שיר ליום-Eleanor Rigby

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום-Eleanor Rigby ../images/Emo79.gif

זה אולי יעזור קצת ללאורנה עם הספר.
מוקדש לכל האנשים הבודדים...
כותב עיקרי: פול.
ראה אור ב-Revolver ב-26 בספטמבר (UK) וב-8 (US)באוגוסט ,1966. Eleanor Rigby/Yellow Submarine(סינגל) ב-5 (UK) וב-8 (US)באוגוסט,1966. A Collection Of Beatles Oldies ב-9 בדצמבר,1966. (UK) 1962-1966 ב-2 באפריל,1973. Reel Music ב-22 (US) וב-29 (UK) במרץ,1982. Anthology 2 ב-19 במרץ,1996. (Yellow Submarine(Reissue ב-17 בספטמבר,1999. The Beatles 1 ב-11 בנובמבר,2000.
הוקלט ב-28-29 באפריל,6 ביוני 1966. הטייק הנבחר: 15. אורך השיר: 2:03 דקות.
השיר נכתב בביתו של ג'ון,כשישבו מול הטלוויזיה עם עוד כמה חברים.
תיאוריות רבות הועלו במהלך השנים בנוגע למקור השם "אלאנור ריגבי". פול טען כי "אלאנור" לקוח משחקנית בשם אלאנור ברון,שהייתה חברתו לשעבר של ג'ון והשתתפה גם בסרט !Help,ואילו "ריגבי" היה שם של חנות-"Rigby & Evans Ltd., Wine & Spirit Shippers", שמולה עבדה ג'יין אשר.
אבל,באופן מפתיע,בשנות ה-80 נמצא ב-St. Peter's Parish Church קבר הנושא באותו שם,ממש מטרים ספורים מהמקום בו פול הוצג לראשונה בפני ג'ון... אלאנור ריגבי זו נפטרה ב-10 באוקטובר,1939,בגיל 44.
במקור המילים התייחסו ל-"Miss Daisy Hawkins"("קצת כמו השם "אנאבל לי"(של אדגר אלן פו) אבל לא כל כך סקסי"...אמר פול על השם) במקום אלאנור ריגבי ו-"Father McCartney" במקום האב מקנזי,שם שמצאו באופן אקראי בספר הטלפונים.
והנה עוד כמה ביטויים סתומים שהיו בשיר המקורי:
Ola Na Tungee/Blowing his mind in the dark/With a pipe full of clay/No-one can say.​
ג'ון למעשה הטיל ווטו על הקטע האחרון של השיר,בו היא נקברת לבד לנצח,ורצה שהיא תינצל ותמצא מישהו להינצל.כמה רומנטי מצידו.למזלנו,זה לא כל כך השפיע על פול.
את הרעיון לביטוי "Darning Socks" הגה דווקא רינגו.
אף אחד מחברי הלהקה אינו מנגן בשיר-הוא מורכב רק מהשירה של פול וממיתרים.
השיר בעצם שונה מכל שיר שיצר פול עד אז,בהשתמשו במוטיבים של סימפוניה ונטייה לכיוון הקלאסי יותר,ובעצם יצר מוסיקה "רצינית" יותר.
הנה כמה מועמדויות להן זכה השיר:
the 1966 Grammy for Best Contemporary Pop Vocal Performance, Male (בה הוא גם זכה!) for Best Vocal Performance; Male for Best Contemporary (R&R) Recording for Best Arrangement Accompanying Vocalist Or Instrumental​
אמן בשם טומי סטיל יצר בדצמבר 82' פסל בשם זה ברחוב סטנלי, של דמות אישה יושבת על ספסל ושלט קטן שאומר "Donated to all the lonely people".
המילים. יש בכלל מה להגיד על השיר המדהים הזה? רק לי לא ברור איך שמו אותו עם Yellow submarine באותו סינגל,כשהם שונים כל כך גם סגנונית וגם איכותית. 4.9999....

100police

New member
גרררר

מאז שהגעתי לפורום הזה לא ראיתי אף שיר שאני מכיר בשיר ליום. אני מכיר רק 28 מתוך כולם.

Another Girl

New member
אוקיי...

אז נתחיל בזה שאתה יכול להיכנס לקישורים ל"שיר ליום" ובטח תמצא שם כמה שאתה מכיר. חוץ מזה,לדעתי אתה צריך להתייחס לזה אחרת: במקום לחכות לשיר שאתה מכיר ולהתייחס רק לאלו,כל שיר ליום שאתה לא מכיר תחפש ותנסה להכיר...אחת מהמטרות של הפרוייקט הזה היא לעשות חשק להכיר שירים שונים.

גרמה

New member
בתיה!!! מה זה?

רק 4.99999? אכזבת אותי... אולי אחד השירים הכי טובים שנכתבו אי פעם. מילים גאוניות תוך אבחנה מדהימה על המין האנושי. מילים שאני תמיד מוצא את עצמי רוצה לכתוב ומבין שכבר כתבו לפני. לחן פשוט עצום. השירה פה מעולה. הפקה ועיבוד מדהימים. רק להקשיב לנגינה בלי שירה שיש באנתולוגיה ומבינים. זה לא שיר של חמש אלא של 10. ונכון שהכל עניין של טעם, אבל מי שנותן לשיר הזה פחות מחמש..נכנס אצלי לרשימה השחורה

5! אבל-

שכחתם להזכיר פרט קריטי. הכינורות החוצבים ברקע, הם כמובן עיבוד של הביטלס החמישי- ג'ורג' מרטין. זהו פרט חשוב, מפני שלעניות דעתי הם שמעניקים לשיר הזה, את הצד הכל כך אפל שלו. בלעדיהם מתקבלת בלדה יפה, אבל קצת פשוטה. לא פלא אם כן, שידיד טוב שלי, שהוא מעריץ ביטלס מושבע, טוען עד היום שבסופו של דבר, השיר הזה הוא של ג'ורג' מרטין.... שיר גאוני.

למעלה