סמים

Blutige Erde

New member
../images/Emo72.gif סמים ../images/Emo212.gif

האם לפי דעתכם יש לעשות אותם חוקיים? אם תינתן לכם הזדמנות, תתנסו? מה דעתכם על סמים מקובלים חברתית כמו אלכוהול, תרופות וסוכר?

MetalSinagouge

New member
או לא,

סוכר זה לא סם בכלל. אנשים סתם אוכלים את עצמם למוות כי שמן זה אופנתי. סמים הם כאן, היו ויהיו כל עוד תהיה אנושות. הדחף לשנות את התודעה תמיד יתקיים בנו, ו... יש מה לעשות! דבר ראשון חשוב לספק מידע אמיתי למי ששוקלים להשתמש. זה לא מצחיק כמה קורבנות אלכוהול גבה באופן ישיר, כמה אנשים מתו בגלל אספירין וכמה אנשים מתו בגלל חשיש? מממ? אני טוען שכל עוד בנאדם לא מסכן את הסביבה על ידי מעשיו- קשה לגדיר "מניעת סמים" בתור משהו אחר חוץ מדיקטטורה, ודיקטטורה מהסוג הכי דפוק: כזאת שתורמת לדיקטטור. אני מצדיק מאבק בסמים קשים כמו הרואין, כי אם הסם הזה יהפך לליגיטימי זה כמו לתת לאנשים אקדח עם כדורים בעלי יכולת ניווט לכיוון הראש של עצמך. יההה...

Blutige Erde

New member
סוכר הוא סם.

סוכר גורם ל"היי" ואיתו להרגשה טובה. לאחר מכן רמת הסוכר צונחת באופן חד, ונגרמת הרגשה איומה של צורך בו, ולתסמיני גמילה במקרים קיצוניים. הוא משפיע על הרגשות ואופן פעולת המוח מכיוון שהוא גורם לשחרור חומרים הגורמים להנאה. והוא הורס את הגוף ומשעבד אותו. סוכר הוא סם לכל דבר. אנשים לא מתים בהמוניהם מחשיש, אבל הוא דופק את המוח שלהם ואת הגוף שלהם. והם צריכים את זה, כל הזמן. נפשית. אפשר לשלוט בהם נורא בקלות ככה, זה קצת מצחיק. והם גם יכולים לפגוע באלו שסביבם, כי אין להם שליטה על עצמם כשהם מסוממים. ומה עם הרגשות של אלו שלא רוצים לראות את האנשים שהם אוהבים מתמכרים לסמים? הורסים את הבריאות שלהם? פשוט לשים עליהם זין בשביל סוטול קצר? אנשים כאלו הם כמו צעצועים מכוערים במיוחד. שברי כלי של בני אדם. למרות שזכותם, אם קשה להם להתמודד עם מה שסביבם. אני חושבת שכמעט כל אחד יכול להזדהות לפעמים עם הצורך לברוח לתוך עצמו. או רחוק מעצמו.

Gilliana

New member
סוכר הוא לא סם

תשאלי כל רופא וכל ביולוג - סוכר לא גורם לשום חושה של "היי" ומה שאת מתארת מתייחס למצבים קליניים של סוכרת, טרום סוכרת, סוגרת נעורים והיפוגליקמיה - שהןן מחלות קשות ותסמיניהן אינן תסמיני גמילה אלא תסמינים למצבים קשים ומסכני חיים. הרעיונות שלך לגבי סוכר ממש מפחידים ואין לי מושג מנין את שואבת אותם, אבל הם ממש לא נכונים, בלשון המעטה.

Blutige Erde

New member
קובץ עובדות:

"סם פסיכואקטיבי, או חומר פסיכואקטיבי, הוא סם הפועל על מערכת העצבים המרכזית, וכתוצאה נגרמים שינויים זמניים בהכרה, בתפיסה, במצב רוח או בהתנהגות. השם "סם" מקבל במקרה זה קונוטציה שלילית (לא של סם מרפא) בגלל הפוטנציאל הגבוה של החומר להתמכרות או להרעלה." לאחר שאת צורכת סוכר, רמתו בדם עולה בצורה חדה. ואז היא יורדת בצורה חדה. זה גורם למערכת העצבים להודיע לך שאת רעבה, גם אם את לא רעבה בכלל והרגע אכלת. סוכר גורם ל- rush ולשיפור זמני במצב הרוח והיפראקטיביות. למרות שזה כבר קצת נתון לויכוח: http://wiki.answers.com/Q/What_is_sugar_rush לעומת: "Sugar addiction is a term for the situation where individuals crave sugar-laden sweet foods and find it extremely difficult if not impossible to control their intake. The attraction to sugar had in the past been considered merely psychological dependence, but recent research has shown that withdrawal symptoms occur during periods of abstinence, a key element of physical dependence." ולפי המאמר הזה, שחוקר את השפעתו על המוח, בשביל שאף אחד לא יגיד שאני מצטטת רק מה שנוח לי: http://www.obgyn.net/newsheadlines/headline_medical_news-Eating_Disorders-20020724-2.asp ולהשפעותיו השליליות: "לסוכרוז השפעות שליליות רבות על בריאות האדם. ההשפעה הנפוצה ביותר היא פגיעה בשיניים, שכן החיידקים בפה מסוגלים להפוך את הסוכרוז לחומצה העלולה לפגוע בציפוי האמייל של השן, ולגרום לעששת. בנוסף, בשל הערך האנרגטי הגבוה שלו, סוכרוז נקשר גם לעודף משקל. אנשים הסובלים מסוכרת צריכים לעקוב באופן מתמיד אחר רמות הגלוקוז בדם. כמות גבוהה של סוכרוז בדם גורמת לעלייה ברמת הסוכר בדם ובסופו של דבר לעלייה בלחץ הדם." יש גם המשערים שהוא מעודד סכרת, למרות שזה שנוי במחלוקת ולא מוכח. אבל בוודאי יש סיבה שאנשים מתמכרים דווקא לסוכר ולא למלפפונים חמוצים (אעפ"י שהם אהובים למדי בציבור). עכשיו תתווכחו איתי.

Gilliana

New member
את עושה סלט מסוכן ושגוי באופן חמור מאד

סוכר הוא החומר המאפשר את קיום החיים מהיותו זה המוליך את החמצן אל תאי הגוף. בשורה התחתונה - אין סוכר, אין חיים. כמובן שצריכה מוגזמת של סוכר, בדיוק כמו כל חומר אחר, גורמת לנזקים. גם צריכה מוגזמת של מים לורך העניין, גורמת לנזק - גם צריכה מוגזמת של חלבונים אך מכאן ועד לומר דבר שגוי ומסוכן ממש כי סוכר הוא סם - הדרך רחוקה עד מאד. מתקנת אותך גם בנושא הסוכרת - סוכרת אינה מחלה הנובעת מעודפי סוכר בגוף, אלא מעודפי סוכר בדם - יחי ההבדל הקטן. פירושו של דבר אחת משתיים: א. האינסולין, שתפקידו פירוק הסוכר והחדרתו לרקמות, אינו מפקד או שרמתו נמוכה מאד ולכן הסוכר נותר בדם ואינו חודר לתאים. ב. יכולת ספיגת הסוכר של הרקמות נפגמה (הדבר נובע לרוב מעודפי אינסולין לאורך זמן ול מעודפי סוכר). בנוסף, חולי סוכרת, בדומה לחולי היפוגליקמיה, עשויים לסבול מצניחות חמורות ברמת הסוכר בדם לרמות מסכנות חיים. לסיכום: לומר על סוכר שהוא סם - טעות יסודית ובסיסית.

Blutige Erde

New member
מי פה עושה סלט? ../images/Emo105.gif

סוכר לא מוליך חמצן לשום מקום, תאי הדם האדומים מוליכים חמצן, אם אני זוכרת נכון. הוא עוזר ל-ATP להווצר ולהפיק אנרגיה. מים לא משפיעים על אופן הפעולה של המוח או יוצרים רגשות שלא היו שם קודם, ולא משנה באיזה ריכוז. גם חלבונים לא. סוכר כן. הפסקה האחרונה שכתבת היא דמגוגית ולא קשורה ל"האם סוכר הוא סם". הסיכום צריך היה לבוא לפניה.
כתבתי, "יש גם המשערים שהוא מעודד סכרת, למרות שזה שנוי במחלוקת ולא מוכח." משערים שהוא מעודד. לא גורם. גם לא אמרתי שזו דעתי האישית. או שזה מוכח.

Gilliana

New member
אני מציעה שתחזרי, ומהר...

לספסל הלימודים. מה גם שסוכר לא משפיע על המוח - את מבלבלת עם סרטונין. בבקשה: http://he.wikipedia.org/wiki/גלוקוז ומספיק שתקראי רק את הפיסקה הראשונה. חבל שאת מתווכחת איתי בנושא משום שזהו אחד מהתחומים שבהם אני מתמחה מזה שנים רבות.

Blutige Erde

New member
אני כבר על ספסל הלימודים.

זה רק מראה כמה גרועה מערכת החינוך הזו. איכס. ועניין ההשפעה על המוח הוא נתון לויכוח, כמו שאמרתי. זה שנוי במחלוקת. "גלוקוז הוא התרכובת המרכזית המשמשת בתהליך הפקת האנרגיה ביצורים חיים, והמגיב הראשון בתהליך הנשימה התאית. " גלוקוז לא מוביל חמצן לתאי הגוף בשום פנים ואופן. כמו שאמרתי: הוא משתתף בתהליך הפקת ה-ATP בתאים. בתגובה עם החמצן הוא יוצר את ה-ATP במיטוכונדריה של התא, כחלק מתהליך הנשימה התאית. בהתליך הגליקוליזה הגלוקוז מפורק ולאחר תהליך שאין לי כוח לזכור כי כבר קיבלתי 96 במבחן נוצרות 2 מולקולות ATP ומשתחררת אנרגיית חום, שהיא חום הגוף שלנו. הגוף משתמש ב-ATP כ'מטבע אנרגיה', ועל כך עוד באנציקלופדיה הקרובה לביתך. זה שהוא משתתף בתהליך לא אומר שהוא מוליך חמצן לתאי הגוף. כי הוא לא, למיטב זכרוני. החמצן מגיע אליהם בתהליך שונה לגמרי, בדיפוזיה דרך נימי הדם ועל גבי כדוריות דם אדומות.

Gilliana

New member
מצטערת, זכרונך מטעה אותך

אבל כמו שאמרתי - תבררי את העניין עם רופא או ביולוג, את ממש לא חייבת לסמוך על מה שאני אומרת לך בתור מי שחוקרת את הנושא שנים רבות וסובלת מהיפוגליקמיה מאז גיל 18.

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif בהחלט, אפילו...

בינינו לבין עצמינו (האדומים that is... )

Blutige Erde

New member
תשוויצו, תשוויצו, אדומים.

זה לא חוכמה נגד בית"ר ירושלים... הפועל ת"א עוד יפלו.

Gilliana

New member
א. אני לא אוהדת הפועל - רחוקה מזה

ב. אני גם לא קומוניסטית, חס וחלילה - אני אנטי קומוניסטית בדם. ג. מה יש להשוויץ בלהיות אדום בפורום? אפשר לחשוב שאנחנו הולכים עם זה למכולת...

למעלה