עדכון פגישה

kiyossi

New member
../images/Emo73.gifעדכון פגישה

אתמול בערב התקיימה פגישה שבא נכחו כ15 תושבים מכפר האורנים ומלפיד ובא נכחו גם טימי ורונן יו"ר הועדים.
סוכם כי טימי ורונן יפעלו יחד למציאת תוואי חלופי בין כפר האורנים לכביש 446 צפונית או דרומית ללפיד. כפר האורנים יצרו קשר עם מהנדס דרכים ויכינו אופציות חלופיות לכביש הגישה ולפיד יפעלו במתן סיוע מול הרשויות. כביש זה יהווה חלופה למעבר הקיים ובלפיד יפעלו להפיכת הדרך לבטיחותית ומתאימה למעבר כלי רכב והולכי רגל ומתן פתרון בטיחותי למניעת המהירות בסוף הירידה בכניסה ללפיד בצומת שיכלול תמרור עצור.
פתיחת מעבר למשאיות דרך כביש 445 כדי למנוע מעבר משאיות דרך לפיד. רוצה להודות לתושבים שהשתתפו אתמול בפגישה , בהחלט נוכחתי לגלות קבוצת תושבים משני הצדדים שיודעת גם להקשיב לצד האחר ולקבל עובדות כואבות. תודות לטימי ורונן שהציגו את הבעיות ומגלים נכונות רבה לצעוד קדימה, למצא פתרונות הולמים ולשכוח את תלאות העבר וכל צד התחייב לפעול כפי שסוכם לקידום וזירוז המהלך. בעוד כשבועיים נפגש שוב לעדכון מצב. דעתי האישית היא שפתרון נמצא במטחווי יד ורק הרצון הטוב של כולם להושיט יד יקדם את התהליך בעבור כולנו. שבת שלום יוסי

ronpel

New member
יוסי תיקון קטן

כדאי לדייק בסיכומים: 1. לא סוכם על תמרור עצור- סוכם כי יש לבצע תוכנית שתיתן מענה בטיחותי גם למעבר לכפר האורנים וגם למעבר ליד הגנים. נשאיר למהנדס לקבוע איך עושים זאת. 2. לא סוכם דבר על כביש 445 כי הוא לא קיים כבר (נסגר בשל גדר ההפרדה) חציו עובר עכשיו מעבר לגדר. רונן

kiyossi

New member
רונן תבדוק בפרוטוקול

בהחלט את התכנית נשאיר למהנדס וגם את עבודות ההרחבה וככה יעברו עוד כמה שנות סבל על כולם כי מענה בטיחותי חשוב ודרוש גם דרך לפיד. נכתב בפרוטוקול ודובר במפורש על הצבת תמרור עצור בקצה הירידה בצומת בעת העבודות במעבר כמו גם על הפניית משאיות (לא רכבים פרטיים) דרך הכביש העוקף שפתוח בקטע שבין היציאה המזרחית של כפר האורנים לקרית ספר. מכוון שבטיחות התושבים קודמת לכל-חבל להתעקש על מה שסוכם ובעיקר לטובת התושבים שאתה מייצג אותם. שבוע טוב

ronpel

New member
אני רואה שאנו חוזרים להתחלה.

לא דובר על שום יציאה מזרחית במיוחד שאין יציאה כזאת כבר הרבה שנים וגם אין כביש כזה. אני עוד לא ראיתי פרוטוקול וגם עוד לא אישרתי שום פרוטוקול. חבל שהולכים אחורה עם אותם תרגילים. סוכמו שני דברים: 1. נביא מהנדס לביצוע תוכנית לכביש צפונית או דרומית ללפיד שיחבר אותנו ל446 2. יוסדר במעבר באופן מיידי כדי להפוך אותו לבטיחותי. האם אתם חוזרים בכם מן הסיכומים הנ"ל? רונן

kiyossi

New member
לאשר פרוטוקול צריך גם טימי

ולמרות זאת התחייב בפני התושבים דבר שאתה נמנעת מלעשות עד כה. אל תמשוך לעשיה בכיוון אחד בלבד כמו שסוכמו יותר משני דברים. *דובר על הכשרת דרך למשאיות בת כמה מאות מטרים שפעם הייתה קיימת לכיוון מזרח בכביש היציאה מאצלכם לכביש שבין 443 מצומת מכבים/רעות לקרית ספר הקיים ושנחסם לכיוון דרום ואנו מדברים על חיבור לקריית ספר. *דובר בכך שהמעבר יוסדר באופן מיידי כולל תמרור עצור. אז- כל שנאמר מחייב את לפיד אך לא אותך? אין דרך חד צדדית רק משותפת וטוב שנכחו גם נציגים מישובך, חוזרים מסיכומים וודאי שלא ושוב תלוי בהשקפתך-רק יחד רונן. תקרא שוב את מה שנכתב ע"י התושבים שלך שנכחו שם.

ronpel

New member
יוסי לא היה ולא נברא אבל

בכל זאת אני ממשיך קדימה עם מה שכן סוכם. הזמנתי מודד לביצוע מדידה של התוואי הצפוני ליד דרך הבטחון - מדידה זו תעבור למהנדס כבישים לבדיקת תוואי אפשרי. אני ממתין למועד הגעת המהנדס שלכם למעבר לסיכום על השינויים הנדרשים כדי שיהיה יותר בטיחותי על פי דרישות שני הצדדים. תעדכנו בהקדם כדי שאוכל לזמן גם את המהנדס שלנו. יום טוב רונן

הראלקו

New member
לאט לאט

יוסי, קודם כל תודה על היוזמה והביצוע, ועל תחילת ההידברות החיובית. אני קורא כאן (ובפורום שלנו) את הדברים הנכתבים, והרשה לי ללבן קצת אי דיוקים על מנת שלא ניפול שוב למלכודת ההיסטורית. לאחר שנסתיימה הפגישה בנוכחות רונן וכל הנוכחים, יצאנו שלושה תושבים מכפר האורנים עם טימי תמיר ואתך אל המעבר המדובר כדי לבדוק דברים בשטח. שם הסכמנו כי עד לישום כביש הגישה החלופי לכפר האורנים, על המעבר להיות בטיחותי לתושבי שני הישובים. הווה אומר שמחייב האטה במעבר אל הרחוב הראשי בלפיד (אם בתמרור עצור, אם בזכות קדימה, אם באי תנועה) ומונע נסיעה מהירה בהמשך הירידה מלמעלה. ומצד שני עליו להיות דו מסלולי מואר ומסומן וסלול. במקום הוסכם שכיוון ואיש מהנוכחים אינו מהנדס כבישים, הרי שאופי הפתרון הכולל יקבע בתחילת השבוע ע"י מהנדס שיגיע למקום. לתמיר יש את הטלפון שלי ושל רונן ואנו מחכים לקביעת הפגישה היום או מחר, כפי שסוכם. באשר לדרך המזרחית עבור המשאיות, טימי אכן ביקש שנבדוק נקודה זו. הוא ביקש זאת ממני עת היינו בשטח ולא בפגישה מול כולם. כפי שהתחייבתי, הנושא בבדיקה ואולם כידוע לכולם, נכון להיום הצבא הכריז שהכביש הסגור ישאר סגור בשל חשש בטחוני לנוסעים בו. נושא כביש זה אינו נוגע לכל דיון שהיה או לכל סיכום דיון שיצא, לגבי קידום כביש הגישה החלופי לכפר האורנים. גם אם הדרך לפתרון אינה קצרה, הרי שכבר השבוע מתואמת הגעה למקום של מהנדס אשר יבדוק את אפשרויות המעבר מצפון ללפיד. על פי דבריו של טימי, רחוק ככל שיהיה הפתרון הזה, הוא כנראה הקרוב ביותר. אנחנו הולכים עם הראש של טימי בעניין ומאירים עכשיו כיוון זה במירב מאמצינו. ושב תודה על הכל, אין לי ספק שנפגש שוב בקרוב, והרי

kiyossi

New member
תודה הראל על העדכון

מקווה שגם רונן מעודכן במחוייבות מצידכם ולא רק בהתחיבויות מהצד שלנו. מודה לך על גישתך ששוב מוכיחה שרק יחד נקדם ונפתור את המחלוקת.

אירילה

New member
אני פשוט נדהם רונן מההתכחשות שלך

לדברים שנאמרו בפגישה ,בעוד שבחבריך לישוב נכחו בפגישה ושמעו את הדברים שנאמרו. אולי פרח מזכורנך ,אבל... 1. דובר במפורש על הטיית המשאיות לדרך הגישה הקודמת שהיתה להם ,דהיינו מהצד המזרחי של כפר האורנים ,אני עוד יותר נדהמתי מדבריך שאין כביש כזה ,אולי אין כביש אבל בהחלט ישנה דרך כורכר שהותאמה למשאיות ואם הדרך שובשה אזי יש לתקנה ,ועוד להזכירך כי תמרורי איסור הכניסה לרכבים מעל 4 טון שהוצבו בואך לכפר האורנים וביציאה ממנה ,הוצבו לאחר הכשרת הדרך והמשאיות אכן עברו בה ,אז אל נא תתכחש למציאות. 2. אכן הועלתה על ידכם האופציה ליצאה דרך 446 מהצד הצפוני ,אך זו לא היתה האופציה היחידה ,עדיין קיימת האופציה המזרחית דרך כפר רות, טימי אף הודיע בפומבי בפגישה שהוא ידרבן את סוסן בנושא ,או שמא גם את דבריו של טימי לא שמעת ,או ששהינך מתכחש אף לדברים אלו. ובאותה נשימה לגבי האופציה ,הודענו לכם שדרך שביל המערכת אין כל סיכוי ובאשר ליציאה מצפון דהיינו לחתוך את היער ,הרי שצריכים להיות ריאלים ולקחת בחשבון התנגדויות של התנועות הירוקות ,ופה באמת הוסכם לנסות לבחון שוב את האפשרות ע"י מהנדס דרכים נטראלי. לסיכומו של דבר רונן ,לא חוזרים להתחלה אלא אם כן אתה מתכחש לדברים שנאמרו בפגישה. ןהרשה נא לי להעיר לך ,כי ההתבטאויות של חברי פורום כפר האורנים כלפי לפיד לא תורמים לאווירה ,אם רק רצית היית יכול לתרום לאווירה רגועה יותר ,אינני יכול להורות לך אבל להצע לך להריע את הפורום ,לאור הפגישה האחרונה שהתקיימה והעידה על רצון שני הצדדים להתקדם בנושא ,התבטאויות כמו שאני קורא אצלכם בפורום לא תורמים וגם דברים כאן על "כאילו" חזרנו בנו ,משלהבים את יצר העליהום שקיים נגדנו אצלכם. הגענו לפגישה במתכונת של "ריסט" ,אני מקווה שאינך מתכוון לחזור בך!!! גרשון

אירילה

New member
היית מוכן שנפח התנועה של כפר אורנים

יעבור בבוקר ובערב מאחרי חדר השינה שלך? אני בטוח שלא. התושבים הגרים לאורך גדר המערכת כבר הודיעו שייתנגדו ונדמה לי גם שזו היא עמדת ועד הישוב. בפאן האישי ,היער הוא הריאה הירוקה היחידה שישנה לנו ,תנועת הירוקים בוודאי שתתנגד להריסת חלק מהיער לטובת הכביש ולכן לא משנה גם אם מדובר בכביש המערכת או בחלק הצפוני שמעל הישוב ,תהיינה התנגדויות לכביש.

kiyossi

New member
בעייתי במקצת

העלתה האפשרות הזו. הבעיה: הכביש עובר בסמוך לבתים בישוב שקרוב לודאי לא ישמחו על ה"נוף" החדש ויגישו עתירה כנגד התוואי והת"בע החדשה שגם כך יקח המון זמן לאשר אותה ועדיין לא נגענו ב"ירוקים"... לכן סוכם כי כפר האורנים יזמנו מהנדס למקום שיתן חוו"ד לגבי כביש עוקף מצפון או דרום ללפיד . בכל אופן לא נשללת אף אופציה וכל רעיון יקודם בברכה.

אירילה

New member
אני מבין רונן שאינך מעוניין להביא

לרגיעה בפורום אצלכם ,יותר מהודעתו של גולש אצלכם החושד שידינו אינן נקיות ולא זוכה לתגובתך שלא כך פני הדברים ,מחזקת אצלי את התחושה שתרומתך למתח היא רבה במיוחד. אני נאלצת להשתמש במושגים מסיכסוך אחר (מעניין למה...) . לדעתי צריך לראות שאכן לפיד מקדמים את הסדרת המעבר ולא בכיוון הכנסת תמרור עצור אלא סידור במובן הבטיחותי. לא יודעת למה אבל חוששני שטומנים לנו פה עוד פח. והלוואי , הלוואי שאני טועה . משום מה הנעימות הזו מריחה חשוד ביחוד מאדם שטרח כל כך להציב מכשולים. אז אנא פיתחו את העיניים. האם אדוני יו"ר ועד כפר האורנים מרגיש שכך פני הדברים באמת??

אירילה

New member
ועוד דוגמא - שים לב לזאת יוסי....

ואתה נוכח לדעת שיש לך עסק עם חבורת בריונים וכל דיבורי הנפת צופים של קיוסי כנראה היו עוד אחד מהתרגילים המסריחים שלהם

ronpel

New member
ממתי אתה מתרגש מכותבים

בעילום שם. בואו נתרכז במהלך שהתחלנו בישיבה ונתעלם מרעשי הרקע של אלו שמנסים לטרפד.

אירילה

New member
לפחות על יוסי אתה יכול להעיד שהוא

זה שהעלה את רעיון הפגישה ועכשיו חבריך טוענים שזה תרגיל מסריח ,ממך לפחות הייתי מצפה שתגנה זאת ,כאחד שנכח בישיבה וכיו"ר הועד אצלכם.

ronpel

New member
הם לא חברים שלי

לא בטוח שהם בכלל תושבים בכפר האורנים גם בפורום שלכם יש תופעות כאלו. אסור להתייחס. אבל תזכור שזו תוצאה של מעשיים קשים שנעשו במעבר באופן מכוון לסכן את העוברים בו. מעשיים אלו הם חמורים בהרבה מאוסף הודעות אנונימיות בפורום. חבל שאתה לא מוצא לנכון לגנות זאת באותה נחישות. יום טוב.

kiyossi

New member
משום כבודי אל תושבי כפר האורנים

איני יורד לרמה של כותבים אנונימים המלעיזים השכם והערב במקום להיות שותפים לעשייה כמו חבריהם שטורחים ומנסים לקדם אינטרסים משותפים לשני הישובים ולכן הודעותיהם אינן ראויות לתגובה. תמיד יהיו אלה מהצד שבוחרים בדרך הקלה לגדף ולשים ללעג את אלה העושים במלאכה גם בשבילם ללא מחשבה נבונה. יש לנו לא מעט חברים בכפר האורנים וגם לילדיי. אלה משפחות איכותיות שכמונו בחרו בדרך חיים שקטה בסביבה נקייה גם מתככים. אז בואו ונשמור על הרמה-מי שחושב אחרת מוזמן לכתוב ועדיף שיתן מעט מחשבה לפני שאצבעותיו יקישו על המקלדת משפטים שלאחר עיון נוסף אותו אדם היה נמנע מלכתוב אותם. מאחל לכולנו חג שמח והמון סובלנות הדדית. יוסי

הראלקו

New member
לא כל נר צריך להצית את כל היער

אירילה שלום, אני בטוח שאתה יודע שלאחר שנים של הבטחות ואכזבות משותפות יש לכולם בטן מלאה על כולם, ועל כן יש מקום דוקא ליוזמות חדשות ודוקא מצד התושבים. ולרגע לא חשבנו שהיוזמה הזו תהיה נקיה מביקורת (וגם לא קיווינו שהביקורת תהיה מנומסת יותר) עם זאת כנראה שפתרון מושלם לא יהיה, וכל פתרון שנמצא יכלול מידה מינימלית של פשרות. וסביר מאד שגם אז יהיה לנפגעים מה לומר, ובצדק רב מבחינתם. אנחנו לא חסינים בפני ביקורת, אבל מתלהמים יש משני הצדדים, ואי דיוקים נכתבו ע"יי תושבים משני הישובים, ועדיין לא קראתי כאן את טימי שמתקן אי דיוקים שנכתבו בשמו, ואפשר לכבד אותו על כך. לא כל מי שכותב כאן כותב בשם כולם, ואני לא חושב שבגין כל ביטוי לדאגה וחוסר אמון כדאי ללבות את האש, ולזרוע עוד "אמרתי לכם שאין עם מי לדבר". בוא נמתין מעט ונראה אם הרוחות יירגעו כשהכבישים יחלו להיסלל בשטח. אני רוצה לקוות שהמון אי אמון שקיים עכשיו בין כולם לכולם יפנה את מקומו לקצת תקוה.

למעלה