המוסיקה האהובה עלינו

n i s h a

New member
הייתי פה מזמן ואני חוזרת ../images/Emo140.gif

שלום לכולן אני נירית, אמא לשניים - בן שנתיים וחצי, ובן ארבעה חודשים. גרה בחו"ל. בעבר כתבתי יותר, היום בעיקר קוראת. הנה חזרתי
השרשור האחרון בנושא ספרים אהובים (שהזכיר לי נשכחות... איזו הנאה) עזר לי לגבש רשימה ארוכה של ספרים שאזמין עבורי מהארץ
, וגם רשימה של ספרי ילדים ונוער (נלקח גם מפורום חינוך לגיל הרך). אשמח לפתוח שרשור חדש של מוסיקה אהובה (ישראלית, לועזית, קלאסית ואחרת), שאוכל להכין רשימה נוספת לרכישה
אגב - אם משהי מעוניינת ברשימה של הספרים (קובץ אקסל : ספר, סופר, הוצאה, מחיר במיתוס - אשמח לשלוח).

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gifהתגעגענו ../images/Emo13.gif

אולי תעלי לנו את הרשימה לפורום? ככה כל מי שתרצה תוכל להוריד... מוסיקה אהובה עלי? lord of the dance מפצח האגוזים/צ'ייקובסקי שירי אברהם חלפי- אריק איינשטיין הפסקול של הסרט the full monty ("ללכת עד הסוף") "1" - אוסף הלהיטים של הביטלס שהגיעו לראש מצעד הפזמונים

n i s h a

New member
שלום שלום גם לך ../images/Emo13.gif

אז הנה אני מעלה את הרשימה שהכנתי. בהתחלה הכנסתי רק את הספרים שטרם קראתי, ונראה היה לי שארצה לקרוא. אח"כ החלטתי להוסיף גם את אלה שקראתי (רובם בארץ...), כך שבסופו של דבר הרשימה די מלאה, על אף שכמה וודאי התפספסו מסיבה זו או אחרת. אתן מוזמנות להוסיף לעצמכן ברשימה, או לכתוב ואני אוסיף ואשלח רשימה מעודכנת. ייתכן שיש ספרים ש"נחשבים" כספרות נוער ונמצאים תחת הלשונית של מבוגרים, ולהפך. חלק מהספרים רשומים כ"חסרים במלאי" באתר של מיתוס. רציתי מאוד להעתיק גם כמה מילים על כל ספר, אבל אופציית ה COPY לא מתאפשרת לי מתוך האתר, ולהתחיל להקליד את הכל... היה גדול עלי. תהנו

אפרת12

New member
איזה יופי שבאת../images/Emo70.gif

האם יצא לי לברך אותך ב
לרגל התוספת
נראה לי שיש ביקוש לרשימה כך שאולי כדאי שתעלי אותה לפורום ויתקבל בשמחה שרשור מוזיקה - אני אישית אתכבד בלנעוץ אותו לאיזה יום-יומיים

מעיןבר

New member
../images/Emo79.gifהמוסיקה האהובה עלינו../images/Emo79.gif

אני משרשרת כאן את הודעתה של נירית ובה השאלה שלה ומזמינה אתכן לענות

ענתש

New member
כמה כתבתי והכל נעלם. מנסה לשחזר..

אני מניחה שאת מתכוונת רק למוסיקה עברית כי את רוצה להזמין מהארץ. אז הנה רשימה של חדשים יחסית שאסור לפספס:
עידן רייכל - נפלא, נהדר, חדשני ומיוחד. שני דיסקים "הפרוייקט של עידן רייכל" ו"ממעמקים" וכל אחד מהם מכיל כמה פנינים אמיתיות בפנים.
מיכה שיטרית - יוצר מוכשר ביותר בעיניי. עם או בלי החברים של נטאשה (שכמובן חובה בכל בית) יש לו את "מסמרים ונוצות" הנהדר ועכשיו עומד לצאת דיסק חדש שקיבל ביקורות נלהבות "שלהי הקיץ".
ואם מיכה אז כמובן שגם ארקדי דוכין. הוציא אוסף השנה והוא נהדר ברובו (טוב, הדיסק השני קצת פחות בעיניי
) נקרא "יותר ממני".
עומדים לצאת --- עומד לצאת דיסק חדש של רמי קליינשטיין שלמרות שמאד אכזב אותי מאז "על הגשר הישן" אני זוכרת לו חסד נעורים אז בטח שאני אקנה... נקרא "הרבה פנים" ואומרים שגם דנה ברגר עוד מעט מוציאה דיסק חדש. אם עוד אין לך את "תוך כדי תנועה", הקודם שלה, אז זה הזמן. הוא מעולה. עוד מישהו שאני מאד אוהבת שיוציא דיסק חדש (ואני מקווה נורא שלא יאכזב) זה דני רובס, אבל עוד לא יצא. את החומר הישן שלו אני אוהבת מאד מאד מאד. בעיקר "מסגרות" ו"פנים ושמות" ו"בגוף ראשון". אני מאד ממליצה גם על סבלימינל והצל, שמרעננים בעיניי. והדג נחש שהם אינטיליגנטים בטקסטים שלהם. שניהם בסגנון ראפ והיפ-הופ. ושווה לבדוק מה יש במדיה דיירקט כי הרבה גדולי זמן נפטרו השנה ויצאו אוספים שווים מאד של היצירה שלהם (נעמי שמר, אהוד מנור, נתן יונתן...)

ענתש

New member
אה, ואם את רוצה דיסק שהוא נטו כיף

ופשוט ניקוי ראש - שרונה ודניאלה פיק "השיר הזה". עם המילים של אמא שלהן והלחנים של אבא שלהן ומלודיה נהדרת שהן יוצרות ביחד והשירה מהאף כמו המאסטרו... מאד קופצני ונעים וכיף. (כמו שאמר אחד ממבקרי התרבות על הדיסק שלהן "לא יורדת עליהן תוגה, יורדת עליהן צוגה וזה מקסים..."
)

n i s h a

New member
וואלה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מופתעת לגמרי. מהמעט שיצא לי לראות אותן (דברים ששלחו לי במייל, וקצת טלויזיה שראינו בביקור קצר בארץ) - היה נראה לי שהן 'על הפרצוף'. אבל אולי דברים שרואים מכאן לא רואים משם....

ענתש

New member
לא, הן כיפיות.

ממליצה לך לשמוע (בדרכים חוקיות יותר או פחות
) את "שוב הגשם" ואת "זאת אהבה". התמכרות...

yaelia

New member
מוזיקה ישראלית שווה

הברי סחרוף האחרון מעולה. קצת מזכיר את 'סימנים של חולשה', הפקה דומה, רועש למדי וראוי.
פורטיסחרוף עומדים להוציא דיסק חדש יחד ואני בטוחה שהוא יהיה שווה ביותר.
רק ממה ששמעתי ברדיו, מאור כהן עומד להוציא פרויקט מקסים של 'פרחי הרוע', שירים של בודלר, ממה ששמעתי נשמע מדהים. גם לחנים וגם מילים, המון רגש.
לטעמי, כל מה שעמיר לב הוציא אי פעם (כולל אלבום ההופעה המעולה) מקסים. קול עמוק וטקסטים מרגשים.
הדיסק הראשון של קרני פוסטל מקסים, היא עושה דברים די ניסויים מבחינת מוזיקה ושרה מאוד יפה. עומד לצאת לה דיסק חדש מתישהו. בטח אזכר אחרכך בעוד שחביבים עלי.

Arfilit

New member
חייבת להצטרף ולהוסיף

בעיני ברי סחרוף הוא - by far - הפרפורמר הגדול ביותר בארץ - אין אצלו הופעה אחת שדומה לקודמתה - והן כולן פאן היסטרי! חוץ מזה - "סימנים של חולשה" הוא פשוט דיסק עצום בעיני.
עמיר לב כותב טקסטים שעושים לי לחשוב ולהתלבט - ומגיש אותם מופלא. חוצמזה -
Pixies
Garbage
דודי לוי
כנסיית השכל
Massive Attack
טיפקס בדיסק "דיסקו מנאייק" - שהוא אחד החכמים שיש לדעתי ביצירה העברית. וסטיות לקינוח -
פס הקול של "חתול שחור חתול לבן" הוא יצירה ענקית - אם לוקחים אותו ברוח הנכונה.
כנ"ל דיסק המופת והדגל "כולם שרים פיק"

למה סטיות?

הפסקול של חתול שחור חתול לבן ענק! שיר היציאה מהחופה שלנו הוא משם. איזה יופי זה היה! וצביקה פיק הוא מלך. בכלל חותמת גם על רוב הרשימה שלך

הבילויים../images/Emo59.gif

דיסק מדהים. קברט מחאה חודר. הטקסטים (כמחאה אמיתית) קשים לפעמים, בעטיפה מוזיקלית עולצת. בעיני - הדבר הטוב ביותר שנעשה כאן בשנים האחרונות. חוץ מזה - הדגנחש מצויינים, ביג-בנד שעושה היפ הופ כיפי ומקסים. הדיסק הטוב ביותר שלהם בעיני הוא הראשון ואחריו בסדר יורד השני והשלישי. מה עוד? עמיר לב באמת מקסים בעיני (וזה המקום גם להמליץ לראות אותו בהופעה - נפלא). ממליצה על דיסק האוסף בוסה נובה ישראלית - הפעם הראשונה ששמעתי אוסף שירים שהמכנה המשותף שלהם הוא המקצב ואני מאד אוהבת אותו. האוסף נפתח בשיר בואי לאילת בביצוע ליאור ייני, אחד השירים הישראליים האהובים עלי ביותר. איזה קול קטיפה
. יש דיסק נהדר של הופעה חיה של דן תורן, שגם הלך אצלי חזק. ויש גם חוה אלברשטיין חדש! לא שמעתי את כולו אבל כל שיר ששמעתי היה נהדר. האמת שמאז שפוטרתי (אי שם בחודש שלישי) לא יצא לי לשמוע כל-כך הרבה רדיו, ככה שדברים חדשים ממש אני לא מכירה, אז זה מה יש

yaelia

New member
התכוונת אולי למרצדס-בנד

החמודים? אחלה Fאנק יש להם והופעות כיפיות.

yaelia

New member
אני התבלבלתי.

לא מכירה ביג-בנד, מכירה את מרצדס-בנד.

יעל י

New member
שירה ישראלית בעיקר

הכי הכי דייויד ברוזהוגם רייכל,מאיה בוסקילב ושרית חדד גם נחמד לי לשמוע בכלל מוסיקה ישראלית על כל דורותיה לועזי-אוהבת לשמוע קרול קינג ופיל קולינס מהבעל "נדבקתי" בכריס דה ברג

למעלה