מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo35.gif../images/Emo97.gif

מחכה לשמוע מה מתרחש אצלכם במטבח היום ומחר
אצלי די צנוע השבת
הערב מוזמנים לניפנוף אכזרי אצל חברים עם הרבה בשר. אני אביא לשם לחם כפרי עם עשבי תיבול שעכשיו בתפיחה + פוקאצ'ה בסגנון לחם בוכרי למחר: עופות בגריל אורז או פסטה וסלט קליל. שבת נפלאה לכולם
 
מממממממממ רעייתי ואני החלטנו ש........

את סעודת ערב שבת, יכין עבורינו השף במסעדת "בלייק סטיר" בהרצליה. מתכונן לסעודה. חגי
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif תהנו לכם במסעדה ../images/Emo9.gif

ונשמח לשמוע ביקורת וחוויות משם. גם אצלי בתכנון להגיע לשם בקרוב .
 
בדקה ה 99, החלטנו שלא להרחיק עד הרצליה.

שהרי יש משהו ליד הבית, קוראים לו:porterHouse באזור התעשייה של תל מונד. סעודה לשניים, שכללה: סלט רוקפור עם רצועות סינטה, פורטהאוס (1 ק"ג) לשני סועדים + שתי תוספות, יין, שתייה קלה, וקינוחים, טעימים כל אחד בפני עצמו (את הקינוח השלישי, קיבלנו OTH לטעימה - פודינג אורז), עלו 404 ש"ח, לא כולל שירות. במקום גם אטליז, עם מחירון מוצג, והם עורכים אחת לתקופה, ערב טעימות. בקרוב - כך הובטח ע"י הבעלים, קורס מיוחד לקרניבורים, ךהכנת בשר. בהחלט מקום טוב ליד הבית. חגי.
 

bigjack

New member
נשמע מעולה ../images/Emo3.gif

אשמח אם תעדכן בפורום כשיהיה ערב טעימות במקום וגם כשיפתח קורס קרניבורים.
 

אחשל

New member
התחלנו מזוגית+, סיימנו במשפחתית בהפתעה ../images/Emo13.gif

התכנון המקורי היה להכין דגים לארוחת הערב. בחנות היה מבחר מצומצם הפעם, אז קניתי שני מושטים בינוניים. שהיו אמורים להספיק לאישה ולי, עם טעימות וניקורים של הקטנה. למנה ראשונה - מרק עוף שבישלתי אתמול. בערב, התברר לי שאבא שלי לבד בבית, בלי שותפים לארוחת ערב (וכישורי המטבח שלו מספיקים בקושי רב לחביתה
), והוא הוזמן אחר כבוד להצטרף אלינו. בעודנו ממתינים לאורח, נחת אצלנו בהפתעה הנסיך יורש העצר, החייל שלי, שבא לבלות איתנו סופ"ש נדיר, לשמחת כולנו ובמיוחד הבנות שלא ראו אותו כבר יותר מחודש. כהשלמה נשלף מהמקרר מה שנשאר מצלי בקר ביין אדום (מוכר לך
, מנה מעולה , תודה על המתכון
) שהכנתי ביום רביעי. על הדגים ניסיתי משהו חדש: קצצתי יחד חופן פטרוזיליה ועלים מכמה גבעולי זעתר, מעט פלפל חריף, 2 שיני שום. ערבבתי עם כמה כפות שמן זית, כף סומק וכפית מלח גס. מרחתי את הדגים מבפנים ומבחוץ (חתכתי בהם כמה חריצים עמוקים). עטפתי את הדגים בעלי גפן (כבושים מצנצנת) ואת כל החבילה עטפתי בנייר אלומיניום ולתנור חם (180) לחצי שעה בערך. יצא מעדן
.
 

bigjack

New member
היי אחשל ../images/Emo124.gif

הכל נשמע מעולה
הצלי ביין באמת מוצלח, אני לא מפרסם מה שלא אהבתי. בקשר לדגים אז תראה תמונה מלפני 3-4 ימים שהכנתי מושט אדום לגיברת. גם אני טוחן בקוצץ של הבלנדר מוט (מעבד מזון קטן) עשבי תיבול טריים עם שיני שום, שמן זית, מלח גס ופש'ג. וצולה בתנור בדיוק כמוך. אגב את התערובת הזו אני גם מורח על חצאי תפוחי אדמה עם הקליפה ואופה בתנור עד לריכוך, זה יוצא נהדר.
 

pirge

New member
הכנתי חמין ביגוש, ל-20 איש בסיר צבאי../images/Emo6.gif

 

bigjack

New member
ראיתי כבר אצל השכנים ../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif

יצא לך פצצה של חמין
 

pirge

New member
תודה ביגוש. נכנסתי לבלוג דרך המייל שלי ו.....

אין לי מילים..קטונתי....ואוסיף,שכבר עולה על כל דמיון.....חהחהחהחהחה ערב טוב.
 

michalul

New member
לפריגה באלוהית

מזה זמן רב לא ראיתי אותך בפורומים (אני מסתובבת בדר"כ ב"מתכונים"). כמו תמיד גם החמין שלך נראה פצצה. האם תוכלי בבקשה לתת לי את המתכון אבל להתאים לי את הכמויות ל 6 אנשים?? תודה מראש, מיכל
 

pirge

New member
מיכל,ערב טוב,אני כבר מזמן לא במתכונים.אני

בפורום בישול ילדים ובפורום אוכל חלבי. את מוזמנת בכיף לבקר גם שם. לגבי כמויות ל-6 אנשים זה פשוט: תכיני קילו וחצי בשר או תשלבי עוף ב"קוקי" כמו שכתבתי בחמין. כל אחד עם הכמויות שלו. תשימי גם עצמות לפחות 2. כוס וחצי קטניות (חומוס ושעועית צבעונית או לבנה) תשרי לילה קודם בהרבה מים תוסיפי חופן גריסי פנינה. את הגריסים לא משרים. פשוט מפזרים בין השעועית והחומוס ומערבבים. 6 תפוחי אדמה 6 ביצים מתכון ל"אלקה" מדוייק יותר ואל תוותרי כי הוא "גולת הכותרת" של החמין.... לשים בקערה: 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת 2 בצלים מגוררים על מגררת גסה כוס שמן מעט אבקת מרק עוף,מלח,פלפל,פפריקה חריפה ומתוקה ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק מכינים נקניק גדול ושמן מניחים באמצע הסיר שייספוג את כל הנוזלים והארומה של החמין. כדאי לטגן הרבה בצל ולהשחים היטב. תוסיפי גם שקית אחת של אבקת רוטב צלי. וכמה שזיפים/תמרים מיובשים. כדאי לך להכין חיטה כמו שרשמתי בכמות של כוס אחת לפני ההשריה בתרמוס. בשקית "קוקי". זהו פחות או יותר. מקווה שלא שכחתי כלום. ערב טוב, תודה על המחמאות ותהני.
 

ilanvag

New member
הכל נראה סוף הדרך, ובמיוחד הקישקע.

האם אתה מכין אותו בעצמך, או קונה מוכן? אם לבד - אודה מאוד למתכון. וכמו bigjack - אודה גם למתכון של החמין. יש לי אמנם מתכון מעולה, אבל אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים, לנסות ולשפר. בתודה, אילן
 

pirge

New member
פירגה זו סבתא בת 60.חהחהחהחה ולא אתה...הקישקע

קנוי. מיד המתכון כמו שהועבר לתחרות בערוץ האוכל. ערב טוב ובבקשה.
 

pirge

New member
ה"אלקה" לפני האישפוז. לא היה סיכוי לצלם

אותו. נחטף ונגוז. מבטיחה בפעם הבאה לצלם גם אחרי ה"אישפוז". תהנו
 
למעלה