מה מתבשל אצלכם לשבת החורפית

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מתבשל אצלכם לשבת החורפית../images/Emo35.gif../images/Emo183.gif

מחכה לשמוע על בישולי השבת שלכם
אצלי מתוכנן: מרק רגל ושעועית תימני משודרג עם עגבניות מגורדות עוף בגריל ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה בתנור מרק עוף וירקות שניצל קוסקוס שווארמה פרגיות מוקפץ בוואק טחינה שתהיה לכולנו שבת נהדרת וחמימה
 

pirge

New member
שישבת שלי

עוף ב- "קוקי" תפוחי אדמה ובטטה ב- "קוקי" - ראו בתמונה שצרפתי מרק אפונה יבשה בדלעת ובטטות - מרק בלנדר סמיך עוגיות בצק עלים ממולא במליות מתוקות כושית כמאפינס בקוביות שוקולד ושוקלדצ'יפס לבן "קוגל" תפוחי אדמה שבת שלום וטעים לכולם
 

pirge

New member
תפוחים ובטטות ב"קוקי" פשוט נפלאים.

להכין כמות כפולה זה טעים טעים.
 

pirge

New member
בבקשה עוף ב"קוקי" ועוד שקית עם בטטות ותפוחי א

אדמה גם ב"קוקי" ארוחה משגעת. עוף ברוטב מתקתק ב"קוקי" מאת:פירגה לשים בשקית "קוקי" : חלקי עוף בצל קצוץ כוס מים+כף אבקת מרק בצל -לבחוש כף רוטב סויה בהרט , פפריקה ,שום, מלח ,פלפל 3 כפות סילאן/דבש לחמם תנור ל-200. להכניס הכל לשקית "קוקי" ולערבב לסגור את השקית.ולשים אותה בתבנית גדולה של התנור.לעשות חתך ק ט ן בחלקה העליון של השקית.ולתנור. לצלות כ-30 דקות. להפוך את השקית ולאפות עוד כ-20 דקות. או לפי הצורך עד שהעוף רך. לא נורא עם נשפך קצת רוטב לתבנית. תהנו תפוחי אדמה ב"קוקי" - מושקע.ו pirge ו 11:22 | 06/01/07 מעדן תפוחי אדמה ב"קוקי" מקור:פירגה 8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות (גדול) 4 בטטות גדולות מקולפות וחצויות 5 כפות שמן 4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים 2 שיני שום כתושות בצל גדול חצוי ופרוס כף דבש או סילאן 3 כפות יין מתוק מלח או אבקת מרק עוף / בצל פלפל שחור כף פפריקה מתוקה גדושה כף רוטב צ'ילי או קטשופ קורט קינמון לטגן במחבת בשמן את הבצל והשום רק עד הזהבה קלה להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה להקפיץ ולערבב 2 דקות. להעביר לשקית "קוקי" להניח בתבנית אפיה - לשטח את התכולה בתוך השקית. לפזר 2 כפות חמאה מגוררת לסגור את השקית לחורר בסכין חדה כ-4 חורים לאפות כשעה ורבע או שעה וחצי אחרי בדיקה שהתפוחים רכים. תהנו. יצא פשוט מדהים ומרהיב בצבעים.
 

pirge

New member
עוגיות בבצק עלים ובשק"ם שהוספתי לו

2 חלמונים. בחלבונים הברשתי את המאפים לפני האפיה. שלל מליות למאפים שלי: מליות למלוואח – לבצק עלים --לפילאס- לבצק שק"מ------- מאת: פירגה אפשר להכין קרואסונים-----לחתוך למשולשים ולמלא במלית שרוצים ולגלגל מהצד הרחב לצר. אפשר להכין כרוכיות קטנות. או שבלולים או סיגרים ממרח תמרים שוקולד לבן/מריר ואגוזים/שקדים טחינה וסילאן בשילוב אגוזים/שקדים ממרח אגוזים ושוקולדצ'יפס ממרח נוטלה\שוקולד למריחה וחלבה ממרח חלבה עם ריבה ואגוזים או עם שוקולד צ'יפס ממרחי פרג שונים משולב עם תמרים קצוצים. ממרח ריבת חלב שוקולד צ'יפס ממרחי קונפיטורות עם פירות יבשים קצוצים פירות יבשים קצוצים עם אגוזים מסוכרים ולקום להוסיף לכל אילו אגוזים קצוצים\\שקדים\\בוטנים\\קוקוס\\שומשום\\קינמון\\ שוקולד צ'יפס. תהנו
 

pirge

New member
קוגל תפוחי אדמה

קוגל תפוחי אדמה מאת:פירגה לשמן תבנית עגולה מס' 24 או סיר פלא או סיר ג'חנון------ ולפזר פירורי לחם\סולת לגרר 6 תפוחי אדמה גדולים ולסחוט כוס אפונה וגזר -לא קפוא (לא חובה) 3 ביצים 2 בצלים קצוצים מטוגנים 2 בצלים קצוצים לא מטוגנים פטרוזיליה קצוצה 2 כפות עיטורי עגבניות - אוליביה 5 כפות שמן קנולה 4 כפות קמח ואפשר להוסיף במידת הצורך כפית אבקת אפיה מלח פלפל שחור לערבב ביחד ולצקת לתבנית-ליישר לקישוט: לפזר גרעיני חמניה , מעט פטרוזיליה ומעט פפריקה. לאפות 30 דקות בחום 175 להוריד חום ל- 100 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה. תהנו.
 

pirge

New member
מרק אפונה יבשה דלעת ובטטות

מרק אפונה יבשה בטטה ודלעת מקור:פירגה. שמים בסיר מרק גדול: 3 כוסות אפונה יבשה (לא להשרות) אבל לשטוף היטב סיר מלא מים מרתיחים ומבשלים את האפונה עד שתהיה כמו דייסה. כשעה או יותר. צריך להוסיף לסיר מדי פעם מים ר ו ת ח י ם ,כי הם מתאדים בזמן הריכוך. ל א ל כ ס ו ת את הסיר אחרת יגלוש --- לנקות קצף. כשהאפונה דייסתית מוסיפים: 3 בטטות מקולפות חתוכות לפרוסות חתיכה גדולה דלעת חתוכה לפרוסות בצל מטוגן קצוץ--זהוב 2 כפות גדושות מרק עוף מלח אחרי טעימה פלפל שחור 3 שיני שום כתוש כשהירקות רכים אפשר להוריד חלק לקישוט את היתר לבלנדר בבלנדר מוט חשמלי להגיש חם מאד - המרק סמיך וטעים מאד. תהנו
 

Master Stav

New member
אוחת שישי

מנה ראשונה חצילים קישואים ופילפלים בתחמיץ חלה טרייה באפייה ביתית = שמן זית כתית קר שהובא ממש השבוע מתמרה מנה עיקרית חריימי דג סלומון חריף חריף .... ולילדים עוף אפוי בתוך אורז ופירות יבשים קינוח עוגת שיש עם סירופ רימונים ביתי והרבה פירות
 

אחשל

New member
רק שישי (שבת אוכלים אצל ההורים../images/Emo3.gif)

מרק עוף (סטנדרט חורפי אצלנו) - כנפיים, גרונות ופרוסת אוסובוקו, ירקות שורש שנקנו הבוקר בשוק, נותנים ריח מדהים של גשם ואדמה רטובה. האישה החליטה להוסיף מרכתום - דלעת, בטטה, גזר, שורש פטרוזיליה, גבעולי סלרי, בצל, עם תיבול של מעט מוסקט מגורר ומעט כמון. לעיקרית - השראה ממך
- עיבוד לקדירת אורז, עוף וירקות, בלי בשר טחון: 4 כרעיים מחולקות, בצל, קישואים, תפ"א, בטטות, שום, פטריות שמפיניון ענקיות, פטרוזיליה, אורז בסמטי. תיבול - בלי קארי (האישה לא סובלת את זה...) חוואיג' ביתי במקום זה
. מחר נדווח איך יצא. שבת חמימה וטעימה
 
אמממממממממממ פשטידת בשר, ואורז נחשים.

הכי פשוט וטעים בעולם: מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים שום פוסות, 750 גר' בשר בקר טחון, פיטריות חתוכות וקופסת רסק עגבניות. מטבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וקצת סומק. אני אגב - הוספתי גם צנוברים קלויים. בתבנית פיירקס, מרוחה במרגרינה, מניחים בצק עלים, שיכסה את פנים התבנית, שופכים את הבשר שבושל, מכסים בבצק עלים ומהדקים. חורצים את מיכסה הבצק לריבועים, כמובן מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשים (אני מפזר גם קצח), ויללה, לתנור חום בינוני פלוס, עד שהבצק משחים. לגביי אורז נחשים: יש את זה פה. שבת נפלאה לכולם. חגי
 

פל

New member
השבת שלנו

לבקשת הבת החיילת כמידי יום שישי - עוף+ תפוחי אדמה בתנור - מכינה תערובת מכל התבלינים שבא לי : גריל עוף, קארי, חואיג', מרק בצל, אבקת שום, מלח, פ.שחור, פפריקה , מוסיפה שמן זית. מורחת היטב את העוף כבר מהצהריים עוטפת את התבנית ומניחה במקרר. בסביבות 1800 מוסיפה תפוחי אדמה חתוכים גס ומכניסה לתנור( טורבו 200 מעלות ) . אחרי שעה הופכת את העוף. ב- 2000 העוף מקבל גוון נפלא ונותר רך.
 

פל

New member
השבוע - מרק גריסים אילתור שלי

ממספר מתכונים - 2 בצלים קצוצים קטן ומטוגנים בכף שמן, 3 גזרים חתוכים לקוביות , חצי חבילת פטריות שמפיניון קצוצות גס,מספר פרחי כרובית חצי כוס גריסי פנינה כ- 10 כוסות מים. לאחר כחצי שעה בישול מוסיפה תפו"א מגורר ותבלינים ( מלח, פ. שחור, כף מרק עוף, חואיג', כורכום) ומבשלת כשעה נוספת.להגיש עם בצל ירוק קצוץ. ועוד היו : - שעועית ירוקה בשום ושמן זית, פ. שחור מלח גס - בתנור ( לבשל את השעועית כעשר דקות לסנן ולקרר. לתבל ולהכניס לתנור לעוד כעשרים דקות.) - חצילים קלויים בתנור ( למרוח בשמן זית) - סלט קולורבי וגזר. - עוגה בחושה שלי - בסיס קבוע שאני משנה מידי פעם את סוג המרכיבים. לצהריים השבת : צלי בשר קרבונד ( עם בירה ) של רות סירקיס אורז צהוב אפונה וגזר ( לחיילת ) סלט כרוב וגזר מרק וחצילים קלויים - מאתמול.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifקצת תמונות מבישולי השבת../images/Emo202.gif

ירקות בתנור עם שמן זית, טימין יבש, מלח גס, בלסמי ומייפל. את השעועית ירוקה והפטריות הוספתי קפואים בחצי שעה האחרונה. יש שם תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי, גזר, בצל, שום, שעועית ירוקה ופיטריות.
 
למעלה