מתכון לחריימה טריפוליטאי
חריימה מקור המתכון מהמשפחה שלי מצרכים: 500 גר' פילה נסיכה נקי ושטוף (המקור הוא עם לוקוס, אבל אפשר עם כל דג אחר כולל טונה מקופסה!!!) 250 גר' רסק עגבניות 28% 2.5 כפות קימל טחון 2.5 כפות כמון טחון 2 כפות פפריקה חריפה (אפשר יותר או פחות, ורצוי מיוחדת לחריימה) (תבלינים טריים זה חובה) 2 ראשי שום מקולפים וכתושים 2 בצל בינוני קצוץ דק דק כשליש כוס שמן תירס מלח מים רותחים ההכנה: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים בערבוב עד שהבצל רך ושקוף, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הפפריקה חריפה ומערבבים כדקה, מוסיפים את הרסק ומערבבים עד שהרסק מבעבע ואז שופכים כ 3-5 כוסות מים רותחים (תלוי בסמיכות שרוצים, אני אוהב דליל) ומלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, מוסיפים כמון, קימל טחון מערבבים ומבשלים 15 דקות נוספות, טועמים ומתקנים לפי הצורך, מוסיפים את הדג, משקיעים אותו בתוך הרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות. אפשר לאכול חם וגם קר, כשעושים עם טונה זה פצצתי בסנדוויצ'ים לעבודה, ניתן לחמם רוטב במחבת, להוסיף עליו ביצה ויוצאת שקשוקה מעניינת מאד.