יום הולדת נחמד

../images/Emo77.gif יום הולדת נחמד ../images/Emo65.gif

לריצ'רד רייט, שהוא היום בן 62 שנה. וזה הזמן לעשות שרשור הערכה לקלידן ולפועלו: מה השיר האהוב עליכם שלו? מה קטע הקלידים האהוב עליכם שלו? מה לדעתכם היה קורה אם הוא היה אומר לווטרס להתחפף, במקום ההפך? שרשרו הגיגיכם לכאן.

והתמונה שנשמטה

אתם יכולים להוסיף גם תמונות נוספות שלו, שמוצלחות בעיניכם.

Shakty

New member
Paintbox בהפרש - שיר ענק

שחבל שלא נתן לו את הדומיננטיות הרצויה בלהקה. בעיני רייט נתן בסיס מוסיקלי ללהקה במיוחד בשנים שאחרי בארט ולפני ההשתלטות של ווטרס. SAUCEFULL מאוד מושפע מרייט וכנ"ל MORE האילתורים החלליים שלו בSET THE CONTROLS ובSACEFUL עצמו... אני מאוד אוהב את התקופה הזו של פינק פלויד SAUCEFULL עד OBSCURED, ולדעתי זו גם התקופה שרייט היה יותר דומיננטי בלהקה מתקופות אחרות.

Elinor BC

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif גם אני חושבת.

SAUCEFULL עד OBSCURED... באמת תקופה שאני מאוד אהבתי. וחבל שהיא לא מוערכת יותר...

itaikuskus

New member
מצטרף

גם אני מעדיף את paintbox (שכמו אידיוט חשבתי שזה matchbox דפוק דפוק דפוק). שיר יפהפה

הרומנטיקן שלא הולך לו

אני אוהב את כל השירים שהוא כתב במיוחד ג€.SEE SAW שירים על ילדות, תמימות, פסטורליה, ספונטניות ואהבה נכזבת, הפלויד שהכי מזכיר את סיד בארט. אהבתי אותו בעיקר בדארק סייד, וOBC אבל מאוד חבל שהוא לא קיבל יותר הזדמנויות בשירה וכתיבה... וחבל גם שהתדרדר לסמים. הרבה מזל טוב

summer 68

הכי גדול ומוצלח של רייט לדעתי ואהבתי גם כמה קטעים מwet dream וbroken china שעוד לא ירדתי לסוף דעתו של האלבום הזה אבל יש בו מוזיקת אוירה מצוינת לערבי אמצע השבוע..

אני אהבתי דווקא את...

the great gig in the sky , any color you like שהם אוליי פשוטים מוסיקלית אבל מאוד חזקים... אגב קראתי באחד הראיונות איתו שהוא לא יודע תוים, זה נכון או שאני פשוט מסטול?

oribarak

New member
אממ, לדעתי הוא היחידי שיודע

מבין פינק פלויד, לפי מה שאני זוכר הוא היחידי עם לימודים מוסיקליים?או שטעות בידי?

oribarak

New member
אממ, לדעתי הוא היחידי שיודע

מבין פינק פלויד, לפי מה שאני זוכר הוא היחידי עם לימודים מוסיקליים?או שטעות בידי?

oribarak

New member
הוא למד סימסטר אחד ולא ידע תווים?

אני תוך חודש למדתי במורה מעפן

One Echoe

New member
אממ ...

לא יודע, יכול להיות שאני טועה. ויכול להיות שהוא התכוון שהוא לא יודע תווים בצורה שוטפת.

shay or eli

New member
מה?

א) מה הקושי הגדול בללמוד תווים? בתור בן-אדם שניגן ויצר מוסיקה לא מעט זמן, על אחת כמה וכמה שלא היה צריך להיות לו קשה. ב) זה לא יצר לו *ככה* (פותח את הידיים לצדדים) בעיה לנגן על פסנתר/קלידים בלי לדעת תווים
זאת אומרת, כשנגני גיטרה אני מבין, גם נגני בס, אפילו אצל נגני תופים ובטח אצל סולנים - אבל אצל קלידנים ?! לא ברור לי כל הקטע הזה, בכלל לא ברור לי...

מייסון כותב בספרו

שרייט היה בעקרון אוטודידקט, היינו הוא פיתח שיטה משל עצמו לנגן בכלים. יכול להיות שהוא למד תווים מתישהו, אבל בעקרון נגינתו לא התבססה על תווים. הוא גם לא היה קלידן משהו בתחילת הדרך - הוא ניגן במקור בכלי נשיפה - והיה מטרה לבדיחותיהם של חבריו. אגב, למרות שלמדתי פסנתר במשך כמה שנים, מעולם לא הצלחתי להשתלט על קריאת תווים. עד היום אני מתקשה בזה. אני מנגנת משמיעה.

vegetable man

New member
לגבי ריק רייט

ציף זה נכון מה שרשמת לגבי ריק, אפשר לראות למשל בummagumma שרייט מנגן ב a saucerful of secrets שהוא מנגן בצורה שראיתי רק אצלו...אני אישית מתענג על כל צליל שהוא הוציא בהופעה של - tonight lets all make love in london המרפקים שהוא מכניס לפסנתר בהופעות...עדיין כל צליל כ"כ נכון. אני גם שונא לנגן מתווים ואיפשהו הוא נתן לי דרור לנגן מהראש ישר לידיים, ולא עם תווים. מאוד אהבתי את summer elegy מהאלבום wet dream ב-78... גם אהבתי מאוד את stay מ-obscured by clouds, ואת see-saw למשל גם. סוג של שירים סנטימנטליים כאלה. ישנה איזו תחושה שהוא ניסה לעשות מוסיקה לא שלו בתחילת דרכה של הפלויד, אבל זה נכון גם לגבי רוג'ר. האלבום האחרון שלו היה מלודי, שירים לא רעים, אבל די מייגע וקצת משעמם. סה"כ לדעתי המוסיקה שלו טובה, בטח יותר מוכשר מגילמור. אבל ישנו איזשהו פיספוס אצלו. הוא לא הלך עד הסוף עם הכישרון המוסיקלי שלו.

vegetable man

New member
ואגב אני חדש פה :)

סה"כ תגובה שנייה שלי כאן... אני מנגן מגיל צעיר בפסנתר וגיטרה...אחד לאחד את הקטעים שלהם ההיכרות הראשונה שלי עם הפלויד היתה ברשת ג', כששמעתי קטע מ- echoes בהנחיית אורלי מורג. כן...פעם היו ספיישלים יפים ברדיו...במקרה הקלטתי, לא יחסתי לזה חשיבות. במקרה שמעתי - וזה מהדברים הראשונים שהדהימו אותי ביופיים. ואז התמכרתי לכל האלבומים הראשונים. ואז התמכרתי גם לסיד...ואז גיליתי שאין יותר חומר שלו מלבד עוד 2 אלבומי סולו ונהרסתי. ביזבזתי בגיל צעיר הרבה כסף על כל הדיסקים של הפלויד. קניתי הכל, אפשר לומר...מלבד...dark side. אני אוהב אותו מאוד, לא יודע למה לא קניתי אותו...כנראה כי שמעתי אותו לפני והוא היה נגיש וזה הוריד מהעניין. בשבילי פינק פלויד המעניינת תהיה זאת עד 73. עם בארט וגם בלי. אחר כך, זה רוג'ר, שאני תמיד אוהב הכי בעולם, וארצה שהמוסיקה שלו תהיה רק שלי. המוסיקה של פינק פלויד הפכה לכאב הפרטי שלו בסופו של תהליך. כמו רוג'ר, גם סיד תופעה יוצאת דופן. שירי הילדים שלו, מעיין של הכישרון היוצא דופן הזה שלו שייבש והותיר אותי שבור לרסיסים . הצלילים שלו שלא דומים לכלום ששמעתי. המוסיקה הכי טובה של ההפלויד לדעתי היא ההופעה של ummagumma ו-2 הקטעים של tonight lets all make love in london. הם לקחו אותי הכי רחוק. עכשיו אני אגיד שלום לכל האנשים הטובים פה, מעניין לשמוע די בפעם הראשונה שיש אנשים שמכירים את הפלויד יותר לעומק ממני, למרות שקשה לי להאמין שישנה הבנה יותר מדוייקת של המוסיקה שלהם מההבנה שלי (ולא בקטע מתנשא כמובן...:).

oribarak

New member
שמיעה זה הכי טוב ציף!כל הכבוד!!

לי היתה מורה שהיתי מגדף אותה בקללות אם היה לי כוח, ש4 שנים היא לימדה אותי אקורדים ותווים, לא פיתחה אותי. אחר כך כשהתחלתי ללמוד גיטרה, מה מסתבר???אני בכלל לא יודע לקרוא תווים, היתי מנגן בשיעורים שלה מתוך שמיעה...רק אקורדים ידעתי

One Echoe

New member
ציף. את לא לבד..

אני לומד כבר שנה תווים, ואמנם אני לא מתקשה עם תווים בצורה גורסת, אבל בזמנים האחרונים זה ממש מעייף אותי. אני ממש רוצה ללמוד לקרוא תווים. זה חשוב לדעתי. אבל עדיין, קשה לי עם זה. לקרוא תווים מורכבים זה דבר שקשה לי לעשות...

למעלה