../images/Emo97.gifמרק שעועית בניחוח טריפוליטאי
מרק שעועית בניחוח טריפוליטאי אז ביקשו ממני בפורום מתכון למרק שעועית והאמת שהכנתי כבר כמה פעמים מרקים כאלו, אבל משום מה לא רשמתי אף פעם את המתכון. בדרך כלל השעועית במרקים אצלי מתלווה לבשר או רגל או שאר חלקים טעימים. אבל אם ביקשו אז אני אסרב? בטוח שלא. נכנסתי כרגיל למטבח לבישולי יום השישי שלי והתחלתי עם מרק השעועית, גם בספרים לא מצאתי שום מתכון שממנו אמשיך ואאלתר אז התחלתי מההתחלה ובישלתי לפי המתכונת הרגילה והתבלינים ששולטים במטבח הטריפוליטאי. והתוצאות כמובן לא מאכזבות. מצרכים: 0.5 קג' שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה במים וסינון 2-3 בצלים קצוצים דק 6 שיני שום קצוצות 300 גר' רסק עגבניות ( 3 קופסאות קטנות) 300 גר' עגבניות מגורדות (אני משתמש ב"טומטו מקס" של "טל" ) 50 גר' שומן כבש קצוץ דק (לא חובה אבל מוסיף המון טעם) 2 כפות קמח לבן 1 כף סוכר 1 כף פלפלצ'ומה או פפריקה חריפה 3 כפות כמון טחון 1 כף פלפל שחור טחון 2 כפות קינמון מלח 4-5 ליטר מים רותחים מעט שמן זית ההכנה: מטגנים את הבצל עד לשקיפות בשמן זית, מוסיפים שום, שומן כבש ופלפלצ'ומה ומערבבים דקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב שלא ידבק, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים, מערבבים עד לביעבוע של הרוטב ומוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מכאן אפשר שתי אפשרויות: אני מעדיף לטחון את הרוטב בבלנדר מוט ואז להוסיף שעועית, או שאפשר ישר להוסיף את השעועית. מביאים את המרק לרתיחה, מבשלים מכוסה כ-2-3 שעות עד שהשעועית רכה, רצוי באמצע הבישול לטעום ולתקן תיבול. אם רוצים מרק ממש סמיך אז מוציאים חצי מכמות השעועית בעזרת כף מחוררת, טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט ואז מחזירים לסיר את השעועית.