ביקורת מסעדות

d a p h n a

New member
../images/Emo71.gif ביקורת מסעדות

אנחנו מדברים כאן מדי פעם בפורום על ענייני בישול בבית, אבל חשבתי שיהיה נחמד לדבר גם על אכילה בחוץ. לא תמיד קל לאכול בחוץ כצמחונים, וכטבעונים זה כנראה עוד יותר קשה. בהרבה מקומות יש רק מנה צמחונית אחת, אם בכלל, וגם היא לרוב מבוססת על פטריות (ותכל'ס, זה שאני צמחונית לא אומר שאני חייבת לאהוב פטריות!) אז חשבתי שיהיה נחמד אם אנשים יספרו על מסעדות שהם במיוחד נהנים בהם. הן לא חייבות להיות מסעדות צמחוניות (אנחנו לפעמים יוצאים גם עם אוכלים בשר
), הרעיון הוא שהן תהיינה "ידידותיות לצמחונים", כלומר מקומות שבהם יש מבחר יותר גדול, הבנה של הצרכים של צמחונים, אולי אפילו סימון בתפריט של מנות צמחוניות/טבעוניות (יש מקומות כאלה בישראל? בארה"ב יש קצת ובאנגליה הרבה) כך שלא צריך לשאול על המקור של הציר.

מסעדות ידידותיות לצמחונים

זה בעיקר מסעדות תאילנדיות למיניהן (כן, דווקא מסעדות תאילנדיות) כמו "למון גראס" ויש עוד מסעדה תאילנדית ששכחתי את שמה (בית תאילנדי?) שנמצאת באזור של רחוב בן יהודה בת"א. כמעט תמיד אפשר להחליף שם מנה בשרית בטופו (כלומר את אותה מנה שמגישים עם בשר רק שבמקום הבשר טופו), מרק תירס, סושי וכו'. אני דווקא כן מכירה מסעדה שמציינים בה "צמחוני" בתפריט, מסעדת הג'ירף באבן גבירול. אבל מה? המנה הצמחונית היחידה שיש שם היא סלט ירקות עם טופו. תודה רבה. אבל אם במקרה מתחשק לי לאכול אוכל מבושל ולא רק סלט, אין לי הרבה מה לחפש באותה מסעדה. אבל בגדול אני עדיין לקוחה די קבועה של בודהה בורגרס שהיא מסעדה טבעונית לחלוטין, מנות גדולות וטעימות ובמחירים סבירים ומכיוון שהיא נמצאת קרוב יחסית לעבודה שלי אני מזמינה ממנה אוכל לעבודה מדי פעם.

d a p h n a

New member
מה זאת אומרת? מלא מנות בג'ירף צמחוניות

זו אחת המסעדות האהובות עליי, ואפשר לקבל את כל הנודלס והאורז עם טופו במקום עם בשר! אני מתה על המנה המלאזית שלהם עם טופו!

p e b b l e

New member
אני לא אוהבת את הג'ירף

ישבתי שם פעם אחת ויחידה ואכן הזמנתי מנה עם טופו ולאחר כמה ביסים גיליתי במנה חתיכת עוף. אני יודעת שזה יכול לקרות בהרבה מקומות אבל מבחינתי זה די הרס לי את הרושם הראשוני. מבחינת מסעדות מומלצות, איטלקיות ואסייתיות לרוב סיפקו לי פתרונות מוצלחים. לעומת זאת ברוב המסעדות הבשריות ממש לא בא לי שוב ושוב לאכול פסטה. מסעדה אחת שנחרטה לשמצה בזכרוני היא אחוזת שולמית בראש פינה שהיחס והמגוון לצמחונים פשוט היה מעליב. מותר להמליץ גם על מסעדות בחו"ל? כי יש לי המלצות.

d a p h n a

New member
בהחלט, תמליצי על איזו מסעדה שבא לך

מעולם לא נתקלתי בעוף במנה שלי בג'ירף, אז יכול להיות שזו היתה טעות מקרית, אבל יכולה להבין למה זה הרס לך את החשק.

p e b b l e

New member
המלצה על מסעדה צמחונית בשיקאגו

יש בשיקאגו מסעדת גורמה צמחונית פשוט מעולה. קוראים למסעדה Green Zebra והמנות שם טעימות להפליא וממש מיוחדות. הם משלבים שם כל מיני טעמים בכל מנה וזו פשוט חגיגה לבלוטות הטעם. http://www.greenzebrachicago.com

d a p h n a

New member
האמת שיש לי מלא המלצות

למסעדות שוות בפרובידנס, אבל נראה לי שהסיכוי שמישהו יגיע לפרובידנס די קטן.
אבל היתה לי חוויה מגניבה בשבוע בעבר. קיבלתי הודעה שזכיתי במלגה יוקרתית, וכדי לחגוג החלטנו ללכת למסעדה ממש שווה בעיר, שלפני כמה חודשים התחילה להציע תפריט צמחוני ונטול גלוטן בנוסף לתפריט הרגיל (כלומר, חלק מהדברים רק נטולי גלוטן, חלק מהדברים רק צמחוניים, וחלק גם וגם). זה אמנם תפריט מאוד טעים, אבל לא עתיר מבחר, במיוחד לצמחונים (כלומר יש נגיד ארבע מנות עקריות בשריות נ"ג, ועוד מנה עיקרית אחת נ"ג + צמחונית, ועוד מנה אחת צמחונית ולא נטולה). בקיצור, הזמנתי את המנה הצמחונית היותר שווה מהתפריט, ואז התברר שאין להם אותה באותו היום. אז המלצרית אמרה שהשף יכין לי משהו, ואם יש משהו שאני לא אוהבת. אני די בררנית אבל לא רציתי לתת לה את כל הרשימה, אז אמרתי שאני לא אוהבת חצילים ופטריות (כי אלה שתי אופציות נפוצות לצמחונים). הייתי בטוחה שאני אקבל מקסימום פסטה עם ירקות. אבל לא, השף הכין לי פלפל ממולא בתערובת מדהימה של ירקות עם רוטב עגבניות עשיר על מצע ריזוטו. היה מעולה! לדעתי יותר טעים מהמנה שהתכוונתי להזמין!

d a p h n a

New member
תודה, והמסעדה נקראת waterman grille

בפרובידנס, רוד איילנד. כאמור, לא נראה לי שיהיו כאן יותר מדי מטיילים לעירנו הנאווה, אבל אם אתם באים אתם מוזמנים לקפה.

מסכימה ../images/Emo45.gif

גם לי הג'ירף לא מעלה קונוטציות טובות. יותר מדי צמחונים וטבעונים צברו שם חוויות שליליות. צמחונית לא הייתי כבר הרבה זמן, אבל בתור טבעונית אני לא חושבת שיש לי שם מנה אחת לאכול, וזו מסעדת נודלס, למען השם! ובכלל מאוד נדיר שאני מגיעה למקום ולא מוצאת מה לאכול. אני דוגלת במשפט שטבעונים תמיד מוצאים מה לאכול. אבל הג'ירף האלה, ממש מרגיש כאילו הם אנטי צמחונות וטבעונות, בכוח.

gs1234

New member
הג'ירף זו מסעדה מעולה, לדעתי

חוץ מנודלס, יש להם מרקים וסלטים מאד טעימים, שמתאימים לטבעונים - ומשקאות, כן! תמיד יש להם שייקים מקוריים, על בסיס מיצי פירות ועם כל מיני תבלינים מעניינים. וגם הנודלס שלהם טובים - אין להם שום בעיה להכין עם אטריות אורז במקום אטריות ביצים, וטופו כמובן. מנות פיקנטיות וטעימות. אני לא מכיר את הסניף בתל אביב, ומה שכתבתי מתייחס לכמה ביקורים שלי בזמן האחרון בסניף בהרצליה פיתוח.

ממה שאני זוכרת

מהפעם האחרונה שהייתי בג'ירף (שזה היה די מזמן) הייתה לי בעיה לבחור מנה צמחונית וחוץ מהסלט באמת האופציה היחידה שהייתה לי הייתה הנודלס. די התאכזבתי לגלות שאפילו האגרול, שהוא בדרך כלל מאכל צמחוני, בג'ירף יש בו בשר.

d a p h n a

New member
אבל זו מסעדת נודלס.

כמעט כל האוכל שם זה נודלס. אז זה לא "חוץ מהסלט". 90% מהמנות העיקריות שלהם הן נודלס, ואת רובן אם לא כולן אפשר לקבל צמחוניות...

אני חושבת שהבעיה שהייתה לי אז

הייתה שהסתכלתי באמת על התפריט והלכתי רק למאכלים שבמפורש היה כתוב עליהם "צמחוני" בתפריט. היו כאלה רק שניים-שלושה, חלק מהם היה גם אותו נודלס שהזמנתי אז. אציין שגם הייתי אז צמחונית די טריה וחששתי "ליפול" בטעות על מנה בשרית.

d a p h n a

New member
כן, באמת צריך קצת ניסיון

כדי להבין שאפשר לבקש מהם לעשות מנות כצמחוניות. זה לא ברור מאליו מהתפריט.

motior

Member
מנסיוני שלי

מסעדות הודיות הן תמיד ידידותיות לצמחונים, אבל המבחר בארץ לא גדול. מסעדות איטלקיות הן בד"כ ידידותיות לצמחונים - תמיד אפשר למצוא מבחר מנות פסטה צמחוניות הפתעה נעימה הייתה לי ב"קורדליה" - מסעדת השף של ניר צוק. למרות שהתפריט מאוד לא ידידותי לצמחונים, בפעמיים שהייתי שם הכינו עבורי "ארוחת טעימות" צמחונית - טעימה מאוד (ובכלל לא זולה)

taliF454

New member
היית צריך לבקש מנה צמחונית מראש או ש

הגעת ואז ביקשת?

d a p h n a

New member
האמת שאני אוהבת מלא מסעדות בארץ

בכל פעם שאנחנו באים אנחנו מנסים "להכניס" את כל המסעדות האהובות עלינו. כמעט קצרה היריעה מלהכיל. בביקורים האחרונים בארץ גם גילינו כמה מקומות שלא הכרנו קודם: בריבה בנמל תל אביב מגישה מלא מנות צמחוניות מעניינות וטעימות. ובמרכז תל אביב אכלתי עם המשפחה שלי במסעדה איטלקית מדהימה בשם אוסטריה דה פיורלה, בה הכינו לנו גם דברים משגעים מהתפריט, אבל גם כל מיני דברים שלא היו בתפריט ושפשוט התחשק להם להוציא לנו. היה שווה ביותר!

taliF454

New member
../images/Emo45.gif תמיד אפשר לבקש לוותר על מרכיבים במנה

כמו טונה או ביצה או מאכלי חלב,או לבקש תחליף (למשל: ראיתי מנה של עוף על מצע בורגול עם ירקות,שאלתי אם אפשר לקבל את המנה ללא הבשר וקיבלתי רטטוי מאד) .למקומות שלא מסכימים לוותר לי אני לא חוזרת
דרך אגב דפנה- מז"ט על המינוי!

למעלה