נטלי

עד עכשיו הדירוג שלי..

1.חדשות טובות 2. נטלי 3. ולרגע נדמה 4. פנינים בנהרות. 5.יום ראשון 6. היי אחותי.

Crurifragium

New member
להפך

סוף סוף הטעם שלך במוזיקה התחיל להשתפר ולזרום לכיוונים הנכונים.
זה לא רע, זה טוב. אני לא אגיד לך שאת מושלמת ואין בך שום דבר מקולקל, כי אני עוד לא מכיר אותך מספיק טוב. אולי יש בך המון המון (המון) דברים מקולקלים
אבל זה, זה לא אחד מהם.

orelxd

New member
אני ישמע את השירים רק בדיסקD:

בשביל מה להרוס תהפתעה מה הקטע לקנות את הדיסק עם יש תשירים בוואי נט

Crurifragium

New member
הקטע...

יש הרבה סיבות, טובות מאוד, להפיץ את השירים קודם. ברוב המקרים זה תורם לאמן, ולמכירות, מכמעט כל הבחינות. הנקודה המרכזית היא חשיפה. כמה שיותר אנשים מכירים אותך, ואת השירים שלך, יהיו יותר אנשים שיחשבו שהם אוהבים אותם מספיק בשביל להוציא כסף עליהם. באיזושהי צורה. דיסק, או כרטיס להופעה, הם השקעה. נכון שהדיסק לא עולה המון כסף, אבל זה עדין כסף. ויש המון המון דיסקים. רוב האנשים לא קמים יום אחד בבוקר בהחלטה שהם נורא אוהבים אמן מסויים (נאמר, מירי מסיקה) ויקנו כל מה שהאמן מוכר. הם מחפשים מוזיקה שהם יהנו ממנה, בלי קשר לאמן. אפילו דיסק חדש של אמן שהוא כן מוכר זה הימור, כי יש שינויים והבדלים בין הדיסקים, ולא חסרים מקרים בהם יש למישהו דיסקים מסויימים שהם טובים מאוד, ואחרים שהם לא (לטעם האישי של מאזינים/לקוחות שונים). כשאתה נכנס לחנות דיסקים, או גולש בחנות דיסקים באינטרנט, יש המוני דיסקים, שאת רובם אתה לא מכיר. אף אחד לא הולך לקנות את כולם. ואף אחד לא הולך ללכת לכל הופעה של כל זמר ולהקה. אין כסף, אין זמן, ומחלק גדול גם לא תהנה אז בכלל חבל. אבל אם אפשר לשמוע חלקים מהשירים מראש, אז אפשר בד"כ לדעת מראש אם הולכים להנות מהדיסק/הופעה או לא. ואז לקבל החלטה בהתאם. פתאום הקניה היא כבר לא הימור, היא קניה של משהו שאתה יודע שתהנה ממנו. זה הרבה יותר קל וכדאי. (ומי שלא נהנה, עדיף שלא יקנה. לאבד מישהו מראש עדיף מאשר מישהו שהוציא כסף לפני שהוא גילה שהוא לא מעוניין, ועכשיו במקום חוסר אכפתיות הוא דווקא אנטי כי הוא זוכר שהוא עשה טעות כואבת. אם הוא סתם שמע, ולא אהב, בלי לבזבז זמן וכסף, הוא ירטון וישמיץ הרבה פחות לחברים, ואולי אפילו יתן הזדמנות נוספת בעתיד לאלבום הבא. עדיף.) האפשרות לשמוע שיר בדף באתר גם לא מקטינה הרבה את הרצון לקנות דיסקים אפילו אם כל השירים זמינים. הבדל הנוחות הוא עצום. רוב האנשים לא רוצים להשתמש בדפדפן האינטרנט שלהם בתור נגן. ואם אתה רוצה לשמוע שירים ברצף אז לשבת מול המחשב, ולכל שיר ושיר להעלות דף, לחכות, ללחוץ על כפתור ניגון, לחכות שיסתיים, ולעבור ידנית לדף הבא... זה ממש לא זה. גם איכות המוזיקה באתר היא, איך נאמר בנימוס, לא מגיעה לרמה של איכות המוזיקה על דיסק, או זו שאתה יכול להשיג אם אתה מעביר את הדיסק למחשב לבד בצורות ששומרות על איכות קול. מי שרוצה לשמוע את הדיסק בלי לשלם, יעשה את זה. בערך חצי שעה אחרי שהדיסק יוצא לחנויות (לפעמים לפני) הוא יהיה זמין על האינטרנט במלואו, בצורה שרוב האנשים יהיו מספיק שבעי רצון איתה. בלי קשר לאם כן או לא יאפשרו גישה מראש בצורה אחרת. אז הגישה הזו לשמיעה מראש, של שירים מלאים, לא פוגמת במכירות. היא רק מגדילה את כמות האנשים שיטרחו לשמוע את השיר (כי זה קל, וזה זמין, וכרגע המוני הזמרים ולהקות האחרים עוד לא עושים את זה), ולכן את כמויות האנשים שבכלל יגיעו לשלב של התלבטות האם לקנות את הדיסק או לא. מישהו שאוהב את השירים וחושב אם לקנות או להוריד, זה מישהו שהוא הרבה יותר קרוב לקניה ממישהו שבכלל לא שמע את השירים ולא אכפת לו. וחוץ מזה לגבי רוב האמנים ההכנסות העיקריות הן לא מהדיסקים. הן מההופעות. בלי קשר למי קונה את הדיסק ומי הוריד אותו, מי ששמע את השירים אולי יקנה כרטיסים להופעות, ומי שלא בד"כ לא (אתה היית מוציא הרבה יותר מ100 ש"ח בשביל ללכת להופעה שאין לך מושג מה יהיה בה ואם תהנה מהשירים והמוזיקה שם? גם רוב האנשים לא ). אותו שיקול קיים גם להזמנות של אמנים להופעות מרכזיות/גדולות, כמו במות עירוניות בחגים, חברות שעושות ארועי עובדים גדולים, וכו'. כמה שמישהו יותר מוכר, ויותר אנשים שומעים אותו (בלי קשר לאיך, ואם זה בדיסק קנוי, בהורדות, או בגלישה לאתרים עם קליפים) אז יותר סיכוי שיזמינו אותו, וגם יסכימו לשלם יותר. בקיצור, תחשוב על זה כפרסום. במקרים האלו זה בפרוש עובד.

....../images/Emo4.gif.....

שיר יפה אבל לפי דעתי לא מספיק.. השיר שבינתיים הכי פחות אהבתי. (מקווה שגם היחיד!!) אבל גם "בשלום לאמונות" יש את תודות שאני לא אוהבת.. באסה, לא כייף לא לאהוב כ"כ שיר של מירי.. מחר זה היום!!!!!

viko222

New member
איה לא אמרה בכתבה פעם שהיא לא תכתוב למירי?

והיא אמרה שהיא מצטערת שכתבה לה ובלה בלה בלה? בכ"א,שמעתי תדק' הראשונות של השיר אבל לא עד הסוף.אין טעם שיר לגמרי לא.

Crurifragium

New member
מותר לאשה לשנות את דעתה. ../images/Emo8.gif

חוץ מזה, בשלב זה אני חושב שאיה... יכולה להרשות לעצמה להיות פרגמטית. את התוצאה הסופית הפעם אני ממש לא אוהב, אבל אין לי שום בעיה עקרונית עם שירים של איה. בקריאה של המילים זה דווקא הזכיר את השירים היותר קלילים וכיפיים שלה מתקופת האלבום הראשון שלה. בשמיעה... לא.

viko222

New member
אמרתי שאסור לשנות דעה?../images/Emo122.gif

איה כתבה למירי שירים... ואז בכתבה גדולה בידיעות אחרונות אמרה שהיא מצטערת שכתבה למירי שירים ולא תכתוב לה שוב,והופל'ה שוב פעם לשנות דעה? כלומר זה כבר נראה כמו צביעות מאשר לשנות דעה..

Crurifragium

New member
אה... כן?

כתבה שירים. אמרה שלא תכתוב יותר. שינתה דעה, וכתבה. זה נראה לי בדיוק כמו לשנות דעה. לגבי נושא הצביעות, זה מה שהתכוונתי בפרגמטיות. אני לא מכיר את איה טוב, ובכלל לא יודע מה עובר לה בראש, אבל אני כן יודע שבימים אלו מצב הקריירה המוזיקלי שלה לא בדיוק מוצלח, וכנראה גם לא מצבה הכלכלי. אם מירי מוכנה לקנות ממנה שיר, זאת תהיה עקשנות מאוד מטומטמת לא לקפוץ על ההזדמנות (גם להכנסה, אבל גם בשביל לשים את השם שלה שוב באופן ציבורי). זו לא בדיוק צביעות. אם כבר אז יותר מוזר לי שמירי רצתה שיר שלה, מאשר שהיא רצתה לתת שיר למירי. אבל כבר ידוע שמירי בוחרת את השירים באופן אישי (כלפי השיר), בלי קשר למסביב ולמי אחראי עליהם. חוץ מזה, כאמור, לא יודע מה קורה עם איה, אז יכול להיות אפילו שזה לא רק השיקול הפרגמטי, אלא כן רצון לפתור את מה שהייתה הבעיה שלה בזמנו. אני כמובן לא יודע שזה המצב, הייתי אפילו מהמר שזה לא המצב, אבל אני לא יכול לגמרי לשלול את האפשרות.

למעלה