בבקשה...
2 כוסות אורז פרסי אותו טיגנתי קלות + 4 כוסות מים + 2 כפיות מלח מחוקות. מביאה לרתיחה ומעבירה ללהבה נמוכה ומבשלת עד שמוכן... במחבת רחבה מטגנת 2 בצלים גדולים קצוצים.... עד הזהבה+.... מוסיפה 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות וגם פלפל ירוק.... עד ריכוך כשמוכן מסירה מהאש ויוצקת הכל לסיר עם האורז המוכן. מוסיפה תיבול של פלפל לבן וצרור שמיר טרי קצוץ דק ומערבבת במרץ שיבלע בכל האורז. זה הכל.... וחשוב לציין שטעמו נשמר גם מספר ימים אחרי ההכנה (כך שאם מכינים כמות - לא לדאוג זה נשאר טעים וטעמו לא פג). כאשר אני מכינה אורז זה לאירוח אזי אני לעיתים מפזרת מעל שקדים חלוטים ופרוסים שעברו "טיגון" במחבת טפלון יבשה או צנוברים שמקבלים את אותו טיפול.... (את אחד משני אלה מוסיפה מלמעלה ממש לפני ההגשה).