המוסיקה האהובה עלינו

עמית@

New member
מוזיקה היא לא הצד החזק שלי

אוהבת לשמוע, יש לי טעם די ברור אבל לעיתים רחוקות הוא עקבי. מאוד אוהבת את ברי סחרוף ומאוד מאוד אוהבת שירים ישנים (שירי משוררים ושירי עמק
, שירי יום הזיכרון ושאר מסחטות רגש) חוה אלברשטיין פרפורמרית ענקית, וגם חלק מהדברים של יהודית רביץ, את שלמה ארצי אני מתעבת - אם זה נותן כיוון.

גורבי

New member
חשה כמוך לגבי שלמה

(ותוהה מה שלום עושה איתו, חוץ מ
) חוץ מזה, אני תקועה מנטלית בשנות ה70-80, גם בעבריים (שלום חנוך, מתי כספי - "מאחורי הצלילים" למשל, נורית גלרון) וגם בלועזיים (פול סיימון, דורז, כמה שיותר סמיתס). חוץ מזה, אוהבת ממש ענתיקות - שירים שגדלתי עליהם - ציוניוני הדרך כאלה, ומוזיקה שחורה כנסייתית. קשה לי למצוא משהו שאהבתי בשנים האחרונות - נהניתי מהדיסק האחרון (אולי כבר לפני אחרון? SEACHANGE) של בק.

Arfilit

New member
הסמית'ס נהדרים -

צריך להקשיב למילים - כמה שהמוסיקה שמחה ככה הטקסטים מדכאים...

גם את שלמה הישן אתן מתעבות?

אצלי שלמה נחלק לשניים- יש את שלמה של "מהן המילים" "אחרי הכל את שיר" "בואי ונתיר" וכו' ויש את שלמה של היום,הקיטשי המעצבן שאיבד את הטאץ'. מסכימה לגבי השלמה של ימינו ובכ"ז אנשים זוכרים לו "חסד נעורים" וממשיכים להצביע ברגליים...

אני מתה על שלמה הישן

שירים של כיף בעיני. ואסוראסוראסור לראות אותו בהופעה. דווקא את אלה הוא הורס בביצועים משמימים של רבע שעה

אהוד בנאי...אהובי משכבר הימים

אוהבת כל דבר שהוא עושה, כולל הספר האחרון שהוא הוציא. תמיד אני אומרת, שאם הייתי יודעת לכתוב, אז בטח הייתי כותבת כמוהו. מרגישה שהוא מצליח לבטא בדיוק ובכשרון את הרגשות שלי... ומה יותר מתאים לפורום הזה מאשר השיר שלו "אור כחול כהה" (של ריטה)? אוהבת אותו כבר שנים, למעשה עוד מהתיכון. מכירה בע"פ את השירים שלו ובקיצור - מחוברת חזק אליו...

Arfilit

New member
וגם וגם וגם -

ערן צור על כל גילגוליו, כולל ימי טאטו העליזים...

yaelia

New member
אח, טאטו.

את זורקת אותי אחורה לצבא. ומה עם הג'ינג'יות המעולה (עד היום הוא דיסק ששומעים אצלנו בבית המון) ועם נושאי המגבעת בכלל
הכי קולים בעולם. וכמובן נקמת הטרקטור שהם להקה שעושים מוזיקה מעולה ופרפורמרים מעולים עוד יותר.

ועם כבר נוסטלגיה אז איפו "מאמי"

הייתי בין המטורפים לדבר. ראיתי את ההופעה 7 פעמים - ואשכרה רדפנו אחרים בכל הארץ. עד שיוסי אלפנט מת

yaelia

New member
אמרתי קיבוצניקית או לא אמרתי../images/Emo6.gif

גם אנחנו ראינו את מאמי מיליון פעם (טוב, רק שלוש), אופרת הרוק האולטימטיבית של שנות השמונים. לא שמעתי אותה שנים אבל ברור לי שאני מדקלמת את פרופ' קופמשין כמו כלום.

../images/Emo6.gif

ואם אני אכתוב מני בגר - גם תמותי מצחוק? האמת היא שגדלתי בבית עם המון מוסיקה (כולם זייפנים עם קול מעצבן אבל לשיר אוהבים). אוהבת המון סגנונות והמון זמרים. מכירה המון המון שירים בע"פ - ותמיד שצריך להזכר בשיר פונים אלי... אני מתחברת למוסיקה דרך המילים שלה ולכן מתחברת יותר לעיברית. אוהבת המון סוגי מוסיקה ואוהבת ארועי מוסיקה - גם למשל בעין גב ולהבדיל את השנטיפי (של פעם...) ובילדותי כל שנה היינו בפסיטבל ערד עד הפסטיבל הנוראי ההוא... היום הדיסקים המושמעים ביותר הם:
יציאת חירום (להקה ש"גיליתי לא מזמן - ונותנת לי להרגיש כמו בת 16)
להקת אסטה - להקות מוסיקת עולם - נפלאה.
עידן רייכל (איך אפשר לא?)
השוטים - שגורמים לי לצחוק תמידי...
ועם עם הרבה בושה אני אגיד שאני אוהבת את שלמה ארצי - בעיקר את "חצות" ו"תרקוד" אבל גם את החדשים.. וכבר אני מרגישה צורך להתנצל בפני שלום חנוך, אריק איינשטין, יהודית רביץ, חווה אלברשטיין, אהוד בנאי, ערן צור, ובטח איך שאני אשלח אני אזכר בעוד...

swann

New member
אני צריכה שבוע והרבה כוח באצבעות

והרבה כוח במוח כדי להזכר מה אני אוהבת. כל כך הרבה ומכל כך הרבה סוגים. הכי חשוב - הייתי בהופעה של משינה ביום חמישי פה בטורונטו, והיה ענק! לא הפסקתי לרקוד ולשיר כל הערב, את כל השירים וכל המילים והיה שמח שמח
ונראה שגם חברי משינה נהנו מאוד בעצמם
וכמו רבות פה בפורום אוהבת מאוד את ברי סחרוף. לא ידעתי שיש לו תקליט חדש, ולא ידעתי שיש משהו עם פורטיס... כנראה שאני צריכה לשמוע קצת יותר רדיו ברשת. גם נוסטלגית (הייתי לפני שבועיים בהופעה של מתי כספי כאן, לכבוד יום ירושלים <יכולות לדמיין אותו שר את "היא חזרה בתשובה" בבית כנסת ?>), וגם עכשווית. בלועזי הרבה ביטלס, הרבה גראנג', הרבה רדיוהד. הרבה מהכל.

ברוס ספרינגסטין... היה ונשאר

מוזיקה עברית, אין לי העדפה מסויימת. אני שומעת בעיקר גלגלצ בדרך לעבודה, ומה שמתנגן כשהם טוחנים 100 השמעות בשבוע, אז אני מקשיבה. אם להיות ספציפית אוהבת שירים ישנים יותר אריק איינשטיין, נורית גלרון, יהודית רביץ וכאלה. בקשר לברוס ספרינגסטין, לפני שנה וחצי הגשמתי חלום, והייתי בהופעה שלו בחוף המזרחי. 4 שעות של שכרון חושים. מדהים! עמדתי באצטדיון הענק עם עשרות אלפי אנשים ובכיתי! כל כך התרגשתי מהמאורע המדהים הזה.

שלום ציפורית ../images/Emo13.gif

טוב לראות אותך פה. בעיניני מוזיקה - כל היוצרים הישראליים החדשים עושים דברים יפים בעיני - עידן רייכל, עברי לידר, היהודים (לאוהבי הרוק כבד שביננו).

n i s h a

New member
שלום יקירה

עידן רייכל היה הדיסק הראשון שכל מכרנו/ידידנו/חברנו/משפחתנו שלחו לנו מייד לכשיצא :) רוק כבד זה לא אני - אבל תודה על ההמלצה :) נשיקות

שלום יקירתי! טוב שחזרת!../images/Emo24.gif

אמרתי לך מזל טוב או לא? ליתר בטחון: מזל טוב!!!
לגבי מוסיקה, את מתכוונת למוסיקה שאנחנו אוהבות בכלל או רק לישראלית? גם אני אצא מנקודת הנחה שהתכוונת לישראלית ושאת זה את מעוניינת להזמין מהארץ, אז אני אתחיל מהכי חדש ומוצלח בעיני לאחרונה: שלושה זמרים שהוציאו לאחרונה דיסקים משובחים בעיני: אביתר בנאי, עברי לידר ומירי מסיקה. תענוג. באופן כללי אני אוהבת את ברי סחרוף, היהודים, אהוד בנאי. ואם תרצי גם לא ישראלי, אשמח לפרט.

n i s h a

New member
תודה, תודה ../images/Emo13.gif

אשמח מאוד להמלצות גם למוסיקה/דיסקים לא 'תוצרת הארץ'.

למעלה