סמים

MetalSinagouge

New member
כל רופא וביולוג? ראי לינק למטה.

בלוטליג ארלדריץ'- מה שכתבתי בתגובה הראשונה בהתחלה היה ציניות. ברור שסוכר הוא סם, במובן מסויים. הוא כימיקל, והוא משנה דברים במוח, וכתוצאה מכך גם מצב רוח. הוא יכול לרומם אותו או להוריד אותו עם את מגזימה והופכת לפרה שמנה ושטחית כמו אופרה ווינפרי. אין לי מושג מאיפה הקביעה הגורפת הזו לגבי חשיש. אני לא השתמשתי אף פעם, וספק אם כן, אבל שמעת על רוברט אנטון ווילסון? על בערך כל מוזיקאי ג'אז שאי פעם התקיים על האדמה? לא יודע, אבל אלה בהחלט לא הג'אנקיז הרגילים שרואים ברחוב. ובקשר לג'אנק: וויליאם בורוז היה מכור להרואין, זה לא הפריע לו להפוך לאחת הדמויות החשובות ביותר בספרות האמריקאית ולחיות לא מעט זמן. בקיצור, כל סם וכל חומר בעצם משפיע שונה על בנאדם אחר. מי שאמיץ מספיק וטיפש מספיק כדי להסתכן- יכול להרוויח הרבה או להפסיד הרבה. לא שמעתי על חשיש שפגע באמת באנשים (מלבד תאונות שנגרמות בגללו, אבל מי שחכם מספיק כדי להתמסטל ולנהוג בטח גם יהיה חכם מספיק כדי לדפוק 5 בירות וללכת לעבוד על מנוף בנייה). מצורף בזאת פרק מספר שנקרא "משוקולד ועד מורפיום" של ש"ר (לרפואה, אבוי!) אנדרו ווייל. http://www.druglibrary.org/schaffer/kids/choc2morph/c2m3.htm

Blutige Erde

New member
בטח שזה היה בציניות.

(כתבתי תגובה משולבת לשניכם, כי אני עצלנית היום בגלל הבגרות.
) אתה צודק. אבל זה עדיין דופק אותך קצת אי-שם בפנים. ולא טוב להתנתק מהמציאות, כי אחרי זה נורא קשה לחזור. אני, למשל, כבר לא נוכחת בה שנים ארוכות. זה כמו לשדרג מקורקינט לפרארי ואז להיות חייבים לחזור לקורקינט. והמאמר מעניין, קבל ח"ח.

Gilliana

New member
שוקולד לא קשור לסוכר

כפי שאמרתי בתגובתי הקודמת - בשוקולד החומר הפעיל והמשפיע על המוח הוא הורמון הסרטונין.

MetalSinagouge

New member
אה נו, זו כבר סמנטיקה...

(גם כן תגובה משולבת): כפי שאמרתי: העקרון פה הוא לא איזו מולקולה משפיע על איזה בלה בלה בלה, אלא העובדה ששוקולד הוא חומר חוקי שגורם להרגשה טובה, וגם יכול ליצור התמכרות נפשית, מה שמוביל אותי לחשיש. משתמשי חשיש ומתנגדי חשיש סובלים משנים רבות של דיסאינפורמציה, עד שקשה להאשים סטלנים בזה שהם זורקים לפח כל מחקר אנטי-קנביס. לרוב הם צודקים, לפעמים לא... אלה דברים אינדיבידואלים בקיצור. כמו שאחד יכול להכנס לחרדות קשות ודיכאון בגלל התקפת טילים, כמו שראינו לא מזמן, והאחר יקבל את זה במורת רוח בלבד, ככה גם הדברים האלה... יש הרבה תחליפים טובים לסמים בעולם.

Gilliana

New member
שוב את טועה באותה הטעות

לא מדובר ב-חומר חוקי" - מדובר בחומר שהוא חלק מחומר הגוף, לא חומר זר דוגמת חשיש, אלכוהול או כל חומר זר אחר. סרוטונין הינו הורמון המיוצר בגוף האדם ולכן לא מדובר בסם. להתמכרות נפשית יכול לגרום כל דבר, אבל ממש כל דבר וכל דבר שנעשה בורה מוגזמת הינו בבחינת התמכרות: צפיה בטלויזיה, גלישה באינטרנט (על מחנות הגמילה של הסינים שמעת כבר?), סקס, אכילה ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליך ולכן השורה התחתונה היא - שכל הנושא הזה שהעלית כלל אינו רלוונטי לשום דבר.

MetalSinagouge

New member
כי...

לצחוק על חולשות פיזיות ו\או נפשיות של אחרים גורם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי, כאילו?...

למעלה