מה מבשלים לשבת ?

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ? ../images/Emo97.gif

אצלי היום מתארחים שני זוגות חברים לארוחת ערב עם הילדים וזה מה שמתוכנן. פוקאצ'ה ענקית לחם אורגנו חמניות וקשקבל טחינה ירוקה סלט ירקות עם חסה ופרוסות תפוח אגרול וקובה בורגול (קנוי ומטוגן בבית) תפוחי אדמה, בצל ושום מוקפצים עם רצועות המבורגר שקשוקה (לפי דרישת הקהל) רביולי פטריות ברוטב שמנת ופטריות פתיתים בתיבול שווארמה שניצל סטייק במחבת פסים פסטה מבושלת ללא רוטב לילדים הבררנים
עוגת שוקולד חמה עם גלידה שמכינה אחת החברות כנפה עם גבינת ריקוטה ורוטב פירות יער.
 

liri לירי

New member
WOWWW

לבריאות..... איזו ארוחה מלאה ומשובחת. המון מנות מגרות
ואצלי: סטיק אנטריקוט אורז לבן במיה ברוטב עגבניות מוקפץ תיאלנדי מבקר (שייעשה מחר לצהריים) כדורי בשר ובורגול במילוי אורז סלט ירוק שניצלים
 

clcl

New member
מרק עוף על טהרת עשבי תיבול טריים

ללא אבקת מרק
 

clcl

New member
לאחר שכל חיי הכנת מרק עוף כללה שימוש באבקת

מרק בנוסף לעשבי תיבול... הפסקתי מכך כליל והתחלתי להכין רק עם תיבול מהטבע ואני חייבת לאמר שאין שני לו לטעמי: ענפי סלרי, צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, פלפל ירוק, בצל שלם,(*) 4 שיני שום שלמות ומספר יחידות של גב עוף עם גרורגת. לקראת סוף הבישול מוסיפה מלח. בתום הבישול מוציאה את מרכיבי התיבול ומסננת את נוזל המרק. (*) למי שיבוא ויטען שלא אוהב שום מבקשת להרגיע ולאמר שלא מרגישים כלל את השום.... המרק פשוט מאוד טעים. שוב, אני מניחה שלא גיליתי שום תגלית אך הארות מהסוג הזה חביבות עלי.
 

sjarjar

New member
כך צריך להכין מרק../images/Emo70.gif

אני אפילו מוסיף עוד שיני שום. ועוד עצה קטנה (מהדוקטורט למרקעוף שלי): את הירק שמים בתחתית הסיר, ואת הסיר שמים על אש בינונית נמוכה במשך כל זמן הבישול. אסור למרק לרתוח בפראות אף פעם. רתיחה עדינה עדינה. בלופ בלופ מידי פעם ולא יותר. שייקח לסיר כזה אפילו שעה עד הרתיחה הראשונה, ועוד שעתיים לבישול אח"כ מה טוב. כל זה עוזר למרק צלול צלול, ללא עכירות, ללא יצירת קצף וללא צורך בקיפוי. את המלח אני מוסיף לאחר שעתיים של בישול ומבשל עוד שעה. לקראת הסוף מתקן תיבול סופית.
 

clcl

New member
בכל פעם מחדש מפתיעה אותי העובדה שבסופו של דבר

אחרי כל המטעמים והגורמה וההמצאות הנפלאות והטעימות מתלהבים מ... שניצל. אגב, ברשותך, אני ממליצה בחום על הדרך בה אני מתבלת את פירורי הלחם. מראש, אני מתבלת את כל הכמות של שקית אחת של פירורי הלחם ב- 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה אדומה, 1 כפית פלפל שחור ו... 3-4 כפיות של שום גבישי... וכמובן משתמשת בכמות הנדרשת. מצפה פעמיים היינו: פירורי לחם, ביצה, פירורי לחם ושוב ביצה (מכינה את כל הכמות מראש ואז מטגנת). אני בטוחה שלא המצאתי את הגלגל אך זה פשוט מאוד טעים.
 

Bavmorda

New member
../images/Emo62.gif אני מתבלת דווקא את תערובת הביצה

ולא את פירורי הלחם ומכינה ללא קמח. לביצה אחת מוסיפה: פפריקה מתוקה פפריקה חריפה קוביה - שתיים של בזיליקום קצוץ שום. הילדים שלי, 8 ו- 5.5 משוגעים על השניצלים האלו ולא אוהבים את הפשוטים מהצהרוונית / גן, או את של אבא שלהם או סבתא וסבא.
אין כמו שניצלים ואף פעם לא נמאס מהם - זה מה שהכי כייף !!!!
 

Bavmorda

New member
ניסיתי, בטח שניסיתי,

נהפוכו, פעם הייתי מתבלת רק את הפירורים ואז עברתי לביצה....
עכשיו תורי לומר "תנסי פעם ותיראי התגובות"....
 

clcl

New member
ההרכב של המעורב הירושלמי שהכנתי הוא

ההרכב של המעורב הירושלמי שהכנתי הוא טחול, קורקבנים חתוכים לקוביות קטנות, לבבות וכבוד עוף חתוך לארבע (כל אונה לשניים). התיבול מההתחלה: פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון ו- 3 בצלים חתוכים לקוביות. במחבת רחבה את כל הנ"ל - פרט לכבד ולמלח... אותם הוספתי ממש מספר דקות לפני תום הטיגון. ממש מעדן.
 
למעלה