בישולי הקרניבורים לשבת חורפית

bigjack

New member
../images/Emo71.gif בישולי הקרניבורים לשבת חורפית ../images/Emo187.gif

מה מתבשל בסירים שלכם לסוף השבוע? מתכונים, תמונות וסיפורים טובים יתקבלו בברכה
אצלי התפריט עדיין מעורפל
אבל בטוח שמחר יתגבש משהו חורפי סוף שבוע חמים וטעים לכולנו
 

Bavmorda

New member
אצלי מגוון כמו תמיד וחצי מתוכנן ../images/Emo9.gif

....והפעם בגלל שהילדים לא אצלי, אז לא ידוע עדיין איך הולך להיות הסופש. אולי נפגשת עם חברה חדשה (שאתה מכיר
), אולי לאכול עם חבר במסעדת OM ואולי אקפוץ לדודים שלי.... מה שכן: מפשירה כרגע חצי קילו בשר טחון - עוד לא החלטתי מה עושה: אפשר קבבים עם מעט תיבול והכי נטורל שאפשר ואולי איזה מאפה עם בשר טחון בפנים במקרר כבר עוגת תפוחי עץ שהכנתי אתמול תוספות לא מתוכנן - יש אורז בארון תמיד, ויש לי תפודים קטנטנים - כנראה אבשל אותם מעט ואז אכין בתנור בתיבול של שמ"ז + תבלינים. ואולי..... בונה לי על ארוחת גרומה קטנה של שרימפסים בטריאקי "על" הגריל של התנור דווקא השבתות בלי הילדים הכי ספונטניות שיש....
ומי אמר שלגרושים חיים אומללים ???!!! B.
 
האמת? נוסע לשוק מחנה יהודה.

ולא. אני לא ירושלמי. נראה מה ייצא מהשוק. מניח כי נביא דברים טובים. חגי
 

זאב לבן1

New member
היום אני כמעט לא במטבח

אלא בגירגורים. מחר מסיבת יומולדת לאבא שלי ואני מכינה ארוחה הודית, כמו שאנחנו והמוזמנים אוהבים.
 

pirge

New member
פרחי כרובית עטופים בבשר ברוטב אדום

פרחי כרובית עטופים בבשר ברוטב אדום את הרעיון למתכון שמעתי לראשונה ממיכל 63 ולה תודה גדולה.מאז אני מגוונת ומשנה את המתכון לפי טעמינו במגוון טעמים. מאת:פירגה כרובית מפורקת לפרחים בכל מיני גדלים 2\1 קילו בשר טחון 2 בצלים קצוצים 2 חופני אורז תפוח אדמה קטן מגורר דק 2 שיני שום קצוצות 4\1 כוס מי סודה חצי כוס סולת מעורבב עם פירורי לחם חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה מלח פלפל שחור בהרט או כמון,קינמון,פפריקה וכורכום להכין רב רוטב אדום שמתאים להמון תבשילים: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב 4 שיני שום להוסיף כף סילאן כף פפריקה מתוקה קורט קינמון-לא חובה כף פפריקה חריפה או 4\1 כפית פלפלצ'ומה - לילדים לוותר. כוס עשבי תיבול אני אוהבת פטרוזיליה אורגנו בזיליקום טימין ---- לפי טעם כף אבקת מרק עוף קופסה רסק קטנה או קופסה של עגבניות טל וטרי (העדפה שלי) לרסק 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן) להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. אפר להוסיף מיץ לימון במידה וטעים לכם. עוטפים את פרחי הכרובית בבשר ומכניסים גם לכל החריצים את הגבעול של הכרוביות להשאיר גלוי לטגן במעט שמן ולגלגל שייטגן היטב מכל הצדדים מכניסים לרוטב רותח היטב ומבשלים כשעה או יותר על להבה קטנה. במידה ויש צורך להוסיף עוד מים אז להכניס מים רותחים. אפשר להכין חלק מהקציצות כקציצות רגילות ולהכניס חלק מפרחי הכרובית לרוטב ללא עטיפת הבשר. כשמכינים קציצות רגילות,אין צורך לטגן תחילה-להכניס אותם ישר לרוטב הרותח תהנו
 

אחשל

New member
בשבת כזו מתבקש חמין ../images/Emo9.gif...

להיום בערב, מכיוון שהפריזר עושה בעיות ומפשיר בלי הודעה מוקדמת, יוגשו חזה עוף (צרוב, או שניצל, טרם הוחלט) ונתח סינטה מיושן, צרוב ומפולפל.
 

eliya-l

New member
../images/Emo7.gif אז אני ממש בבעיה

רוצה להכין חמין אבל הבת שלי לא בדיוק מתה על חמין - אוף להיום אני משוחררת גם מהבית וגם מהכנת אוכל - באים אליה חברים (הם מזמינים פיצה וסרט) ואני מגורשת מהבית ומוזמנת לחברים - הם מכינים את העוף הדרוזי (מקום שלישי
) העברתי את המתכון וכעת אני צריכה לאכול את זה שוב פעם - חחח יש לי במקפיא בשר ראש (קפוא משום מה יש לי בעייה עם הטרי), יש גם קישקה וכמובן עצמות מח וביצים לחמינדוס כמובן כך שאם ארצה להכין היום חמין עוד יש אפשרות, מקסימום מאחר ועוד לא ערכתי קניות אקנה לי שעועית קפואה (שאף אחד לא ישמע) החלטתי לנסות אותה לאחר שקראתי כאן נדמה לי שמישהו מציע להשתמש בה. וכמובן שאם אני עושה חמין אז חובה להכין גם קוגלה' (קציצות קמח,בצל מטוגן, פפריקה ומים) שמתבשלות להן בסיר נפרד מזה של החמין אבל ברוטב של החמין יחד עם עצמות מח (לאחר שהן כמובן בושלו מספר שעות בחמין. בכל מקרה אם אכין חמין אצטרך להזמין אלי עוד אורחים - אחרת אי אפשר יהיה לחסל את זה. ומנה אחרונה כמובן סלט גזר מרענן במיץ לימון סחוט וסוכר. טוב נו, זה מה יש בינתיים
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifוזה מה שמתגבש אצלי בסירים../images/Emo187.gif

אז קודם כל כמובן שהגיברת תכין את המנה השבועית של השניצלים המעולים שלה (ואני כמובן אטגן אותם)
מרק שעועית ברוטב עגבניות עם ניחוח טריפוליטאי (מתכון ירשם בהמשך) דגים בירקות (דומה למתכון המרוקאי והסלונה העיראקי) לחמי פרנה מרוקאים אפויים על חלוקי נחל מרק עוף ירקות וקניידלאך חזה עוף במרינדה על מחבת פסים לדיאטטים
פסטה + רוטב עגבניות בצד תבשיל קדירה עם עוף, שקדי עגל, שקדי עגל, קציצות וירקות. ואני חושב שזה יספיק לנו
 

clcl

New member
והחמין שתכננתי שבוע שעבר... הגיע היום

לידי ביצוע... ומחר יוגש
 

clcl

New member
וגם עוגת מיץ קלמנטינות עם נגיעות שוקולד

ממש ממש טעימה... אווירירית ורכה.
 

clcl

New member
ברצון. בבקשה ראי

כאן (הפרזנטציה הוכנה ע"י נירהמ1 מנהלת פורום חלבי 771)
 

clcl

New member
צימעס - טעים טעים

8 גזרים גדולים וטריים - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (לא קטנטנות) 1 כף שמן 3-4 כפות סוכר כפית וחצי אבקת קינמון קורט מלח 1/4 מיץ לימון סחוט טרי חופן נדיב של צימוקים שטופים להעביר לסיר את הגזר החתוך + השמן, לכסות ולאדות ולערבב מידי פעם. כשהגזר מתרכך להוסיף את שאר המרכיבים לערבב ולבשל עוד כ- 15 דקות. מקור: עצמי
 

clcl

New member
שניצלים ... יאמי

אני מכינה את הציפוי כך: פירורי לחם + כמות נדיבה של שום גבישי + פפריקה אדומה + פלפל שחור + מלח
 

clcl

New member
השניצל עצמו מושרה זמן מה בביצה+רוטב סויה

ומצופה פעמיים היינו: ביצה - פירורי לחם - ביצה - פירורי לחם.
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifמרק שעועית בניחוח טריפוליטאי

מרק שעועית בניחוח טריפוליטאי אז ביקשו ממני בפורום מתכון למרק שעועית והאמת שהכנתי כבר כמה פעמים מרקים כאלו, אבל משום מה לא רשמתי אף פעם את המתכון. בדרך כלל השעועית במרקים אצלי מתלווה לבשר או רגל או שאר חלקים טעימים. אבל אם ביקשו אז אני אסרב? בטוח שלא. נכנסתי כרגיל למטבח לבישולי יום השישי שלי והתחלתי עם מרק השעועית, גם בספרים לא מצאתי שום מתכון שממנו אמשיך ואאלתר אז התחלתי מההתחלה ובישלתי לפי המתכונת הרגילה והתבלינים ששולטים במטבח הטריפוליטאי. והתוצאות כמובן לא מאכזבות. מצרכים: 0.5 קג' שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה במים וסינון 2-3 בצלים קצוצים דק 6 שיני שום קצוצות 300 גר' רסק עגבניות ( 3 קופסאות קטנות) 300 גר' עגבניות מגורדות (אני משתמש ב"טומטו מקס" של "טל" ) 50 גר' שומן כבש קצוץ דק (לא חובה אבל מוסיף המון טעם) 2 כפות קמח לבן 1 כף סוכר 1 כף פלפלצ'ומה או פפריקה חריפה 3 כפות כמון טחון 1 כף פלפל שחור טחון 2 כפות קינמון מלח 4-5 ליטר מים רותחים מעט שמן זית ההכנה: מטגנים את הבצל עד לשקיפות בשמן זית, מוסיפים שום, שומן כבש ופלפלצ'ומה ומערבבים דקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב שלא ידבק, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים, מערבבים עד לביעבוע של הרוטב ומוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מכאן אפשר שתי אפשרויות: אני מעדיף לטחון את הרוטב בבלנדר מוט ואז להוסיף שעועית, או שאפשר ישר להוסיף את השעועית. מביאים את המרק לרתיחה, מבשלים מכוסה כ-2-3 שעות עד שהשעועית רכה, רצוי באמצע הבישול לטעום ולתקן תיבול. אם רוצים מרק ממש סמיך אז מוציאים חצי מכמות השעועית בעזרת כף מחוררת, טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט ואז מחזירים לסיר את השעועית.
 
למעלה