מה מבשלים לחג?

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמה מבשלים לחג?../images/Emo74.gif

מחכה לראות את בישולי החג שלכם (לא חייב להיות רק בשרים
תמונות ומתכונים יתקבלו בשמחה
חג שמייח
 
זה הנייר שליווה אותי היום במטבח

בסיר כבד על אש בינונית מטגנים בהרבה שמן זית ארבעה בצלים וארבעה גזרים קצוצים: מוסיפים שתי כוסות בשר טחון ובוחשים: מוסיפים שתי כוסות אורז ובוחשים: מוסיפים חצי כוס צימוקים וחצי כוס שקדים טחונים ובוחשים: מתבלים בפלפל שחור ובקורט אגוז מוסקט ובוחשים: מוסיפים ארבע כוסות מים רותחים וארבע כפיות גדושות באבקת מרק ומרתיחים: מכסים ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות: מניחים על צלחת הגשה ומפזרים גרגירי רימון. טגן במחבת בצל בשמן תירס: הכנס לסיר ריבועי תפו"א + שום + מוסקט + פלפל שחור + פפריקה + אורגנו + כוס גדושה שבבי בצל : שפוך את הבצל המטוגן על תכולת הסיר: מדוד כוסות של מים מינרליים רותחים ושפוך אל הסיר כדי כיסוי תפו"א: הוסף כפיות אבקת מרק כמספר הכוסות שהוספת: כסה והכנס לתנור על 110 מעלות ל – 6 שעות. צפה לטעם של חמין. [בסוף לא הכנתי את זה, אחותי התנדבה להכין תפו"א במקומי]. טגן בצלים קצוצים והוצא: טגן גזרים מגוררים והוצא: טגן רצועות פלפלים והוצא: טגן סלרי קצוץ והוצא: טגן ראש שום והוצא: השחם בשמן קוביות בשר כתף מקומחות ועשה זאת בנגלות והוצא: שפוך חצי כוס יין וגרד קרקעית הסיר: החזר הבשר והירקות המטוגנים: הוסף 2 רסק עגבניות ובחש 10 דקות: הוסף אורגנו וקורנית ומרווה: הוסף יין כדי כיסוי: הרתח והוסף פלפל שחור + כפיות אבקת מרק עוף ככמות כוסות הנוזלים: כסה ובשל על אש קטנה עד שמתרכך [כשעתיים].
 

sl 3977

New member
אני עושה

את החג אצל סבא וסבתא שלי ביחד עם ההורים ובתפריט קציצות בקר חזה אווז מעושן וצלי עוף כל המנות יוגשו בנפרד
 
יצא עכשיו מהתנור

עופיונים ממולאים בפירות יבשים לראש השנה שנה טובה ומתוקה לכולם
 
פטיפורים עם תפוח עץ,שמנת ודובדבן

פטיפורים עם תפוח עץ,שמנת ודובדבן יצירתה של אחותי
 

sjarjar

New member
אני (כרגיל) אחראי על זה

פתחתי מאפיה. הקמח חירב לי את החלות אחת אחרי השניה.
 

bigjack

New member
אתה יכול להיות רגוע../images/Emo9.gif

גם אצלי בין כל הבישולים השחלתי חלה מהירה וגם אצלי היא יצאה כמו מיום אפייה בגן חובה
לפחות הטעם היה גן עדן והיא נטרפה עם החריימה
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif וזה מה שאני הספקתי להכין מאתמול../images/Emo178.gif

אתמול חזרתי מהעבודה בשמונה בערב וישר למטבח
הכנתי גפילטפיש וחריימה טריפוליטאי היום משמונה בבוקר אני במטבח וזה מה שהוכן: חלקי עוף בגריל שניצלונים בשומשום קוביות תפוחי אדמה עם שום, בצל, כוסברה וחתיכות המבורגר מוקפץ במחבת פלפל ממולא באורז, בשר וירקות תבשיל קדירה עם שפונדרה, אוסובוקו טלה, ירקות וניוקי מרק עוף עם ירקות, קרפלאך וקניידלאך (הילדים מתים על זה
) חלה מתוקה מהבצק של ניקי.ב חצילים בלדי שרופים על להבה עם טחינה ירוקה למעלה אורז לבן סלט ירקות ולקינוח: בוואריה גבינות של פירגה עם תחתית מפתי בר שוקולד וציפוי של גנאש שוקולד לבן. תמונות ומתכונים יועלו במהלך החג שנה טובה וארוחה נהדרת לכולם
 

bigjack

New member
נראה ונשמע יאמי ../images/Emo3.gif

נעמה אני רואה שחזרת סוף סוף לבישולים
שנה טובה
 
תודה צחי , את המטבח אני מאוד אוהבת

רק עכשיו תקופת המבחנים אני פחות מצלמת חג שמח
 
מתכון לצלי עוף עם בצלצלים ../images/Emo3.gif

מתכון בני סיידא 50 גר' מרגרינה 1/4 כוס שמן זית 6 כרעי עוף טרי 3 ראשי שום , מפורקים לשיניים בקליפתן { אני קילפתי. 20 בצלצלים קטנים קלופים מלח, פלפל שחור, טחון טרי. 1 כף דבש. 3 ענפי רוזמרין 1/2 1 יין לבן יבש { אני שמתי ברנדי. ההכנה: 1. ממיסים בסיר כבד את המרגרינה עם השמן, ומזהיבים את הכרעיים משני הצדדים מעבירים לצלחת. 2. מוסיפים לאותו סיר את שיני השום { בקליפתן} והבצלצלים, מזהיבים. מחזירים לסיר את העוף, ומוסיפים את יתרת המרכיבים. מביאים לרתיחה , מכסים, ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דק', עד שהעוף רך והרוטב מסמיך. מגישים על לחם טרי לטבילה ברוטב
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif והנה התמונות מארוחת החג שלי../images/Emo74.gif

והנה שולחן החג
 
למעלה