שייפתח עלי, שייפתח

oshiko

New member
../images/Emo79.gifשייפתח עלי, שייפתח../images/Emo79.gif

מפה לשם, בין כל הדברים שקורים כאן מסביב, הבן צנח היום את צניחת הבכורה שלו. התרגשות, שלפי דבריו הסתיימה מהר מדי. "רק" מגובה 400 מ'. בכל אופן היתה נחיתה רכה, והכל ברוך ה' היה חלק. עוד צניחה מחר, ומסדר כנפים ביום חמישי.

oshiko

New member
../images/Emo51.gifלא בדיוק צנחן מהצנחנים

אבל מיחידה שגם היא צונחת. יש הבדלי מעמדות בצניחה. היחס"רים, מסוג היחידות שגם הבן שלי שייך אליה, צונחים 2 צניחות "מנהלתיות" כלומר ללא נשק וציוד. זה מזכה אותם בכנפי צניחה עם רקע כחול. הצנחנים (כולל גדודים ויחס"ר) צונחים 5 צניחות, ביניהן אני חושב 3 "מבצעיות", עם נשק וציוד. זה מזכה אותם ברקע אדום. יחידות "מורעלות" כמו שלדג, שייטת, 669 צונחים במגוון של צניחות, ביניהן צניחה לים, המזכה אותם ברקע שחור. הבן כבר הספיק לקנא היום כשראה את שלדג ושייטת צונחים צניחת ניווט מגובה 2000 מ'. יש דרג ...

zehava17

New member
כולם כאחד מכובדים מאד.שיחזרו בריאים

ושלמים הביתה.שתיהיינה צניחות לשם הלמידה והכיף בלבד.

poli55

New member
עדכון

שלום אני לא בטוחה שרקע אדום מקבלים לאחר 5 צניחות אצלנו הולכים עם רקע ירוק יכול להיות שרקע אדום - צניחה קרבית (מיטלה ) רקע לבן - מדריך צניחה

oshiko

New member
כן, בדקתי.

כחול - מי שביצע 2-4 צניחות ירוק - "צנחן מבצעי" - מי שביצע 5 צניחות ומעלה לבן - מדריך צניחה אדום - מי שצנח צניחה מבצעית. הצניחה המבצעית היחידה שהיתה עד היום היתה במיתלה ב 1956, כך שאין סיכוי לראות מישהו עם רקע אדום שהוא בן פחות מ- 67. לגבי שחור שמעתי שזה מי שביצע צניחות לים, צריך לבדוק

צניחות

בני בקרוב עושה קורס ועד כמה שהבנתי ממנו יהיה לו רקע שחור,כך שאושיקו צודק. לגבי כחול אינני יודעת ,כי בני השני צנח מעל 5 צניחות וקבלו רקע כחול. אבל ביננו מה זה משנה.העיקר שעברו את חווית הצניחה.

oshiko

New member
אני חושב שהוא יקבל ירוק בסוף המסלול

ירוק מסמל מבצעי - יחידות סיור מקבלות בסיום מסלול, לפי מה שהבנתי היום. מה זאת-אומרת "מה זה משנה"? מאד משנה!

אימשל2

New member
אצל החיילים הכל מהווה סמל סטטוס

כל סיכה, תג, רקע, שרוך, כסוי דיסקית, רצועה לנשק, כובע דיסטנס, שום דבר הוא לא מה שנראה לנו. כל דבר הוא סמל סטטוס עם דקויות למביני דבר.

oshiko

New member
זה גם חשוב בהמשך החיים ...

כשאתה מתראיין או כותב קורות חיים, אתה תמיד צריך לאמר מה הרקע שלך

נכון , בכמה גאווה הבן מסתובב מאז

כל הסמלים והשיפצורים. וד"א בעוד חודש וחצי (סוף מסלול) תתווסף סיכת לוחם. אפילו לי הוא הזמין במיוחד בשבילי מכנסי טרניג וחולצה עם סמל הגדוד של סוף טירונות ואני בגאווה לובשת אותם כשעושה ספורט.

אימשל2

New member
אכן המדבקה...

כשנסענו לביקור הורים בבא"ח החלטתי שבושה להגיע לשם בלי המדבקה שהם קיבלו בגיוס, מעירית רמת גן (שמאמצת את הצנחנים ומצ'פרת אותם בכל מיני אזרים טקטיים, כגון: מדבקות מחזיקי מפתחות, חולצות ומכנסי ספורט עם סמלי הצנחנים). אז עכשיו גם לנו יש כנפיים עם "אחרי לצנחנים". הבית מלא בחולצות, סווטשרטים, ועוד כל מיני אביזרים לסיום: קורס, מסלול, גיבוש סגל וכו' וכו'. איך הבנים אומרים? יש עוד חולצת פיג'מה... אז מה אושיקו, חוץ מהרקע של הכנפיים ברזומה, מומלץ להגיע עם חולצת פיג'מה "יוקרתית" לראיון?!

oshiko

New member
../images/Emo6.gif

יצא כבר לראיין מועמדים. אם הם היו באים לראיון עם פיג'מה זה היה עוזר לי להבין הרבה יותר מהר שהם מגיעים לעבודה כדי לישון ...

למעלה