החמין של פירגה --יש הערות לגבי החמין הספציפי
הזה והנה הן כבר בהתחלה: הוספתי 2 שקיות של אבקת רוטב צלי - במקום להכין את ה"קרמל" - תראו בהמשך. הוספתי קציצות של בשר טחון בנגיעות אטריות - קודם טיגנתי אותם. את ה"אלקה" ה"קוגל" תשימו במחצית התכולה של הסיר ולא למעלה כמו בתמונה. הכמות שהבאתי ---לסיר ענק שממלא את כל התנור. בתמונה:קציצות הלחם שהכנתי לחמין. חמין בשר עם תוספות מרשימותו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 20:16 | 10/10/07 מקור:פירגה. בסיר גדול מאד מאד- בעל מכסה תואם וסגור הרמטי- לטגן בשמן 3 בצלים פרוסים ו-2 גזרים חתוכים לעיגולים. להזהיב. להוסיף קוביות של בשר טוב במשקל של כ-2 קילו . אני אוהבת את מספר ה-5. לטגן ולצלות את הבשר מכל הצדדים. להוסיף כוס שעועית שהושרתה יום קודם-אפשר בכמה צבעים. וגם חצי כוס גריסי פנינה שטופים. להוסיף גם חצי כוס חומוס שהושרה לילה קודם. להוסיף לסיר 3 כפות סילאן ו-8 שזיפים ותמרים מיובשים ללא גרעינים. לערבב מוסיפים 2-3 עצמות יפות ושמנמנות--- שמתי בשקית "קוקי" 2 ראשי שום שלמים ובצל שלם בקליפה וחוררתי את השקית-קשרתי.(פינוק אישי לבעלי) להניח חצי מכמות תפוחי האדמה ---שלמים- קלופים- להכין שקית חיטה. לשים בתרמוס כוס וחצי חיטה ולמלא מים רותחים - להשאיר את התרמוס סגור הרמטי 3 שעות ולסנן לטגן בצל גדול קצוץ ,תבלינים , להוסיף חיטה,2 כפות סילאן אני שמה הרבה תבלינים אדומים...גריל עוף,פפריקה אדומה בשמן (יש לה צבע מדהים) רסק עגבניות,...קנמון פלפל שחור,מלח.. להוסיף 2\1 קילו קוביות בשר בקר +6 שזיפים או תמרים יבשים . לערבב.(לא חובה להוסיף את הבשר לחיטה) למלא שקית "קוקי" בתערובת החיטה ולסגור היטב עם סוגר מתאים שנמצא בתוך שקיות ה"קוקי".לחורר את השקית. חשוב: את החיטה מכניסים לסיר רק לפני הכנסת הסיר לתנור. אחרת היא תהיה דייסה. למלא את הסיר מים ולהוסיף תבלינים. מלח, מרק עוף,פלפל שחור, 3 כפות פפריקה:3 כפות גריל עוף:קופסה רסק עגבניות. פפריקה חריפה לפי טעם. וגם את האבקה משקיות רוטב הצלי. אני מכינה סירופ קרמל: 3 כפות סוכר לבן בפינג'אן.ושמה על הגז. בלי מים. רק הסוכר. עומדת ליד כ-5 דקות עד שנהיה קרמל. ויוצקת לתוך הסיר. - הפעם שמתי כאמור 2 שקיות רוטב צלי במקום הקרמל.מוצלח מאד. ה"קוגל" "אלקה" אני מכינה עם מרגרינה.לשיקולכם....אפשר עם שמן. חבילה מרגרינה+רבע כוס שמן (אפשר להכין רק עם שמן בכמות של כוס אחת+2 בצלים קצוצים גס,לא מטוגנים+ביצה או שתיים טריות+מלח+פלפל+תבלינים שאוהבים, קמח רגיל כמה שנכנס.... לשים בצק . יוצרים מעין נקניק רחב ושמן. אפשר ולא חובה לשים אותו בשקית "קוקי". לחורר. מניחים את האלקה במחצית הסיר ומעל מסדרים עוד שכבת תפוחי אדמה ואת כל הביצים קשות. (מבשלים את הביצים מראש) אם יש מקום לבטטות,אז זה הזמן. להניח אותן שלמות.מקולפות למשעי. קציצות לחם: קציצות חלה משובצות בכבדי עוף לחמין - 16 לביבות גדולות. מתכון מאמא שלי מתאים לכל סוג של חמין— וכמובן שאפשר להכין בלי הכבד. חצי חלה - להרטיב במים ולסחוט היטב. לפורר לקערה. 2 בצלים קצוצים גס -- מ ט ו ג נ י ם ומוזהבים-מוסיפים חתיכות כבד עוף כ-300 גרם ומטגנים ביחד. מכניסים לקערה את הכבדים עם יתר החומרים: 2 ביצים טרופות כוס פטרוזיליה טריה קצוצה 2 כפות קמח רגיל מלח פלפל שחור בנדיבות פפריקה כמון כפית סוכר חום – לא חובה. לערבב וללוש ביחד. להכין לביבות שמנות-שטוחות-- ולטגן ע ה ש ח מ ה מכל הצדדים. אפשר לטגן על מעט מאד שמן. להכניס לסיר החמין בחלק העליון אחרי שהחמין רותח ולפני שמכניסים לתנור. "טיפ" שלי: כדאי להכין את הבלילה לקציצות יום לפני הטיגון ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילונית. בבקר של יום שבת 4 שעות לפני הארוחה.....אני מניחה ג'חנונים אפויים מראש. החלק התחתון של הג'חנונים שייגעו מעט ברוטב. הג'חנון יקבל את הרטיבות והארומה מהחמין. מרתיחים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה קטנה כשעה וחצי. בשעה 10 בלילה...... מעבירים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות את הסיר הרותח. מנמיכים לחום 100 מעלות ומשאירים מכוסה היטב (מכסה הרמטי) עד לארוחה בודקים במהלך הלילה שיש נוזלים. במידה ומוסיפים נוזלים -יש להוסיף מהצד מים רותחים. חלקי עוף כתוספת לחמין: לתבל היטב לסגור ב"קוקי" לחורר את השקית-- ----ולסדר מקום בסיר.חהחהחהחה. תהנו.