בישולי השבת של הקרניבורים

bigjack

New member
גם אני ראיתי ולא עשיתי כלום

חוץ מלשטוף אותם במי ברז. פעמיים כבר בישלתי איתם ולא הרגשתי קרום או משהו אחר.
 
כל מה שלא ידעתם על שקדי עגל ומתכונים להכנתם

כל מה שלא ידעתם על שקדי עגל ומתכונים להכנתם מאת אייל כץ, כצל'ה עודכן בתאריך: 21.10.2006 כשרוצים להרשים, לא בא לבלות שעות במטבח אבל מוכנים לכתת רגליים ולהזמין מקצב נתח מיוחד, אפשר לחשוב על הכנת שקדי עגל בבית. שקדי עגל מהווים מנה יוקרתית ונחשבת שמככבת בטובי המטבחים בעולם. למרות זאת ניתן לקבל תוצאה נהדרת גם בבית, ואפילו ללא כל ידע מוקדם בהכנתם. כל הזכויות שמורות לאתר אכול
 

eliya-l

New member
ההסבר של חיים כהן הוא נכון ולא קשה

אם לא מורידים את הקרום שעוטף אז מרגישים שוני בטעם - אין מה לעשות לנקותתתתתתתתתתתתתתתת דרך אגב, באיטליז אוחיון בשוק בנתניה מוכרים גם שקדים שהם קוראים להם בשביל המנגל וגם לבישול. והם כבר די נקיים (יחסית) אבל צריך לנקות שוב.
 

clcl

New member
אני החלטתי שאני חייבת לרוקן את תא ההקפאה

ולכן הכנתי סיר צלי עם רוטב בו היו פיסות עוף + קציצות מבשר בקר אשר בושלו ברוטב אשר הוגשו עם אורז לבן... וגם הכנתי שניצלים לכך הוספתי סלט סלק ופלפלים קלויים פיקנטיים. זה ייקח עוד קצת זמן עד ריקונו של תא ההקפאה אבל חייבת לעשות זאת.
 

clcl

New member
קציצות מבושלות ברוטב בשרי

הכנתי סיר צלי עם רוטב בו היו פיסות עוף + קציצות מבשר בקר אשר בושלו ברוטב - יצא פגז: 2 בצלים בינוניים חתוכים - לטגן עד הזהבה קלה להוסיף פיסות שונות של עוף (חתוכות קטן) לטגן עד שנצלה להוסיף פפריקה, פלפל שחור, מלח לערבב ולטגן להוסיף שום כתוש בנדיבות ולהמישך לטגן תוך כדי ערבוב להוסיף מים כדי כיסוי ולהביא לרתיחה אז להוסיף 3 כפות גדושות של מרק פטריות לבחוש היטב להוריד הלהבה למשך 10 דקות ושוב להעלות ולהביא לרתיחה... במקביל לכל הנ"ל להכין את תערובת הקציצות: 250 גרם בשר בקר טחון 3 כפיות שום כתוש פפריקה, פלפל שחור, מלח 4-5 כפות פירורי לחם 1 ביצה לערבב הכל, להוסיף מים לערבב היטב ולהשהות עד אשר הרוטב רותח לכדרר לעיגולים ולהטיל אחד לאחד לנוזלי הרוטב, לנענע הסיר כך שהנוזלים יכסו את הקציצות; לבשל על להבה נמוכה עם מכסה מוטה עוד כ- 30 דקות. ממש מעדן הגשה: עם אורז לבן
 
ואצלנו:

לאתמול, פשוט: עוף בגריל עם קוסקוס וסלט (מה צריכים יותר 2 מבוגרים וילדה בת שנתיים וחצי?). להיום: סלט קולורבי עם בצל ירוק בשמן זית ומלח. סלט חסה ברוטב סודי. וגולת הכותרת: סיר 20 ליטר, מלא, של חמין פולני, עם כל המרכיבים ה"מאווררים"
. בנוסף, הוכן קנקן לימונענע מפרי גני. לארוחת ערב (כן, אנחנו מוזמנים להדלקת נירות): דג מטיאס חתוך עם בצל ירוק ושמן. חגי
 

א פרח

New member
אז התחדשתי לי בפלטת צליה חדשה

שמניחים על הגז ועליה צולים כל מה שבא. וזו חגיגת ההתחדשות בה, שני קילו סינטה לבן שניטרף לארוחת הצהרים, כמובן שהיה גם סלט ירקות טרי ומעט צ'יפס אך הבשר היה העיקר. צד ראשון
 

bigjack

New member
תתחדשו על הפלטה ../images/Emo77.gif

אפשר לשאול מאיפה קנית וכמה זה עלה? ותיקון קטן.....הבשר נראה יותר כמו צלעות לבן ולא סינטה, כי הסינטה באה בלי העצם
סינטה או צלעות זה לא משנה....הייתי מצטרף לחגיגה כזו בשמחה
 

א פרח

New member
בהחלט אפשר

קניתי בטיב טעם באשדוד עלה 96.75 ש"ח אחרי הנחה מחיר מקורי 129 ש"ח. ולגבי הבשר נימכר לי כסינטה עם עצם לבן כך גם מופיע בחשבונית, בכל מקרה היה פשוט מעולה אז לא ממש איכפת לי איך קוראים לו
 
זו השבת שלנו חמין מס 2

חמין מס 2 מצרכים: סיר ענק עם מכסה מתכת וידיות שניתן להכניס לתנור 8 שקיות קוקי 12 ביצים או כמספר הסועדים או יותר 5-6 כפות סוכר 4-5 כפות דבש 4 קישקע ממולא מוכן 4 ק"ג בשר כולל פרוסות אוסובוקו עגל,פילה, שריר/אחר עצמות מוח כמספר הסועדים 2-3 תפוחי אדמה קטנים לאדם עם הקליפה 500 גרם שעועית לבנה גדולה שעברה השרייה במים 48 שעות או הרתחה של מספר פעמים. קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס אופן הכנה : מבשלים את הביצים לביצים קשות ומכניסים לשקית קוקי. את הקישקע הקפוא מכניסים לשקית קוקי את השעועית מכניסים לשקית קוקי. את שקיות ה -קוקי לחורר בשנים שלושה מקומות קטנים כדי לאפשר לנוזלים להיכנס פנימה שמים בתחתית הסיר את הסוכר והדבש כאשר הסיר קר ומדליקים אש. עוד לפני שנוצר קרמל מוסיפים את הבשר,האוסובוקו והעצמות לדקות להשחמה מכל הצדדים. מוסיפים 2-3 כוסות מים רותחים, מזיזים את הבשר הצידה ושמים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר. מעל שמים את הבשר, את הקישקע מכניסים את הביצים מכסים במים רותחים מוסיפים פלפל גרוס ומבשלים על אש גדולה עד לרתיחה. מסירים את כל הקצף המלוכלך ומורידים את הלהבה לנמוכה. משפרים טעמים ומבשלים 6 עד 24 שעות. אפשר על אש נמוכה או בתנור בחום נמוך או על פלטה לשבת. לדאוג להכניס מקל עץ מידי פעם למנוע שהבשר ידבק לתחתית. לפני ההגשה משפרים טעמים. בתאבון.
 

Bavmorda

New member
../images/Emo8.gif התמונה הזו לא באה לי טוב עכשיו.....

למרות הקובה וכל המטעמים של פנינה..... אני רעבה בטירוף !!!! הייתי טורפת סטייק
צחי, מה התיבול לעוף בגריל ? אשמח להשכיל.
 

bigjack

New member
אצלי התיבול כל פעם משתנה

הפעם זה : רוטב ברבקיו של היינץ דבש תבלין שווארמה טורקית פפריקה מתוקה ושום יבש גרוס במטחנה
 
למעלה