שבת חורפית ומה מבשלים

pirge

New member
צלי בקר וקניידלך ברוטב חצילים שהכנתי לשבת

צלי בקר וקניידלך ברוטב חצילים - מתכון חדש מאת:פירגה קילו קוביות בשר בקר לצלי 6 כפות רסק עגבניות טומטו מקס כפית פלפלצ'ומה חציל גדול מקולף חתוך לקוביות (לא מושהה במלח,אין צורך) כפית סוכר חום/סילאן 2 כפות מרק עוף פלפל שחור 3 גזרים חתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים 2 שיני שום כתושות גס שורש ועלי פטרוזיליה וסלרי כף פפריקה מתוקה מרוקאית (בשמן) הכנה: בסיר גדול ורחב לטגן את הבצלים והגזרים ולהזהיב.להוסיף את השום ולתת בחישה קלה ביחד להוסיף את קוביות הבשר וקוביות החציל ולערבב כ-5 דקות עד שהבשר נסגר היטב מכל הצדדים. למלא מים בגובה הבשר ולהרתיח.(להוריד את הקצף עד כמה שניתן) להוסיף את כל התבלינים כולל הירק. לסגור את הסיר במכסה תואם. לבשל על להבה נמוכה כשעתיים. אחרי שעתיים כשהבשר רך סוגרים להבה ומכינים קניידלך קניידלך: 10 קניידלך גדולים או 15 בינוניים\פירגה. לכמות גדולה יש להכפיל או לשלש את המרכיבים מרתיחים סיר עם מי מלח (מעט מלח,למליחות עדינה) חומרים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים 2 ביצים מס' 1 2 כפות שמן קנולה מעט מלח לטעם הכנה: שמים את הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים. מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. (ללא גושים). אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס\מיקסר משאירים לנוח 10 דקות. כשהמים רותחים ----מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורים בינוניים ומטילים אותם לתוך המים. כשהקניידלך צפים--- משאירים אותם לרתוח--- ברתיחה איטית עוד כ-5 דקות,או עד שהם צפים ומכפילים נפח. בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי) לסנן את הקניידלך מהמים ולהוסיף אותם לסיר הבשר לתוך הרוטב. לערבב ביחד שהרוטב יכסה את הקניידלך. להגיש חם על אורז באטריות. תהנו
 

clcl

New member
בדרך ל"אישפוז"... חשקה פתאום נפשי

במשהו חם ושמתבשל הרבה זמן... אז ממה שיש בבית הכנתי כרגע את הדבר זה... ולא זה לא ממש צ'ולנט... 2 כוסות שעועית (מפאת הספונטניות הרתחתי אותה פעמיים שטפתי היטב וציננתי והופ... לסיר) 1 כוס גריסי פנינה (כנ"ל... אך הרתחה קצרה אחת... שטפתי היטב וציננתי ו כנ"ל) תפו"א אדומים קישקע (מוכנה) ו... כרעיים עם פולקעס' תיבול: טיפונת שמן, פלפל שחור, פפריקה אדומה, 1 כף רוטב סויה, מלח, ראש שום שלם קלוף, מספר שזיפים מיובשים ו... מים. נכנס בעת לתנור.... שעה על חום גבוה ואח"כ נמוך עד.... מחר. ככה מהיר וספונטני.... בכלל לא התכוונתי לאכול בחוץ מחר אך בסוף לא נראה לי שיתחשק לי...
 
אחד הדברים הטעימים שהכנתי בחיי

מתכון אינו כשר וכל ביס מדהים מהקודם פאייה הרכיבים: 2 כוסות אורז בסמטי עוף מחולק לשמונה חלקים חצי קילו פילה בקר מחולק לריבועים קטנים 8 פרוסות בייקון חתוך דק חצי קילו בייבי שרימפס חצי קילו קלמרי נקי טבעות 16 צדפות מולים 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 1 פלפל אדום חתוך גס 1 פלפל ירוק חתוך גס 2 גזר מגורד 3 כוסות אפונה טריה/ קפואה חצי כפית זעפרן (לא מומלץ לשים כורכום כתחליף) 6 שיני שום מעוכות כוס וחצי ציר עוף 1 כוס יין לבן 2 כפות שמן זית טיפ: את הזעפרן לשים בקערה קטנה בתחילת ההכנה עם מלח ופלפל שחור , למעוך היטב בכפית ולשים מעט מים רותחים . לשים בצד עד שעת הצורך על מנת שיצא מהזעפרן הצבע היפייפה שלו. ההכנה: לחמם את 2 כפות שמן זית בסיר שטוח גדול. כשהשמן חם לטגן את הבייקון על אש קטנה משני צדדיו עד הזהבה ולהוציא לספיגה על ניר. להכניס לסיר את חתיכות הבקר והעוף , להוסיף מלח פלפל עד הזהבה ולהוציא להכניס את הבצלים והשום לסיר ולטגנם , כשהם מוזהבים מכניסים את הגזרים ופלפלים לצריבה קלה. לאחר מכן מוסיפים את האורז והזעפרן. לאחר ערבוב קל מוסיפים את הציר עוף והיין הלבן עד רתיחה ולהוריד מהאש. לסדר מעל את הבקר והעוף , קלמרי שרימפסים ומולים לפזר מעל את הבייקון והאפונה. מבשלים על אש קטנה , לבדוק מדי פעם שלא חסרים נוזלים אפשר להוסיף או מים או ציר עוף , עד שהאורז מוכן , הבקר רך והצדפות נפתחות. שיהיה בתאבון :)
 

pirge

New member
אורז באטריות דקיקות בתוספות שאוהבים

אורז באטריות דקיקות ותוספותו pirge ו 10:57 | 18/06/06 אורז באטריות דקיקות ותוספות לפי בחירה. תחילה,מרתיחים קומקום עם לפחות 4 כוסות מים. 4-5 כפות שמן קנולה 2 כוסות אורז י ב ש לגמרי 2 חופנים אטריות דקיקות וקצרות תוספות כמו: כוס וחצי פטריות,גזר מגורר,גרגרי חומוס מבושלים,תירס,שקדים מולבנים מלח פלפל מטגנים בסיר בינוני-- את האטריות בשמן ומזהיבים.לבחוש כל הזמן-האטריות משחימות מהר מאד. ברגע שמזהיבים,מוסיפים את התוספת שרוצים ומטגנים כדקה או יותר עד להוצאת נוזלים. מוסיפים את האורז ובוחשים ביחד. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. תבלינים. טועמים ומשפרים טעם. מנמיכים להבה - להכי קטנה---ומכסים במכסה תואם. אחרי 20 דקות סוגרים להבה ומשאירים סגור עוד 20 דקות. בבקשה.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif נשמע ונראה מעולה

זה ממש מתכון כלבבי
ברוכה הבאה לפורום
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif נראה שמחר יש סעודת שבת ../images/Emo9.gif

אחלה אילתור ואני בטוח שיצא
מה כבר יכול להיות רע בעוף ושעועית אחרי לילה בתנור
 

clcl

New member
החמיצ'יק מוכן...לא התאפקתי הייתי חייבת לבדוק

וכמובן החזרתי לתנור....
 

clcl

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo35.gifתובנות לגבי החמינצ'יק - לראשונה

שאני מכינה חמין בסיר זה שמצופה טפלון.. (אני מכינה בו מאכלים אחרים)ואני חייבת לאמר,ואולי אני טועה אך כך חשה, שעובדה זו גרעה מעט מטעמו. הוא טעים, הוא שחום אבל הוא קצת אחר!!?? כל השנים אני מכינה בסיר אלומיניום ואני חושבת שזה טעים יותר. מה אתם חושבים? אני הוזה או מה?
 

clcl

New member
סלט כרוב לבן עם בצל ירוק

רציתי להכין עם שמיר... אך הוא נבל... אז הפעם הכנתי עם בצל ירוק ויצא טעים... ראש כרוב קטן פרוס דק דק חבילת בצל ירוק קצוצה דק 4 שיני שום כתושות שמן, חומץ, מלח, פלפל לבן לערבב הכל ולהשהות. טעים
 

clcl

New member
סלט חצילים בלאדי

3 חצילי בלאדי אפויים בתנור הוצאתי את התוכן ותיבלתי: פלפל ירוק חריף חתוך קטן-קטן, 1/2 פלפל אדום חתוך קטן קטן, 5 שיני שום קצוצות דק, פטרוזיליה קצוצה (בערך 1/2 כוס), מיץ לימון, חומץ, מלח.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif פירגה זה נראה מעולה

אהבתי את הרעיון של הקניידלאך
נראה לי שגם ניוקי יהנו ברוטב כזה.
 

pirge

New member
ביגוש,בחורף אני בד"כ מוסיפה קניידלך קטנים לכל

צלי. גם לכדורי בשר וגם לעוף. אני מבשלת אותם בסיר נפרד ולפני ההגשה משדכת אותם לתבשיל שייספגו את הרוטב. יוצא טעים למי ש"דלוק" על תוספת משמינה
ושווה.
מפירגה
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif שבת חורפית ומה מבשלים../images/Emo188.gif

מה מתבשל בסירים בסוף השבוע לקראת השבת החורפית הראשונה של השנה
אנחנו עדיין מלאים מארוחת צהריים טובה ומשביע
בנאפיס, ועייפים מהקנייה החודשית. כך שחוץ משניצלים ואיזה תוספת לא נראה לי שיהיו הרבה בישולים במיגזר שלי
יש לי גם קדירת בשר שבושלה ביום רביעי בערב והיא תספק אותי לסוף השבוע. אז בואו וספרו מה יש אצלכם על הגז ובתנור. שבת חורפית וכיפית
 
למעלה