בישולי הקרניבורים לשבת חורפית

clcl

New member
צחי...אפשר לפחות ביס מהלחם עם הרוטב?../images/Emo9.gif

 

bigjack

New member
../images/Emo97.gif"פרנה" לחם מרוקאי על חלוקי נחל

מצרכים: 2 כוסות מים חמימים 4 כפות שמן זית 5 כוסות קמח לבן 1 כף סוכר 1 כף גדושה שמרים יבשים 1 כף מלח ההכנה: לשים את כל החומרים במיקסר כ-10 דקות, הבצק אמור להיות רך ומעט דביק, בדקה האחרונה של הלישה מפזרים מעט קמח שהבצק יפרד בקלות ולא ידבק. מקמחים מעט את הבצק ומכסים במגבת רטובה, מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח, מוציאים אויר מהבצק ומחלקים אותו לשני כדורים, מכדררים כל חלק ומשטחים אותו בעזרת האצבעות כמו פיתה בעובי 2-3 סמ`, מפזרים מעט קמח מעל הבצק, ומניחים על משטח מקומח לתפיחה, מכסים את הבצק במגבת שלא יתייבש, אחרי חצי שעה מעבירים בזהירות את הבצק התפוח על חלוקי הנחל בתנור, אופים כ-8 דקות עד שמשחים מעט למעלה וגם למטה. אם אופים יותר משני לחמים רצוי לתת לאבנים להתחמם 10 דקות בין לחם אחד לשני כדי שגם התחתית תהיה אפויה.
 

yoss42

New member
רוצה ביס

צח זה נראה טעים מקווה שנישאר צפה לביקור
 

bigjack

New member
תודה יוסל'ה ../images/Emo24.gif

לאיפה נעלמת היום? מהלחם נשארה רק פינה אבל יש מרק שעועית ותבשיל בשפע
 

ilanvag

New member
הלחם נראה מדהים. שאלה, בבקשה:

מה בדיוק עושים עם חלוקי הנחל? אתה מניח אותם על תבנית, ואת הלחם עליהם? ומה בדיוק הם תורמים ללחם? מעולם עוד לא אפיתי לחם, וזה נראה מתכון מעולה בשביל להתחיל איתו - אז אודה לכל טיפ ולכל מידע בנדון. אילן
 

bigjack

New member
תבשיל קדירה בתיבול "ראס אל חנות"

קיבלתי מחבר שחזר ממרוקו תבלין ראס אל חנות והוספתי אותו לתבשיל קדירה עם ירקות, עוף, קציצות ושקדי עגל.
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifדגים בפלפלים

מצרכים: 1 בצל גדול חתוך רצועות 2 פלפל צהוב חתוך רצועות 2 פלפל ירוק חתוך רצועות 2 פלפל כתום חתוך רצועות 2 גמבה חתוך רצועות 3 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות או רבעים 10 שיני שום קלופות וחצויות 2 פלפל חריף ירוק חתוך לעיגולים ללא הגרעינים 6 חתיכות פילה דג (אני מכין עם אמנון) חצי חב' כוסברה קצוצה גס 1 לימון פרוס דק מלח פלפל שחור 4-5 כפות פפריקה (חריפה או מתוקה לפי העדפה) חצי כוס שמן קנולה חצי כוס מים רותחים ההכנה: מאדים את כל הירקות עם מעט שמן כרבע שעה, מוסיפים את הדגים מעל הירקות, מעל הדגים מסדרים את פרוסות הלימון, מערבבים בכלי את השמן שנשאר עם הפפריקה וחצי כוס מים, שופכים את התערובת מעל הדגים, מפזרים מעל הכל חצי מכמות הכוסברה, מכסים ומבשלים כשעה ומדי פעם מנערים קלות את המחבת. לפני ההגשה מפזרים מעל את הכוסברה שנשארה. מגישים עם המחבת על השולחן, התבשיל מאד צבעוני ויפה. דורש הרבה לחם במידה וחריף
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gif סטייק במחבת פסים

לקרניבור הצעיר שחייב בשר בסוף השבוע
 

Bavmorda

New member
../images/Emo123.gif פוזה שמוזה....

מתי אתה מבשל לי
אני רוצה טועמת חריימה שלך, או איזה תבשיל טוב ופוקאצ'ה בצד עם חמאה או "עם בלי כלום".
ואם ממש תתעקש אז איזה סטייק טוב (300 גר'' לפחות - אני אביא, אתה תארגן את הייתר )
B.
 

bigjack

New member
בכיף../images/Emo9.gif מתי שרק תרצי ../images/Emo24.gif

ולא צריך להביא כלום
הפריזר תמיד עמוס
 

Bavmorda

New member
../images/Emo8.gif זה הצד הרומני-פולני שלי, תשאל את אתי ../images/Emo6.gif

 

bigjack

New member
בתערובת תבלינים שאני מכין לבד

והיא כוללת : אבקת קארי כורכום תבלין שווארמה פפריקה מתוקה אבקת שום פלפל שחור טחון הבן שלי אוהב את התיבול הזה על הסטייק, והוא בהחלט טוב למנגל . אפשר להשיג היום בסופר תערובות מוכנות מאד טובות לתיבול על האש.
 
למעלה