מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo35.gif../images/Emo187.gif

מה מתוכנן להתבשל בסירים ועל המנגלים והמחבתות לכבוד סוף השבוע? אצלי בשעה הזאת עוד הכל מעורפל אבל מחר במשך הבוקר יתגבש בטוח תפריט כלשהו
לשישי בערב לא צריך לבשל....אנחנו הולכים ל"סוהו" בראשל'צ להתענג על הטבעות פילה ועל פירות הים
שיהיה לכולם סוף שבוע נפלא

clcl

New member
עוד לא החלטתי....

אם אחליט על בישול ארררררוווווךךךךךך אז אהיה חייבת להחליט לפנות ערב. בכל אופן בסטנד-ביי... נתח "חתיך" של צלי מס' 5 אולי תבשיל הצ'ומה (?) שהומלץ אמש.... יש לי: כבד, לבבות, קורקבנים וטחול. אולי.... עוף בגריל... לא יודעת ברגע זה

Bavmorda

New member
להיום אני כבר לא צריכה להכין דבר ../images/Emo8.gif.......

כשהיינו באילת השתובבנו והתחרדנו לנו בשמש שימקה של פנינה (קדם) הכין לי ולילדים קופסה ענקית מלאת מרק קובה, ככה שלהיום בערב אחננו מסודרים. הרבה זמן לא הכנתי לילדים שניצלים שהם אוהבים, וזה כנראה מה שאכין למחר בצהריים. בכ"מ, אין לוז למחר, אז אצלי אי אפשר לדעת מה יוליד יום
כיף לחזור צחי דארלינג וראיתי את המסר בפרטי, אחזור אליך מאוחר יותר.
לבינתיים, B.

bigjack

New member
כיף שחזרת ../images/Emo24.gif

איזה כיף לך עם הקובות המפורסמות של שימקה אני חייב בהזדמנות לעבור בעיר ה
בשישי ולקפוץ לטעימות אצל פנינה ושימקה

pirge

New member
שישבת שלי../images/Emo3.gif

חמין עם אלקה "ענק" סלט ירוק סלט הבית שלי ברוטב טעים מרק ירקות ואטריות חריף מתוק טרייפל מהיר לעצלנים עוגת אינגליש קייק גבינה וצימוקים בתבנית קוגלהוף מאפינס טונה ותירס - שווה ביותר סלט חצילים עם ממרח חומוס שום ויוגורט מאפה גבינות סגור בבצק זיתים שחורים הכרובית עדיין מיותמת ואין לי בראש כלום מה להכין איתה. בסוף אולי אלך על לטקעס בינתיים...... גם קניתי מצלמה חדשה, מקווה שתעבוד ותתנהג יפה אז יהיו צילומים. שבת שלום וכייפית וטעימה לכולם

../images/Emo206.gifמה עושים עם צלעות כבש??../images/Emo67.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

סליחה על ההדחפות אבל קנינו היום צלעות כבש ואין לנו מתכון יש למישהו המלצות?

bigjack

New member
../images/Emo80.gifתלוי מה רוצים להכין

אפשר בתנור (אם זה נתח שלם אז אפשר גם עם מילוי) אפשר במחבת פסים ואפשר על המנגל תכתבו באיזה אופן אתם רוצים ויהיה יותר קל לענות במאמרי הפורום גם אפשר למצוא מתכונים. והצעה לפעם הבאה בבקשה כזאת לפתוח הודעה חדשה וככה יבחינו בשאלה יותר בקלות.

אחשל

New member
הערב מארחים לארוחה משפחתית ../images/Emo13.gif

מרק תפ"א וכרישה
כרעי עוף בטעם רימונים, אפויות
עוגת חצילים ובשר (באדיבות ובאחריות האישה שאיתי...)
אורז לבן
שומר מבושל בפסטיס ויין לבן
סלט שומר בלימון ושמן זית למחר, במקרר מפשיר נתח סינטה קטן וחזה עוף. מחר נחליט על אופן ההכנה
. שב"ש נעים וטעים. אגב, מי שחשקה נפשו לבשל ולהתבשל עם חיים כהן, אלי לנדאו ועוד רבים וטובים, מוזמן לכאן: http://www.mevashlim.com/

אחשל

New member
כרעיי עוף בתנור, בטעם רימונים

בהשראת מתכון של אלי לנדאו: 5 כרעיים מחולקות משרה: חצי כוס רכז רימונים 2 בצלים קצוצים 3-4 שיני שום קצוצות מלח ופש"ג *הוספתי למשרה: רבע כוס מרסלה, לעידון החמיצות של הרימונים מעט סומק ומעט פפריקה מתוקה, בשביל הצבע של העוף. משרים את העוף למשך כמה שעות במשרה. מכניסים לשקית קוקי - ריפדתי את השקית בבצל הקצוץ ועליו את העוף, שפכתי את נוזלי המשרה פנימה. לאפות בתנור 180 מעלות (רצוי עם טורבו) למשך כשעה, לפתוח את השקית, להפסיק את הטורבו ולתת לעוף להשחים מעט.

bigjack

New member
../images/Emo45.gif אחשל הכל נראה ../images/Emo59.gifות לגבות

אהבתי במיוחד את עוגת הבשר \ חצילים נראה לי שצריך להכין לחבר'ה אחת כזאת בהזדמנות.

אחשל

New member
עוגת חצילים ובשר

לפי שילוב מתכונים של אהרוני ובני סיידא העוגה מוכנה, אחרי אפייה

אחשל

New member
שומר ביין - מעדן../images/Emo99.gif../images/Emo70.gif

3 פקעות שומר בינוניות, חתוכות לרבעים רבע כוס שמן זית כוס יין לבן מלח ופש"ג מטגנים את רבעי השומר עד שמזהיבים יפה, ממליחים ומפלפלים, שופכים פנימה את היין ומבשלים על אש קטנה כשעה. הופכים מדי פעם את השומר ברוטב. הפעם הוספתי ליין כחצי כוס פסטיס, שהעצים מאוד את טעם האניס
. להגשה - מטגנים להזהבה פרוסות בצל עם כף רוזמרין קצוץ. אחרי שהבצל זהוב מוסיפים כף או שתיים של פרורי לחם, מפזרים מעל השומר.

אחשל

New member
טהה-דיג - הכיף שבאורז הפרסי

בהחלטה של רגע החלטתי לא להסתפק בסתם אורז לבן
...

אז אצלי במטבח השבת:

לשישי צהריים: קובה חמוסטה ערב שבת: כנפיים ברוטב צ'ימיצ'ורי בתנור תפ"א אפויים בשמן זית שום ועשבי תיבול צלי בשר ברוטב יין אדום בלוויית ירקות שורש אורז לבן דגים מרוקאים חריפים שעועית ירוקה בשמן זית-שום-ונענע שבת בוקר: פשטידת גבינות שבת צהריים: פסטה טריה + כדורי בשר ברוטב עגבניות סלטים: חצילים מטוגנים גזר מבושל גזר טרי עם שום ופלפל חריף עגבניות +שום+פלפל חריף תפ"א במיונז פלפלים חריפים מטוגנים בשום ולימון מטבוחה סלט טונה מלפפונים בבצל ושמיר חציל שרוף בטחינה פלפלים מתוקים צבעוניים בתחמיץ סלט ביצים צנוניות, שומר וקולורבי בלימון ומלח, בצלחות נפרדות כבד קצוץ סלט שורשים סלט חצילים מטוגנים עם מלפפון חמוץ, גמבה,בצל ופטרוזיליה בכמון סלט סלק אדום עם בצל סלט קולסלו סלט כרוב סגול במיונז סלט קישואים חריף סלט ירקות ע-נק, עם כל ירקות הגינה, ברוטב ווינגרט. זהו. {הסלטים המבושלים הם חובה בביתנו...בלעדיהם אין שבת, כל הסלטים מוכנים בד"כ ביום רביעי, אחרי הקניות בשוק , וכך יש זמן לשאר...} הכמויות בדרך כלל גדולות {למרות שאנו משפחה בת 5 נפשות} מהסיבה שת-מיד יש אורחים, ובכיף... הילדים והבעל עוזרים בהכל , וכך אין עומס. יאללה...חוזרת לפינאלה במטבח.. שבת שלום צחי וכולם. אריאלה

bigjack

New member
וואו אריאלה איזה תפריט עשיר../images/Emo45.gif

צריך לקפוץ פעם לארוחת שבת

למעלה