בבקשה המתכון לקדירה
בעיקרון אני משנה כל פעם את הירקות שאני מכניס ולפעמים גם את התיבול, לפעמים עם בשר ולפעמים עם עוף וקציצות, הפעם זה היה בתוספת של קציצות מטוגנות שהיו לי במקפיא במקום הבשר טחון שבמתכון. קדירת עוף בשר וירקות BIGJACK מצרכים: 1 קג' כנפי עוף מחולקות ל-2 ללא השפיץ 0.5 קג' בשר בקר טחון 50 גר' שומן כבש (לא חובה) 4 קישואים חתוכים לקוביות 1 כוס גזר חתוך ל'גפרורים' או גזר גמדי 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים ל-4 באורך 5 שיני שום קצוצות רבע כוס שמן זית מלח פלפל שחור כף גראם מסאלה חצי כף קארי חצי כף כמון טחון כף כורכום כף פפריקה מתוקה חופן כוסברה קצוצה ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומערבבים עד לשינוי הצבע של הבשר, מוסיפים את הכנפיים ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים. ממלאים במים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. רצוי לבדוק מידי פעם שלא יחסר נוזלים. אפשר גם לאחר הרתיחה לבשל בתנור ב-200 מעלות כשעה וחצי ועוד חצי שעה על 100 מעלות עם מכסה פתוח להשחמה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס