יום הולדת נחמד

One Echoe

New member
פסיכים?

אנחנו פסיכים כי קשה לנו עם תווים? אם כך, אני פסיכי. תודה לך.

vegetable man

New member
אתה בסדר, העולם דפוק...

אני לא אוהב לנגן מתווים, ואני ניגנתי מתווים במשך 7 שנים...אפילו כתבתי בילדותי מוסיקה שאהבתי מתוך שמיעה לתווים. פשוט זה בזבוז זמן עצום מבחינתי כי כשאני שומע מוסיקה 2-3 פעמים בדר"כ זה מספיק לי כדי לנגן אחד לאחד, במקום להתבחבש עם תווים. מה כ"כ דפוק לגבי זה תסביר לי...?

shay or eli

New member
תירגעו... זה לא היה בכוונה להעליב..

סתם, כבר כתבתי פה שכל החינוך המוסיקלי שלי הוא רוסי בצורה קיצונית - בלי תווים פשוט אי-אפשר. לא צריך להיפגע מכל הודעה ללא תוכן שאני רושם... תנו חיוך - הכל לטובה
|סמיילי דוס|

כל נגן שילמד תווים

רק יהיה לו יותר קל להבין את כל העיקרון של המוזיקה אני מנגן על פסנתר וגיטרה ואחרי שאתה לומד תאוריה ותווים אתה יודע מה אתה מנגן ולא סתם מנגן כמו תוכי

Liorking

New member
מזל טוב!

השיר הכי אהוב: Us & Them. קטע הקלידים הכי אהוב: Us & Them או Great Gig in the Sky. קשה לי להחליט. לדעתי, אם הוא היה אומר לווטרס להתחפף, ווטרס היה נעלב עד שהיה מוציא את החומה כאלבום סולו ופינק פלויד היו מפסיקים לנגן למשך תקופה ארוכה עד להתאוששות.

One Echoe

New member
הנגן הכי מוכשר בלהקה, לטעמי.

הוא הבסיס ללהקה, זה שמעלה אותה לגבהות, שמגבה אותה בהרמוניות נפלאות. יש לו קול מדהים. הוא מלחין מעולה. בקיצור, בלי ריק רייט הפלויד לא היו אותו פלויד. ובעצם, בלי אף אחד מהם..

shay or eli

New member
Up The Khyber

קטע ענק - ניסיוני והזוי לגמרי. הפתיע אותי לגמרי לשמוע דברים כאלה מפלויד בפעם הראשונה ששמעתי אותו. בכלל, כבר אמרתי פה שכל More מתבסס על רייט, לעומת שאר האלבומים של פינק פלויד שמתבססים לרוב על העבודה של ווטרס וגילמור. וחבל, זה נראה כמו פיספוס. וגם את Summer '68 אסור לשכוח בשום אופן. אבל שוב, המיטב של רייט זה ב- More. ומזל טוב, שיבדל לימים טובים וארוכים.

The Albatross

New member
אני מאוד אוהב את

Breakthrough מהאלבום Broken China. שינייד או'קונור שרה אותו במקור. בDVD של ההופעה של גילמור בRoyal Albert Hall, יש קטע בונוס מהופעה שבה הוא אירח את רייט שעלה וניגן ושר את השיר. גילמור דפק שם סולו מדהים, מה שגורם לי לתהות מה היה קורה אם הייתה גרסא שבה או'קונור שרה וגילמור מנגן.

הצדק עמך, עוף החול

צודק צודק! בכלל גילמור נותן שם show מטורף - ביצועים עם עיבודים איכותיים לשירים של הפלויד ושל עצמו במיוחד עם שורת זמרי הרקע שיש מאחוריו מה שמראה שהפלוידים לא יתנו כנראה אף פעם סתם הופעה בלי משהו מיוחד מאחוריה.

wish i was here

New member
מזל"ט

שיר אהוב-פיינטבוקס ללא ספק קטע קלידים אהוב-ההתחלה של sheep והסולו ב arnold layne הם ביחד הקטעים האהובים אם הוא היה אומר לווטרס להתחפף-ווטרס היה מוריד לו לתמה "מה זה להתחפף?! פינק פלויד זה אני!" אם ההפך-הם היו מוציאים אלבום בוא ווטרס מתבכיין על ענייניו האישיים ואז מתפרקים ומאחדים תוך כמה שנים...רגע...זה קרה כבר! דז'ה וו...

הבחירות שלי

Summer 68 ו-paintbox, אבל גם בעצם כל השירים האחרים שכתב, מלבד sysyphus. קטע הקלידים האהוב: על זה אני עוד צריכה לחשוב, כי יש כמה אופציות.

השיא של השיר

לטעמי... מלווה בקול <אהההה> ברקע כמו בכנסייה או כמו באניגמה (vocals). באחת ההופעות של הפלויד, נדמה לי קרליגן (?) 1970, גילמור שר את זה וזה נשמע מאוד מאוד יפה. (אולי הוא באמת ישו?). באותה הופעה הם ניגנו גם את "תיזהר עם הגרזן, יוג`ין" גם בביצוע מרנין במיוחד!

One Echoe

New member
ובכן..

ואיך כולכם שכחתם את השיר של רייט- Remember A Day?! זה אחד השירים הכי יפים של הפלויד, ושל רייט בפרט.

שלום חן

New member
אז ככה.

Summer '68, The Great Gig In The Sky, ואחרי שמייסון מסיים להתחרע על התופים מגיע רייט ונותן צלילי כנסיה מרגיעים, שלווים ויפים ב- A Saucerful Of Secrets. לדעתי קלידן הוא לא היה גדול, חבל שהתמכר לסמים, המעורבות והתרומה לפלוייד מבחינת יצירה היו מאד משפיעות וחזקים עד תחילת רודנותו של ווטרס אחר כך הוא נחבה אל הכלים ואפילו ב- live 8 בקושי צלמו אותו, ואם הוא היה אומר לווטרס להתחפף הפלוייד לא היו שורדים אבל ווטרס לא היה עובר על זה בשתיקה ולדעתי ווטרס היה מעיף אותו מהלהקה.

למעלה