Atom Heart Mother

../images/Emo79.gif Atom Heart Mother ../images/Emo79.gif

ובשעה טובה הגענו אל הפרה עם האלבום - Atom Heart Mother - ואל קטע הנושא של האלבום. זהו קטע שנוי במחלוקת: יצירת מופת או בזבוז זמן? מה דעתכם?

Itai8

New member
ברור שיצירת מופת!

בפעם הראשונה ששמעתי היו כמה קטעים שבאמת חשבתי שהם מיותרים כי הם היו הזויים מידי אבל אז שבחנתי היצירה הזאת היא משהו אדיר!! לפי דעתי אחד מהטובים שלהם... ובטח שלא בזבוז זמן

FunkyMonk

New member
כנל

קטעים אינסטומנטליים משובחים. אם כי הגירגורים של ווטרס עושים לי קצת בחילה.

FunkyMonk

New member
בטראק האחרון

אחרות הבוקר בפסיכדלית של אלן. אבל חשבתי שמדברים על האלבום בשלמותו ולא רק על הטראק הראשון...

oribarak

New member
מזל טוב, סוף סוף משהו איכותי !!!!

יצירת מופת סימפונית לכל דבר, אני מאוד אוהב את הלחן העיקרי, והפלויד עשו משהו שאף אחד אחר לא עשה באותה תקופה ,וזה להיות אמיצים ולהוציא קטע סימפוני בתקופה של פריחת הרוקנרול. אפילו שהרבה יגידו שזה משעמם, לדעתי אין פה קטע אחד משעמם ויש פה המון שיאים, מה שאין בהרבה יצירות נורמאליות ממש יפה

Adidason326655

New member
יצירת מופת.

זאת היצירה שעושה את האלבום. אלמלא היא הוא לא היה שוס.

לדעתי...

יצירת מופת מדהימה. המנגינה העיקרית מעולה. השיא של היצירה זה הסוף, כשהמקהלה והכלים מתחברים. יש לי לפעמים הרגשה שהיה אפשר לפתח אותה יותר במקום קטע אחד או שניים, אבל זה אולי הגדולה של היצירה, שרוצים עוד ועוד...

וינסנטי

New member
אני לא מבין...

איך אנשים אומרים על הדבר הזה שהוא משעמם, לא מחובר, לא פלוידי או לא יודע מה. אני כ"כ מצליח לזהות פה את פינק פלויד, בתיפוף המדהים של מייסון לאורך כל היצירה, בבס השקט של רוג'ר, בגיטרה המהממת של דייב וכמובן, בקלידים שלא שומעים כ"כ, אבל בלעדיהם כלום לא שווה. אז נכון, היצירה לא לוקחת אותך לעננים או למעמקי הים, היא לא מספרת סיפור מעניין, היא לא מושלמת, אבל כמו שאמרו מעלי- כל הזמן רוצים עוד. כל קטע שונה מהקודם לו, ורק בסוף הכל מתחבר. עם גיסין, בלי גיסין, לחן פלוידי, לחן שלוידי- אחד מהשיאים של הלהקה, בלי ספק. חובה לשמוע.

שלום חן

New member
../images/Emo45.gifיצירת מופת../images/Emo45.gif

לדעתי מהנה, משגע, ואין רגע אחד משעמם, ואני יודע גם שיחלקו עלי.

מורנא007

New member
לטעמי, יצירת מופת

הקטע האחרון הוא אומנם "בזבוז זמן" לא קשור, אני חושב שעדיף היה לא לכלול את ארוחת הבוקר הפסיכדלית באלבום סימפוני. Atom Heart Mother הוא אלבום סימפוני מרגש, ממיטב הרוק אנד רול. ציףציף1000, כזכור לך לא מעניין אותי אם אלבום מסוים חוטא למורשת הבלוז של הרוק או לא, העיקר המוסיקה. אבל, גם במונחי פרשנים "שונאי צפרדעים" ו"מהללי אקדוחי סקס", אני לא בטוח שהאלבום הנ"ל נקטל (כמו שנקטלו אלבומי ELP [שהראשון בהם יצא לאור באותה שנה]) וחטא למורשת הבלוז. הטוב באלבומי פינק פלויד, (מסימה די קשה לאלבום).

אנחנו מדברים כאן על קטע הנושא

לא על האלבום במלואו. זהו "פרוייקט השירים", כזכור

מה השאלה הזאת?

תקראי לילד בשמו; הם בנו את היצירה מקטעים ולכל קטע יש שם! אז במקום להגיד הקטע הראחרון קוראים לזה בשמו, שכרגע אני לא זוכר את זה.

vegetable man

New member
שישה, וזה חשוב כי

זה מדגיש עד כמה אלו 6 חלקים שהודבקו ביניהם בצורה מלאכותית, ולא יצירה שאפשר להבחין בין חלקים שלה שיוצרים את שלמותה. לא אכנס שוב מדוע אני לא מחזיק ממנה יותר מדי, זה נעשה כמה פעמים בעבר, ואני למרות הכל מפרגן למי שדווקא כן אוהב אותה. אני רק מחכה ל-Echoes, כדי להסביר איך יצירה ארוכה כן טובה אמורה להראות.

Shakty

New member
זו לא חוכמה - אקוס הורכבה מ23 קטעים

ואילו הפודינג רק מ 6 - ברור שאקוס לוקח. עכשיו ברצינות - אקוס (וכבר כתבתי כמה פעמים) זו פסגת הפסגות - גם המילים גם המוסיקה - בניית השיר כמו סאגה אימתנית אשר תואמת למילים המדהימו של ווטרס. אבל עוד נגיע לאקוס...

מורנא007

New member
OK, סליחה על הטעות

אני חושב שהיצירה הנ"ל טובה, אם כי ממחציתה עד כמעט לסופה היא מבולגנת מידי ומשעממת. חציה הראשון טוב ורגעי הסיום גם בסדר.

Coon Jew

New member
ציון 100

בסה''כ אני שמח שהפלויד לא המשיכו עם הקטע הזה של הסימפוניה ומקהלה, אבל היצירה הזאת היא אחת היצירות הגדולות לטעמי של הפלויד, כן..יש לה כמה שניות משעמות אבל הקטע המרכזי והסולו של דייב שנכנס משום מקום עם הגיטרה כמו מלאך משמיים..יצירה שמתחילה את תקופת השיא לטעמי

למעלה