי בטטה ברוטב שמן זית ובטטה
פתיתים ונקניקיות
אורז בריאני שיצא מעולה!
עוגת פיה ליומולדת של בת של חברה
עוגת קובה ליומולדת של אמא של חברה וזהו!
 

SILIVAS

New member
וגם

פשטידת גבינת שוקולד של ניקי ב אני והגבר לא נצליח לעשות דיאטה לעולם...
 
יבול דל (וזה עו של שבועיים)

(עוד לא ממש חזרתי לעצמי) כדורי בשר עם מלא ירקות מרק ירקות ירקות מוקפצים (רואים שחסרו לי ירקות בטורקיה?
) צלי עוף עם תפו"א, בטטות וחומוסים פול ירוק מרק עוף עם גונדי
 
לא משהו מיוחד

טגנתי הרבה בצל, הוספתי פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות. הוספתי כמות יפה של גזרים שלמים וחצי קילו שעועית ירוקה והקפצתי קצת, ואז עוד 3-4 עגבניות קלופות ומים. כשזה נהיה רוטב זרקתי פנימה את הכדורי בשר (500 גרם בשר טחון מהודו+עוף, ביצה, פירורי לחם, בצל, תבלינים וירק) ובשלתי כשעה.
 
למעלה