מה מבשלים לחג?

bigjack

New member
../images/Emo97.gifפלפלים ממולאים

באורז, בשר טחון וירקות ברוטב עגבניות בושלו בתנור
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifתפוחי אדמה, בצל, שום ורצועות המבורגר

מוקפץ במחבת בשמן זית
 

bigjack

New member
מתכון לחריימה טריפוליטאי

חריימה מקור המתכון מהמשפחה שלי מצרכים: 500 גר' פילה נסיכה נקי ושטוף (המקור הוא עם לוקוס, אבל אפשר עם כל דג אחר כולל טונה מקופסה!!!) 250 גר' רסק עגבניות 28% 2.5 כפות קימל טחון 2.5 כפות כמון טחון 2 כפות פפריקה חריפה (אפשר יותר או פחות, ורצוי מיוחדת לחריימה) (תבלינים טריים זה חובה) 2 ראשי שום מקולפים וכתושים 2 בצל בינוני קצוץ דק דק כשליש כוס שמן תירס מלח מים רותחים ההכנה: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים בערבוב עד שהבצל רך ושקוף, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הפפריקה חריפה ומערבבים כדקה, מוסיפים את הרסק ומערבבים עד שהרסק מבעבע ואז שופכים כ 3-5 כוסות מים רותחים (תלוי בסמיכות שרוצים, אני אוהב דליל) ומלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, מוסיפים כמון, קימל טחון מערבבים ומבשלים 15 דקות נוספות, טועמים ומתקנים לפי הצורך, מוסיפים את הדג, משקיעים אותו בתוך הרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות. אפשר לאכול חם וגם קר, כשעושים עם טונה זה פצצתי בסנדוויצ'ים לעבודה, ניתן לחמם רוטב במחבת, להוסיף עליו ביצה ויוצאת שקשוקה מעניינת מאד.
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifקנלוני ממולא בשר, פטריות ומוצרלה

ברוטב עגבניות, בזיליקום ושמנת מוקרם בקאשקבל
 

bigjack

New member
מתכון לקנלוני ממולא בשר פטריות ומוצרלה

קנלוני ממולא בבשר, פטריות ומוצרלה, ברוטב עגבניות ושמנת bigjack מצרכים: למילוי: 1 חב' קנלוני (כ-20-25 יחידות) 300 גר' בשר טחון 1 קופסה פטריות חתוכות 1 בצל גדול קצוץ דק 5 קוביות תיבול איטלקי קפוא של דורות (או בזילקום, אורגנו וטימין קצוצים) 6 שיני שום כתושות 150 גר' גבינה מוצרלה מגורדת מעט שמן זית לרוטב: 2 קופסה עגבניות מגורדות (אני השתמשתי בעגב' מגורדות וטומטו מקס) 2 מיכלים שמנת לבישול מלח פלפל שחור גרוס 10 עלי בזילקום קצוצים מלח פלפל שחור גרוס 100 גר' גבינת קאשקבל ההכנה: מאדים את הבצל והשום במעט שמן זית מוסיפים את הבשר, התבלינים והפטריות מטגנים ומערבבים עד שינוי הצבע של הבשר מסננים להוצאת הנוזלים ומקררים מעט מערבבים את התערובת עם המוצרלה מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים מעט בתחתית התבנית ממלאים את גלילי הקנלוני בתערובת המילוי ומסדרים בתבנית שופכים מעל את שארית הרוטב.....הרוטב אמור לכסות את הקנלוני אופים מכוסה באלומיניום בתנור על 180 מעלות כחצי שעה עד לריכוך הקנלוני מפזרים את הקאשקבל מעל הקנלוני אופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי עד להקרמה של הגבינה
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifמרק עוף עם ירקות, קניידלאך וקרפלאך בשר

 

bigjack

New member
../images/Emo97.gifקדירה עם שפונדרה, אוסובוקו טלה, ירקות

וניוקי
 
למעלה