צלי בקר וקניידלך ברוטב חצילים שהכנתי לשבת
צלי בקר וקניידלך ברוטב חצילים - מתכון חדש מאת:פירגה קילו קוביות בשר בקר לצלי 6 כפות רסק עגבניות טומטו מקס כפית פלפלצ'ומה חציל גדול מקולף חתוך לקוביות (לא מושהה במלח,אין צורך) כפית סוכר חום/סילאן 2 כפות מרק עוף פלפל שחור 3 גזרים חתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים 2 שיני שום כתושות גס שורש ועלי פטרוזיליה וסלרי כף פפריקה מתוקה מרוקאית (בשמן) הכנה: בסיר גדול ורחב לטגן את הבצלים והגזרים ולהזהיב.להוסיף את השום ולתת בחישה קלה ביחד להוסיף את קוביות הבשר וקוביות החציל ולערבב כ-5 דקות עד שהבשר נסגר היטב מכל הצדדים. למלא מים בגובה הבשר ולהרתיח.(להוריד את הקצף עד כמה שניתן) להוסיף את כל התבלינים כולל הירק. לסגור את הסיר במכסה תואם. לבשל על להבה נמוכה כשעתיים. אחרי שעתיים כשהבשר רך סוגרים להבה ומכינים קניידלך קניידלך: 10 קניידלך גדולים או 15 בינוניים\פירגה. לכמות גדולה יש להכפיל או לשלש את המרכיבים מרתיחים סיר עם מי מלח (מעט מלח,למליחות עדינה) חומרים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים 2 ביצים מס' 1 2 כפות שמן קנולה מעט מלח לטעם הכנה: שמים את הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים. מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. (ללא גושים). אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס\מיקסר משאירים לנוח 10 דקות. כשהמים רותחים ----מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורים בינוניים ומטילים אותם לתוך המים. כשהקניידלך צפים--- משאירים אותם לרתוח--- ברתיחה איטית עוד כ-5 דקות,או עד שהם צפים ומכפילים נפח. בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי) לסנן את הקניידלך מהמים ולהוסיף אותם לסיר הבשר לתוך הרוטב. לערבב ביחד שהרוטב יכסה את הקניידלך. להגיש חם על אורז באטריות. תהנו
צלי בקר וקניידלך ברוטב חצילים - מתכון חדש מאת:פירגה קילו קוביות בשר בקר לצלי 6 כפות רסק עגבניות טומטו מקס כפית פלפלצ'ומה חציל גדול מקולף חתוך לקוביות (לא מושהה במלח,אין צורך) כפית סוכר חום/סילאן 2 כפות מרק עוף פלפל שחור 3 גזרים חתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים 2 שיני שום כתושות גס שורש ועלי פטרוזיליה וסלרי כף פפריקה מתוקה מרוקאית (בשמן) הכנה: בסיר גדול ורחב לטגן את הבצלים והגזרים ולהזהיב.להוסיף את השום ולתת בחישה קלה ביחד להוסיף את קוביות הבשר וקוביות החציל ולערבב כ-5 דקות עד שהבשר נסגר היטב מכל הצדדים. למלא מים בגובה הבשר ולהרתיח.(להוריד את הקצף עד כמה שניתן) להוסיף את כל התבלינים כולל הירק. לסגור את הסיר במכסה תואם. לבשל על להבה נמוכה כשעתיים. אחרי שעתיים כשהבשר רך סוגרים להבה ומכינים קניידלך קניידלך: 10 קניידלך גדולים או 15 בינוניים\פירגה. לכמות גדולה יש להכפיל או לשלש את המרכיבים מרתיחים סיר עם מי מלח (מעט מלח,למליחות עדינה) חומרים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים 2 ביצים מס' 1 2 כפות שמן קנולה מעט מלח לטעם הכנה: שמים את הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים. מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. (ללא גושים). אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס\מיקסר משאירים לנוח 10 דקות. כשהמים רותחים ----מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורים בינוניים ומטילים אותם לתוך המים. כשהקניידלך צפים--- משאירים אותם לרתוח--- ברתיחה איטית עוד כ-5 דקות,או עד שהם צפים ומכפילים נפח. בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי) לסנן את הקניידלך מהמים ולהוסיף אותם לסיר הבשר לתוך הרוטב. לערבב ביחד שהרוטב יכסה את הקניידלך. להגיש חם על אורז באטריות. תהנו