ביקורת מסעדות

כל כך הרבה! - המלצות טבעוניות ../images/Emo39.gif בת"א

כחובבת סושי אני נוטה לאכול לא מעט סושי
. יש שלוש סושיות שחביבות עלי (כי הן הכי זולות...
): ג'פאניקה - שם לא בעיה למצוא רול צמחוני או טבעוני כי את מרכיבה את הרול בעצמך. מה שכן - יש להם רול מיוחד שנקרא ג'פנקו, שמטוגן, ויש סניף אחד שטוען שזה מטוגן עם ביצה ויש סניף אחר שטוען שזה בלי ביצה. אז זה לא ממש סגור. הסושיה - יש הרבה צמחוני, ועוד יותר טבעוני (הטמגו הזו שנדחפת לכל מקום!
) והמנות הצמחוניות מסומנות בתפריט.
יוקו - בפלורנטין. יש להם קומבינציה צמחונית ואם מבקשים יפה אז הם מסכימים להחליף את הטמגו שבקומבינציה באבוקדו ואז זה טבעוני. ומעבר לזה - גםמרכיבים את הרולים, והמבחר ממש גדול.
נודלס טוב אני אוהבת ב"גו נודלס" באבן גבירול (מול רבין), שיש להם גם קטע של אטריות חיטה מלאה וכל החרטה הבריאה הזו
למרות שכדאי לדעת שבאגרול שלהם יש ביצים. על בודהה בורגר הטבעונית כבר דובר פה, אבל איך שכחו את "טעם החיים"? מסעדה טבעונית של קהילת העבריים מדימונה, על בן יהודה ליד בוגרשוב. אוכל פנטסטי!!! מומלצים - סנדוויץ' אוקרה או ברביקיו-טוויסט, או הפשטידת חצילים האלוהית
הודיות צמחוניות - יש את סב קוץ' מילגה שאני אישית לא הולכת אליהם מאז שהם הכניסו לשם אקווריום עם דגים ל"קישוט". בעיני בעלי חיים הם לא חפץ קישוט ואני בטח לא אבוא להנות ולאכול במקום שמבחינתו יש חיות שבויות לצרכי תפאורה. אבל יש את 24 רופי המעולה והמשביעה.
ואו, מה עוד? פסטות טבעוניות יש בספגטים - הספגטי שלהם ללא ביצים, בדקתי 10,00000 פעם... וכמכורת-קפה
יש גם את ארומה, והכריכים שלהם נבדקו המון פעם ואין בלחם ביצים. יש אפילו כריך אחד שטבעוני כמו שהוא בא (פורטובלו
). מהאחרים צריך לבקש שיכינו אותו בלי איזה רכיב גבינתי.

p e b b l e

New member
ג'פניקה באמת מעולים

אבל התפריט שלהם משתנה מסניף לסניף, אז יכול להיות שזו גם הסיבה לקיום הביצה או לא.

nowonder

New member
המסעדה שאני הכי אוהבת

"קמיליה" איפשהו בהוד השרון. יש להם שקשוקה תרד מעולה. וחציל בטחינה טעים טעים. ואין ספור אלטרנטיבות צמחוניות. לא בטוחה לגבי טבעוניות. וב "קפית" בירושלים יש סלט בטטות מצויין.

nowonder

New member
ניר אליהו זה לא באיזור השרון?

(אנ'לא טובה בגיאוגרפיה).

p e b b l e

New member
אכן באיזור השרון אבל לא הוד השרון

ניר אליהו זה קיבוץ צמוד לכפר סבא. זה אמנם קרוב להוד השרון אבל לא בדיוק.

nowonder

New member
טוב, נו. בדרך הלוך אני מרוכזת מדי

במחשבות על השקשוקה. ובדרך חזור אני שיכורה מיין ומאוכל.

gs1234

New member
ב"קמיליה" אין שום דבר שמתאים לטבעוניים

הייתי שם ואכלתי חציל בטחינה, שהיה המנה היחידה שמתאימה לטבעונים. זאת מנה שמגישים בהרבה מסעדות, וקצת נמאס ממנה. חוץ מהמנה הזאת לא הייתה ב"קמיליה" שום מנה שמתאימה לטבעוניים, והם גם לא הסכימו לבצע שינויים במנות שבתפריט.

or2704

New member
בתור טבעונית זה קצת בעייתי לי לאכול בחוץ

כי אני רוצה שהאוכל יהיה גם בריא. חגגנו החודש לאמא שלי יומולדת במסעדת "ריבר" ברמת גן. הכל היה שם בשרי חוץ ממנה אחת - בוסט בריאות - אורז מלא עם ירקות מוקפצים וטופו וזה היה טעים מאוד. ממליצה מאוד על הבודהה בורגרס - בדרך כלל אני אוהבת להרכיב שם סלט גדול ושייק ירוק. בבתי קפה הכי קשה למצוא אוכל טבעוני, הכל עם גבינה כמעט.

באמת? אני דווקא לא מוצאת את זה בעייתי בכלל

פשוט יש מסעדות שיש בהן יותר דברים ויש שפחות. אגב "ריבר" ספציפית זו מסעדה שבאמת ממש חסר בה מה לאכול (שאינו כולל בע"ח). אבל זה לא אומר שכל המסעדות הן כאלה. לא קשה למצוא מסעדות שיש בהן היצע טבעוני נרחב -גם בענייני אוכל איטלקי וגם בעניין הסיני-הודי-תילאנדי-יפני. אני מודה שמעולם לא היה לי חשוב שהאוכל שלי יהיה בריא מדי, אז אם זה קריטריון - זה אולי יכול להקשות (אני אומרת "אולי" ולא "בוודאות" כי מעולם לא ניסיתי להזמין בריא). אבל למצוא אוכל טבעוני בחוץ - זה לא כזו משימה קשה. הדוגמא הכי פשוטה היא להכנס לפיצריה ולהזמין מגש עם מלא תוספות אבל בלי גבינה. מאוד לא בריא, אבל מאוד זמין, נגיש ומאוד טבעוני
ובבתי קפה - מאז שהכניסו חלב סויה לכל בית קפה, רוב העובדים במקומות האלו גם יודעים מה פירוש המילה "טבעוני" ומסכימים להכין מנות מסויימות כך שהן יהיו טבעוניות. למשל להכין כריך שנקרא "פטה" בלי גבינת הפטה (ועדיין יוצא יופי של כריך, כי יש בו גם ממרח זיתים, פלפל קלוי, אבוקדו ועגבניה) (דוגמא להמחשה בלבד, כן?
) ומשהו שהסכימו לעשות בשבילי בבית קפה (נדמה לי שזה היה "קפה קפה") - הזמנתי ארוחת בוקר, שמגיעה עם לחמים ומגוון ממרחים, וכל ממרח שאינו טבעוני - הסכימו שנחליף בטבעוני! אז קיבלנו ריבות, סלט, טחינה ולחמים, כמו שהם אמורים להגיע, ובמקום טונה וגבינות ביקשנו פסטו, ויניגרט, ממרח זיתים ובלסמי. שזה לא בתפריט של הארוחת בוקר אמנם, אבליש להם את זה במטבח, ולא היה להם אכפת לארגן לנו צלוחית של זה במקום להוציא את הגבינות. היה ממש מעולה, שולחן מפוצץ בדברים לארוחת בוקר

למעלה