האהבות שלי הראשונות שלי אותן אזכור

bleeding guitar

New member
../images/Emo79.gifהאהבות שלי הראשונות שלי אותן אזכור../images/Emo168.gif

לעולם
מה היתה האהבה הראשונה שלכם במוסיקה (הישראלית)? האם אתם שומרים לה אמונים עד היום? שפכו בסיפורים

Kettercat

New member
רוקפור ../images/Emo13.gif

ו... האממ.. כן, די אפשר לומר ששמרתי אמונים

Marj17

New member
מוניקה סקס

כמובן שהכרתי אותם עם הלהיט "מכה אפורה" בזכות הסדרה פלורנטין..שיר שמאוד אהבתי ואז חברה טובה החליטה לקנות לי את האלבום הראשון שלהם ומאז התמכרתי ורכשתי את כל אלבומיהם. הם ליוו אותי מתחילת החטיבה ועד סופה, לא יותר מזה. היום אני לא ארוץ וארכוש כרטיס להופעה שלהם, הם התבגרו, אני התבגרתי..כבר לא מה שהיה פעם. אבל תמיד נחמד לראות אותם בפסטיבלים למיניהם ולהזכר במוזיקה ובתקופה.

bleeding guitar

New member
שלי כמובן זה ../images/Emo168.gif

מ-ש-י-נ-ה-!!!!! מקטנות השירים עברו באוזן עד שיום אחד החלטתי להתעניין יותר כשהבנתי שלכל השירים שאני אוהבת יש מכנה משותף אחד [הם של אותה להקה] לצערי לא נכחתי בהופעות בתקופה הזאת, כך שהאיחוד של הלהקה הם אחד הדברים הכי טובים שקרו לי
הו אם מישהו היה אומר לי לפני 14 שנה שיום אחד יובל בנאי ידע מי אני...

gal1983

New member
היו היה אחד טוב לב אבל קצת טמבל

אחד שכבר צבר הרבה שעות של סבל לאהבה הראשונה שלי אני שומר אמונים קשים עד היום , אני חושב שבאמת ובתמים שום דבר לא יוכל להפריד ביננו. אם הצלחתי לעבור את העובדה שהוא הזמין לארוחים שונים את איה כורם , אם הצלחתי לחצות את מחסומי ההתבגרות השונים והמאוד משונים שלו , אני חושב שזאת אהבת אמת שתשרוד לנצח נצחים. כמובן שזה האחד היחיד המוכשר והעוד מעט מאושר א-ב-י-ב ג-פ-ן (ובהזדמנות אחרת אספר לכם את הסיפור שמאחורי זה - קודם צריך להזכר בו )

pinprick

New member
שי לחייל תשמ"ט ו"לילך"

שי לחייל תשמ"ט- הקלטת הראשונה שלי. עברה איתי בבית מטייפ לטייפ במשך תקופה ארוכה. מה לא היה שם? הרעות, אנחנו שנינו מאותו הכפר, הימים האחרים... ובאותה המידה גם אהבתי להאזין לבנגוריון מכריז על הקמת המדינה (סוף צד ב') עד היום בטקסים זה מרגש אותי קצת בגלל המעמד ובעיקר בגלל הזכרונות... התקליט הראשון שזכור לי הוא של "לילך". ילדה ג'ינג'ית (וכששמעתי אותו לאחרונה הגעתי למסקנה שאולי גם קצת זייפנית) אני לא מאוד זוכרת על מה היא שרה, אבל הקול שלה חקוק לי באוזניים....

Pink Roses

New member
אני דיי חדשה בעסק הזה של המוזיקה הישראלית

אני חייבת תודה לבחור ספציפי שלקח אותי להופעה של אסף ארליך, אי שם בשלהי דצמבר אשתקד. מאז אני מאוהבת. בארליך.
וזה לא נגמר.

עברי לידר..

היה הרציני הראשון. לפני זה היה 1 הרבה יותר גרוע,שאני מעדיף להדחיק ולהכחיש כל קשר..זה גם לא מתקשר לרוק ישראלי :)

dsol

New member
אמממ_../images/Emo189.gif

הראשון ראשון זה שלמה ארצי....שכל הילדים בגן שרו "עוגה עוגה" ו"הארנב הקטן" אני כבר דיקלמתי שירים של שלמה בקצב מסחרר
ואפשר להגיד שאני שומר לו אמונים.... יש לי את כל הדיסקים שלו בבית (בזכות אבא) ואת האחרונים שיצאו אני רכשתי כדי להמשיך את האוסף (פעם היו לנו גם את התקליטים שלו לפני שהוא התפרסם וסינגלים וכאלה אבל זרקנו אותם כי לא היה לנו פטיפון...*זה היה לפני 10 שנים בערך*) יותר מאוחר הגיע עידן שלום חנוך, שבאמת לו אני שומר אמונים עד היום ! אומנם אין לי את כל הדיסקים אבל הוא בהחלט אחד האמנים האהובים עלי ! והשלישי זה..... נוער שלויים ! אם אני אחפש טוב טוב אני אמצע את הקלטת (נו אז לא היה הרבה דיסקים) שלהם בטח במצב שחוק לגמרי כי היא הושמעה דיי הרבה
אבל כל אלו היו דברים שחשבתי שומעים ברגיל... כולם שומעים את זה... כמובן שהתברר לי שלא כך
אז הלהקה הראשונה שממש אהבתי מבחירה שלי ולא בגלל "השפעה" של ההורים אלו היו "שייגעצ" בתקופה שהם עוד היו איכותיים ! כלומר בתקופה של הדיסק הראשון לומר שאני שומר להם אמונים... לא ממש, החומרים החדשים שלהם מאכזבים מאוד וכך גם ההופעות מתחילות להיות בתקופה האחרונה.... כמובן שכמו כל אמן הם נותנים דגש לדיסק החדש בהופעות... מה שעוד מוסיף ל"דבר הרע" זה שהם מנסים (לפחות ניסו עד שהבהרנו להם שזה לא ילך להם בצורה טובה) להוציא את השיר "ניו יורק רפיח" מהפלייליסט לגמרי ! בטענה שהוא ישן והם מנגנים אותו כבר המון שנים... אבל שטויות
עזבו שהשיר הזה עשה אותם.. למי זה משנה טוב חפרתי

אממ

אז כמובן שגם אצלי היו את ההשפעות של ההורים, שהיו שומעים מוזיקה ישראלית ישנה לצד מוזיקה קלאסית, ודווקא המוזיקה הישראלית הישנה [יגאל בשן, הדודאים, השלושרים, אריק אינשטיין, חווה אלברשטיין, חנן יובל ועוד רבים וטובים] היא זו שנדבקה. גם היום אני אעדיף לשמוע רשת ג' מאשר גלגלצ
ידיד שלי תמיד צוחק עלי שאני בת 60 שכלואה בגוף של בת 20 :) שני האמנים הראשונים שהתחלתי לאהוב בזכות שמיעת שיר מסוים שלהם, היו דיוויד ברוזה ואריאל הורוביץ, ואת שניהם אני עדיין שומעת נונסטופ.

היהודים

התחיל מזה שאמא שלי אהבה אותם. יום אחד ראו את אחד הקליפים שלהם בהופעה בערוץ 24 והיא קראה לי לראות. ומאז לא עובר יום שאני לא שומע אותם..

IkMfNiY

New member
מופע הארנבות של ד"ר קספר. ../images/Emo42.gif../images/Emo205.gif

הייתי אז בת 12-13 ואחותי נתנה לי את הווקמן באיזו טיסה לחו"ל כדי לשמוע קלטת של "הו הו" של מופע הארנבות של ד"ר קספר. עד אז, אהבתי את מה שכולם בגילי אהבו באותה תקופה ופתאום נחשפתי למשהו חדש. התאהבתי בהם והם עדיין הלהקה האהובה עלי עד היום, פשוט ככה. יעל

האמת שאני לא זוכרת

אביב גפן ודנה ברגר, מי היה קודם. מה שבטוח, את שניהם מאוד אהבתי. היום פחות. והאחראיים לאהבתי למוזיקה הם דווקא להקה לועזית- הנסון. (כן, אלו עם המממממבפ). ממש לא זוכרת איך התחלתי פתאום לשמוע מוזיקה עברית.. עד אז שמעתי המון לועזי. היום זה הפוך לגמרי.. המורה שלי לגיטרה מנסה נואשות לגרום לי להבין שיש מוזיקה גם בשפות אחרות..הזוי.

frankie83

New member
החברים של נטשה - רדיו בלה בלה

חדש כאן. הנה סיפור. הייתי בן 15 בערך והצלחתי להגיע לגיל הזה בלי להקשיב למוזיקה כמעט בכלל, חוץ מדברים אקראיים שהיו מתנגנים אצל אח שלי (בעיקר אלקטרוני ודאנס של שנות ה-90). חבר של אחי הגדול החליט לברוח מהארץ (ובאותה הזדמנות לערוק מהצבא) בהתראה של שבוע. הוא מכר את כל הדברים שהיו לו, ואת מה שלא הספיק חילק בין החברים. יצא שאח שלי קיבל (בין השאר) אוזניות ממש טובות ו-4 קופסאות של קלטות. מאחר ולא הבנתי כלום במוזיקה חיפשתי את המעט שהיה כתוב עליהן בעברית, ואחת מהן הייתה רדיו בלה בלה (ובסוף האלבום שאריות של The Wall). מי שמכיר את האלבום בטח זוכר כמה שהוא מגוון (4 חלקים, שנשמעים מאוד מאוד שונה אחד מהשני, קטעי מעבר עם שדרני רדיו אמיתיים, "פרסומות" וכו'). התחלתי לשמוע את הקלטת מהאמצע, העברתי צד, העברתי קדימה / אחורה - וזה נשמע לי הדבר הכי מוזר בעולם, להקה אחת שנשמעת כמו 10 להקות שונות. מאוד מבלבל. (אז גם לא כל כך הצלחתי להבין ששאריות The Wall לא קשורות בכלל, וזה עוד עם הצעקות "That one looks Jewish" - אלוהים אולי הסיפור הזה מאיר אותי באור טיפש מאוד). בכל מקרה, אחרי כמה זמן כבר עשיתי סדר והתחלתי להקשיב לאלבום מההתחלה ועד הסוף (היו חסרים כמה שירים שהופתעתי לשמוע שנים מאוחר יותר כשקיבלתי את האלבום המלא מחבר). ממש אהבתי אותו ועד היום אני חושב שהוא די מבריק (למרות שברמת ההפקה לא אחיד). בעיקר לאור המיעוט באלבומי קונספט ישראליים. עוד קלטת שהייתה שם שהשאירה עליי רושם מאוד עמוק ומאוד מוקדם היא השני של אביב גפן. בערך לקראת אמצע האלבום הייתי עם דמעות בעיניים, בכל פעם שהקשבתי לו.

למעלה