התפקדות סוף יוני

aviel931

New member
חדש פה

*אביאל בן 16 ומשו(ממאי בן 16) *הגעתי לפה לפני יומים בערך מהעמוד הראשי *סוגית שליט-להחזיר במחיר נמוך מאוד. לא נעים אבל אם נכנע לסחטנות ניסחט עוד, תמים מי שחושב שזה יגמר בגלעד. המחיר המוסרי זה 1 בעד 1 אבל אפשר להתגמש.. לא יותר מדי כמובן. לא לשכוח שרוב המשוחררים יחזרו לטרור.

סיר חע

New member
פלמלם

שם: שיר גיל: 17 מקום מגורים: אבטיח. המשמעות של הכינוי שלי בתפוז: וול, זה פשוט "שיר" בשפת הסמך. P: כשאהיה גדול ארצה לעבוד בתור: מעצבת גרפית :) אני הכי אוהב לאכול: מישמשים. איך הגעתי לפורום: שאלה טובה. אני הכי אוהב בפורום את זה ש: הוא מעניין~ אני הכי שונא בפורום את זה ש: ויכוחים על דת. איכסה פיכסה. הסמל התפוזי החדש האהוב עליי:
דעתי בסוגיית גלעד שליט (להחזיר /לא להחזיר, בעד מה וכו'): להחזיר ע"י משא ומתן. ואת האסירים שלהם להחזיר בארון.

yaakii

New member
לא, שפת הסמ"ך

זו לא השפה שמוסיפים סמ"ך אחרי כל אות? -זה אמור להיות: שסיסר איזה קטע כולם פה פונים לעיצוב, צילום וכד'. טוב, לא כולם...

סיר חע

New member
לא, לא, זוהי שפת הבית.

שפת הסמך היא שפה בה ש, צ ו-ז מתחלפות לסמך. היא שכיחה אצל ילדים בגילאי 3-6.

סיר חע

New member
לא יודעת, זה מה שיצא. היתי צריכה להוסיף משהו,

פשוט "סיר" היה תפוס.

סיר חע

New member
אהא~ ואני יודעת גם למה.

מתמטיקה, בלי להעליב, זה משהו שפועל ע"פ חוקים. חוקים, חוקים, חוקים, חוקים. תמיד יש נכון ויש לא נכון. יש תשובה אחת לכל שאלה. מתמטיקה היא משהו מוגדר, מסודר, מרובע. מידי. זוהי הסיבה העיקרית שאני שונאת מתמטיקה.
אני אוהבת לחשוב, לפתח, למצוא כמה פתרונות, לדמיין, לשלב, לצאת מהגבולות. אני מניחה שבתור פילוסופים, אנשים שאוהבים לדסקס על דיונים עמוקים מכל מיני זוויות, גם אתם יכולים להזדהות עם זה

אז את לא יודעת מת' ../images/Emo3.gif

מת' היא לא חוקים חוקים חוקים . מת' היא הגיון טהור , בלי שום דבר נוסף. צריך להבין , לא לזכור חוקים.

סיר חע

New member
חיכיתי לתגובה הזאת ../images/Emo3.gif

זהו הגיון שמבוסס על חוקים. למשל התרגיל X+3=5 אתה יכול להגיד שמבחינה הגיונית X=2, אבל זה מבוסס על החוק ש- 3+2=5.

זה לא חוק..

כי אותו דבר אפשר להגיד שמבחינה הגיונית 3=5-2 2=5-3 כמו ש 0=5-3-2 כלומר , ההגיון אומר שסימן השווה מראה שהערך שבצד זה יהיה שווה תמיד לערך שבצד השני. וברור, זה לא שאין חוקים (אקסיומות לדוג'), אבל מת' יכולה להיות מאוד יצירתית.

סיר חע

New member
נכון, נו.

כל האופציות הנ"ל מסתמכות על החוק 2+3=5. הן גם מסתמכות על החוק שאם אתה מחסיר מספר או מוסיף מספר, אתה מחסיר או מוסיף גם מהצד השני של המשוואה. מתמטיקה כן מורכבת מחוקים. וההגיון קיים. אבל, הוא מבוסס על החוקים. במתמטיקה יש רק נכון ולא נכון. אתה יכול למצוא פתרון נוסף למשוואה - X+2=5?

אייני

New member
זה לא חוק אבל

מדובר בעניין של נתינת שמות נטו. התרגיל שאמרת זה פשוט לתת שמות למספרים. יש לי 2 מחקים, קיבלתי עוד שלושה מחקים, אז יש לי עכשיו 5 מחקים. את יכולה לקרוא למספרים בשמות שונים לגמרי - אבל זה עדיין נשאר אותו דבר. אם נקרא עכשיו לשתיים מיליארד ולשלוש עשר, אז תוכלי להגיד שמיליארד ועוד עשר זה חמש. זה היינו הך - הכמויות נותרו בדיוק אותו הדבר. זה ממש לא חוק - זה פשוט שמות למה שקורה במציאות, זה הכל. זה כמו להגיד שזה חוק לקרוא לפרה פרה ולסוס סוס. זה לא. זה סתם השם שנבחר להם. אם נקרא עכשיו לסוס פרה, או שנקרא לו ספל, או שנקרא לו רמקול, זה לא ישנה את העובדה שהוא חיה מזן כזה וכזה שנראה ככה וככה ומתנהג בצורה כזו וכזו. הקבוצה של 2 עצמים נקראת 2 כי ככה בחרו. אם הייתה נקראת 3 - לא היה שום הבדל, ואין לכך שום חשיבות שהיא. נוסף על כך - אפילו הבסיס לא משנה באמת, ושתדעי שאפשר להגיד ש2 ועוד 3 שווה עשר אם אנחנו עוסקים בבסיס חמש, אבל זאת כבר גלישה לנושא מתמטי אחר לגמרי, שסביר להניח שיעשה לכולם כאב ראשXD

סיר חע

New member
הגיון זו צורת עבודה של המוח.

יש אנשים שהמוח שלהם עובד בצורה הזו [להם, ההיגיון הזה נראה הגיוני], ויש אנשים שלא. <::::

נו, עכשיו תראו מה עשיתם.

אילצתם אותי לקחת את תפקיד החנון שמגן על המתמטיקה :p בכל אופן, למתמטיקה יש דווקא צדדים פילוסופיים מאוד. הדיון על אינסוף (עוצמות שונות של קבוצות אינסופיות למשל), אפילו בהגדרות של נקודה וקו (שהן בגדר אקסיומות), המתמטיקה יכולה להיות דווקא דבר מאוד לא ברור, לא חד משמעי ושאפשר להתדיין עליו. אולי אפילו יותר משאר הדברים. זה שהביצפר מציג רק את הצד הבנאלי ומתעמק בשטויות, כמו בכל מקצוע אחר, זה דבר אחד. אבל מתמטיקה בכללי זה לא בהכרח משעמם כמו שזה נשמע.

למעלה