מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo97.gif הקציצות מוכנות

חלק נכנס לתבשיל בהודעה הבאה וחלק הולך אחר כבוד למקפיא לתקופות יובש מבישולים
הכנתי מקילו אחד של בשר בקר טחון עם שומן כבש ויצאו לי 28 קציצות יפות
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gif תבשיל קדירה נכנס לתנור

עם כנפי עוף, ירקות וקציצות מתובל בעשבי תיבול, חוואייג' וכורכום בנוסף הוכן גם אנטריקוט טרי במחבת פסים לקרניבור הבכור שלי
והוא חוסל לפני כל אפשרות לצילום
אולי מחר אספיק לצלם את הסטייק השני
שווארמה פרגיות בוואק מרק ארטישוק ירושלמי וירקות מוקרם בחלב קוקוס סלט ירקות קצוץ דק (במנדולינה
) ובערב כמובן נתענג לנו בסוהו
 
אוףףף...איזה תפריט אכזרי....

הקציצות...אוף, הקציצות האלו.... בא למות רק למראה התמונות!!! אהבתי את הרעיון שהכנסת אותם לקדירה עם הכנפיים... אחלה רעיון, קניתי! נראה לי ש"יותר עדיף" שאני אקפוץ אליך לשבת... מה אתה אומר?... אצלך מעניין יותר !!!!!
 

bigjack

New member
את תמיד מוזמנת ../images/Emo24.gif

רק שאצלי אין כל כך הרבה סלטים
אצלי אין כמעט תבשיל שאין בו קציצות שהתבשלו בו או קציצות שקודם טוגנו ואח'כ הוספו לתבשיל. בשביל זה אני תמיד שומר קציצות מוכנות במקפיא.
 

bigjack

New member
בבקשה המתכון לקדירה

בעיקרון אני משנה כל פעם את הירקות שאני מכניס ולפעמים גם את התיבול, לפעמים עם בשר ולפעמים עם עוף וקציצות, הפעם זה היה בתוספת של קציצות מטוגנות שהיו לי במקפיא במקום הבשר טחון שבמתכון. קדירת עוף בשר וירקות BIGJACK מצרכים: 1 קג' כנפי עוף מחולקות ל-2 ללא השפיץ 0.5 קג' בשר בקר טחון 50 גר' שומן כבש (לא חובה) 4 קישואים חתוכים לקוביות 1 כוס גזר חתוך ל'גפרורים' או גזר גמדי 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים ל-4 באורך 5 שיני שום קצוצות רבע כוס שמן זית מלח פלפל שחור כף גראם מסאלה חצי כף קארי חצי כף כמון טחון כף כורכום כף פפריקה מתוקה חופן כוסברה קצוצה ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומערבבים עד לשינוי הצבע של הבשר, מוסיפים את הכנפיים ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים. ממלאים במים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. רצוי לבדוק מידי פעם שלא יחסר נוזלים. אפשר גם לאחר הרתיחה לבשל בתנור ב-200 מעלות כשעה וחצי ועוד חצי שעה על 100 מעלות עם מכסה פתוח להשחמה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס
 
ביגג'ק - עזרה בבקשה!

רציתי להכין את הספגטי meatballs שלך לשבת (מצאתי את המתכון בבלוג שלך) במתכון כתוב שצריך שקית אבקת קניידלך לקציצות. אני גרה בחו"ל ואי אפשר להשיג את זה פה. מה אפשר לשים במקום? תודה - שוקולית
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif היי שוקולית...אין שום בעיה

אפשר להחליף בפרורי לחם או קמח מצה. אם אין שם פרורי לחם אז אפשר ליבש כמה פרוסות לחם בתנור ולטחון אותן במעבד מזון לפרורים. להוסיף אותם לתערובת הבשר עד שהתערובת מתגבשת ונוחה להכנת הקציצות. בהצלחה
 
בוקר טוב לכולם../images/Emo24.gif

אצלי השבוע רק מרק עוף תימני עם סלטים ולחם משגע (כמו כל שבוע) בשבוע שעבר הכנתי חמין מהמם וחשבתי שצריך לעשות הפסקה "שלא יימאס" מאחלת לכל באי הפורום המקסים הזה שבת נעימה ושקטה
 

bigjack

New member
היי שושי ../images/Emo24.gif ומה עם מתכון לחמין המגרה הזה

את הלחמים כבר ראיתי אצלך והם יצאו מדהימים
 
למעלה