לשבת

clcl

New member
קציצות עוף

והיו גם כרעיים עוף בגריל שלא הספקתי לצלם...
 

clcl

New member
סלט כרוב עם שמיר טרי ושום כתוש

סלט כרוב שם שמיר טרי ושום כתוש 1/2 כרוב חתוך דק דק צרור שלם של שמיר טרי קצוץ דק 5 שיני שום כתוש טרי 2 כפות (ככה לפי העין) חומץ שמן מלח, פלפל שחור כשעה לפני ההגשה לערבב הכל.
 

clcl

New member
סלט כרוב עם גזר

סלט כרוב עם גזר 1/2 כרוב פרוס דק 5 גזרים מגוררים גס 2 כפות חומץ 1 כפית שטוחה (מוסיפה במתינות תוך התחשבות במליחות שיש במיונז) 3 כפות מיונז משובח פלפל לבן 2 כפות שמן לאחד הכל כשעה לפני ההגשה.
 

clcl

New member
אגסים שיכורים (סוף הדרך)

לצערי לא היה לי פנאי לצלם את ההגשה (היינו 13 נפשות ופשוט לא יכולתי לנצח גם על ההגשה וגם על הצילום) בקבוק קברנה סובניון אדום יבש אגסים יציבים (לא רכים) עם פתיל חזק, כמספר הסועדים כוס סוכר 2 מקלות קינמון 1 שקית סוכר וניל לקלוף בעזרת קולפן את האגסים, לחתוך בעדינות את תחתית האגס כך שיוכל לעמוד יציב ולהניח האחד לצד השני בסיר. ליצוק את את בקבוק היין, להוסיף הסוכר, סוכר הוניל ומקלות הקינמון. להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה למשך כשעתיים... (מאחר והאגסים הוגשו לאחר ארוחה דשנה צמצמתי היין עד ל-1/3 מהכמות... לא רציתי שהרוטב יהיה סמיך ייתר על המידה). השארתי את האגסים ביין עד להגשה ובטמפרטורת החדר. בהגשה הנחתי אגס לקערית ויצקתי מנוזלי הבישול סביב האגס (בגובה פחות מרבע מגובה האגס). טעמם של האגסים השיכורים היה סוף הדרך וממליצה בחום... הד מצמוציי השפתיים עדיין מהדהד... מקור: עצמי
 

clcl

New member
עוגת גבינת שמנת וקקאו מצופה בשכבת גנאש שוקולד

עוגת גבינת שמנת וקקאו מצופה בשכבת גנאש שוקולד דקה תבנית קפיצת בקוטר 28 ס"מ 1 חבילת בישקוטים 3 גביעי גבינת שמנת "נפוליאון" 3 שמנת מתוקה 2 כוסות סוכר 6 כפות גדושות קקאו משובח (אני השתמשתי ב"מוצרט") 2 שקיות ג'לטין (אין צורך להמיס) לטבילת הבישקוטים מים חמימים + קפה לגנאש: 1/3 כוס שמנת מתוקה + קורט מלח 80 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי ב- 60% מוצקי קקאו) להקציף את כל החומרים, לאחר שכל החומרים הובלעו יחד להוסיף להקצפה את הג'לטין ולהקפיץ עוד דקה שתיים. לטבול במהירות את הבישקוטים ולרפד תחתית התבנית. לאחר שהבישקוטים הונחו במקומם להקיף את הקוטר הפנימי של התבנית בפס שקף. ליצוק את מסת הגבינת ולהעביר למקרר לשעה קלה. להכין את הגנאש: להביא לרתיחה את השמנת וקורט המלח וליצוק על קוביות השוקולד ולערבב עד המסתן. להמתין דקה שתיים וליצוק בשכבה הדקה על מסת הגבינה. חרצתי את פני העוגה בעזרת קיסם ופיזרתי עיגולי וואפל שוקולד על פני הגנאש. להכין יום לפני ההגשה. לפני ההגשה - לפתוח את טבעת העוגה ולהסיר בעדינות את פס השקף. מקור המתכון: חנהל'ה
 

clcl

New member
../images/Emo7.gifרציתי לצלם את השולחן ערוך

אבל לא הספקתי
הכל התחיל לזרום לשולחנות ו.... יש רק זוג ידיים אחד...
 

clcl

New member
סלט סלק מעולה

סלט סלק של חנהל'ה 5 ראשי סלק יפים מנוקים היטב אותם בישלתי במשך כשעה וחצי (בודקת בעזרת חוד סכין שאכן התרככו). מצננת וקולפת ואז חותכת לקוביות. לאחר סיום החיתוך מתבלת בכ- 3 כפות שמן רגיל, ככוס וחצי סוכר, מיץ מ-1 לימון סחוט טרי, כ- 1/4 כוס חומץ, כ- 1/4 כוס חומץ אורז, קורט מלח, ופלפל שחור. מערבבת היטב, משהה קלות, בודקת טעמים ואם יש צורך אזי עוד קורט מלח או עוד מעט מאחד ממרכיבי התיבול. לאחר השהייה של לפחות חצי שעה אפשר לבדוק את הטעמים. זה הכל... ולהדגשה אני מבקשת להזכיר את חומץ האורז.... שעושה את כל ההבדל (לא יודעת מדוע... עובדה!)
 

eliya-l

New member
היי clcl אני מנסה להבין משהו

לכמה אנשים בושל כל האוכל הזה???????????????? והאם זו סידרה רגילה של שבת? אנחנו רק שתיים בבית כך ש............................... השולחן מועמס רק כשיש לי כוח וסבלנות לארח שיהיה שבוע נפלא
 

clcl

New member
../images/Emo6.gif כתבתי בהודעת הפתיחה (שורה עליונה ביותר)

שיהיו 13 נפשות.
 

clcl

New member
../images/Emo13.gifושכחתי את... סלט עגבניות תמר ושרי

אשר תובל בבצל ירוק, מיץ לימון, שמן זית, פלפל חריף ירוק קצוץ דק ונענע קצוצה.... ומלח כמובן.
 

clcl

New member
היו גם כרעיים ברגיל ופרוסות חצילים מטוגנות

 
למעלה