שבת חורפית ומה מבשלים

Bavmorda

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo9.gif אותי פטרו מבישולים לסופש הזה....

הייתי היום בצפון בטיול עם חברים.... הרבה צילומים ויאאאאם כייף... ככה שצהריים אכלתי בשטח. בערב מרק עגבניות שהכנתי השבוע, ומחר צהריים אצל אמא... הזמנתי פלפל ממולא
שאצל הרומנים תמיד אוכלים עם שמנת, אז מקווה שזה מה שיכינו לי. בערב מחר הילדים יהיו, וכמו תמיד, משתלדת שלא לאכול איתם בשרי בערב אלא ביצים, ירק, לחם, נקניק, סלט... רק בריא
המשך סופש מקסים
B.
 

Bavmorda

New member
[יא] חתיכת נקניק.....

זה לא משהו שאני מכינה....רק קונה מוכן.
 
מה יהיה לנו היום לצהרים

אתמול היינו בדיזינגוף סנטר. ריח הפול והתפודים הגדולים בתנור משכרים. אז בזבזנו,קנינו פול, קנינו תפודים הישר מהתנור. מנסיון, נשמרים עוד יום בטעמם גם במקרר,רק לחמם במיקרו. חצילים ובמיה ברוטב עגבניות קטשופ,טבסקו ושום, פרחי כרובית מטוגנים בביצה וקמח, סלט חצילים קלוי על האש עם שום ושמן זית. סלט ירקות חתוכים קטן קטן, בטוח שיחוסל.
 

אחשל

New member
זה חורף זה../images/Emo35.gif עדיין לא זמן החמין ../images/Emo13.gif

אז זשה מה שהכנתי לארוחת הערב של אתמול: קדירת שכבות עוף ואורז בניחוח הדרים וגפן רכיבים: עוף בינוני שלם או 4 כרעי עוף למשרה: מיץ משתי קלמנטינות שתי כפות שמן זית שתי כפות סילאן שתי כפות רכז רימונים שתי שיני שום כתושות 10 מחטי רוזמרין טרי, קצוצות עלים מגבעול נענע/מנטה -קצוצים פפריקה מתוקה גרוסה מלח גס ופש"ג לקדרה: בצל בינוני פרוס גזר, קלוף וחתוך לטבעות עבות 1-2 תפ"א קלופים ופרוסים עבה כוס וחצי אורז עלי גפן אופן הכנה: משרים את העוף במשרה למשך כמה שעות, רצוי לילה קודם. מכסים את האורז בשתי כוסות מים רותחים, מוסיפים מעט מלח גס, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות, עד שהמיים נספגים באורז. בנתיים, משמנים מעט את הקדרה ומסדרים בתחתיתה: *טבעות בצל *פרוסות תפ"א *טבעות הגזר שופכים על הירקות חלק מהמשרה ומעט מלח גס. מסדרים מעל הירקות את האורז, כך שיכסה אותם לגמרי. מכסים את האורז בעלי גפן - מסדרים אותם בחפיפה כך שיכסו לגמרי את האורז. מניחים את העוף על עלי הגפן ושופכים עליו את יתרת המשרה. מכסים את הקדרה ומכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, למשך כשעה. אפשר לכסות את העוף בנייר אפיה ואז במכסה של הקדרה - אוטם טוב יותר את האדים. להגשה - מוציאים את העוף מהקדרה לצלחת הגשה, מסירים את עלי הגפן (זורקים...) ומגישים את האורז עם הירקות בקדירה. הערות: לא היו תפו"א - השתמשתי בקישוא ויצא מעולה מקור המתכון: אחשל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

bigjack

New member
../images/Emo127.gifכל המתכונים עלו למאמרים

וגם לקישורים > מבשלים לשבת
 

pirge

New member
בצלי בקר חצילים יש אפשרות להוציא את קוביות

החצילים אחרי הטיגון לקערה ולהוסיף אותם ב-10 דקות האחרונות לבישול. בבקשה ולשיקולכם.
 
למעלה