Bike

זו השוואה מעניינת

בין סיד לבין הולדן קולפילד. האירוניה היא, שקולפילד מוצג לנו בספר כשפוי בין 'מטורפים' (כפי שהוא רואה אותם), ואילו את סיד אנו תופסים, מנקודת מבט נורמטיבית, כמטורף בין השפויים. נקודת החיבור בין שניהם היא לא רק הביקורת החברתית, אלא גם האידאליזציה של גיל הילדות, ששניהם עושים. המממ. צריך לחשוב על זה עוד.

emmily plays

New member
רק ש

התפסן נכתב בשנות ה50 המאוחרות והיה חלק מתרבות ה beat אליה השתייכו בין היתר ויליאם בורוז ואלן גינסבורג ויותר מאוחר בוב דילן. מתרבות זו התפתחה מאוחר יותר תרבות ההיפים. מי שרוצה להכיר טוב ספר ששייך לתרבות ה beat וגם מתאר אותה היטב שיקרא את on the road של ג'אק קרואק. מי שרוצה לקרוא שירת baet עם מאפיינים היפיים וקצת יהודיים שיקרא את אלאן גינסבורג, שכפי שמשתקף משמו הוא מאותה תפוצה שלנו.

אחלה שיר

שיר אחלה אבל נורא מפחיד לדעתי, מבטא ילדותי בטון של מבוגר זה נורא מפחיד, ואז פתאום השינוי הדראסטי הזה במבטא, בקטע של "Your the kind of girl....", אבל בכל זאת, כל התחושה שזה עושה לי, רק עוזרת לי להבין את המהות של השיר, והמוזיקה ממש פסיכודלית ויפה. בסוף השיר יש דקה וחצי של צלילים פסיכודלים מפחידים, פעמונים, חריקות, ועוד שאר דברים, אם להגיד את האמת, אני לא אוהב כל כך את החלק הזה.

microbe15

New member
אייל :0

אני חושב ש-Bike זה אחד השירים היחידים שאני ממש אוהב מתקופת בארט. השיר הוא באמת יצירה גאונית (כמו שאמרה ציף, לא לשם הגזמה). הגאוניות שבשימוש בנאיביות מוגזמת דווקא לצורך הצגת עולמות אפלים ותחושות של פחד, חוסר ביטחון ושיגעון, תופסת אותי כל פעם מחדש.

ווי מיקרוב מה אתה עושה פה

ואין פה ממש ויכוח כי זה גם אחד השירים היחידים של בארט שגם אני אוהב

microbe15

New member
אין ויכוח בכלל

ההודעה היתה משורשרת אליך כי הייתי מופתע שאתה פה...

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif אין לי הרבה להוסיף.

שיר נפלא, אני חושבת שהוא היחיד שאני ~ממש~ אוהבת אוהבת מפייפר. כתבו כאן המון, באמת, את כל מה שאני חושבת. על התמימות והילדותיות שרומזת על כל כך הרבה בעולם המבוגרים.

The Albatross

New member
גם אני רוצה לתרגם! ../images/Emo13.gif

לקחתי הפסקה של 20 דקות מאינדוקציה, ומסתבר שזה השתלם: שמעתי שוב את Bike. בהחלט שיר חזק.

I've got a bike. You can ride it if you like. It's got a basket, a bell that rings and Things to make it look good. I'd give it to you if I could, but I borrowed it. You're the kind of girl that fits in with my world. I'll give you anything, ev'rything if you want things. I've got a cloak. It's a bit of a joke. There's a tear up the front. It's red and black. I've had it for months. If you think it could look good, then I guess it should. You're the kind of girl that fits in with my world. I'll give you anything, ev'rything if you want things. I know a mouse, and he hasn't got a house. I don't know why. I call him Gerald. He's getting rather old, but he's a good mouse. You're the kind of girl that fits in with my world. I'll give you anything, ev'rything if you want things. I've got a clan of gingerbread men. Here a man, there a man, lots of gingerbread men. Take a couple if you wish. They're on the dish. You're the kind of girl that fits in with my world. I'll give you anything, ev'rything if you want things. I know a room full of musical tunes. Some rhyme, some ching. Most of them are clockwork. Let's go into the other room and make them work.​
יש לי אופניים. עליהם לרכוב את יכולה יש להם פעמון שמצלצל, סלסלה ודברים כדי שייראו נחמד. הייתי נותן אותם לך אבל סחבתי אותם. את ילדה מהסוג שמתאים לעולם שלי. אני אתן לך כל דבר, כל דבר אם תתני לי. יש לי גלימה. זה סוג של בדיחה. יש לה קרע בחזית. היא צבעונית. היא אצלי כבר חודשים. חושבת שהיא יפה? כך היא צריכה. את ילדה מהסוג שמתאים לעולם שלי. אני אתן לך כל דבר, כל דבר אם תתני לי. הכרתי עכברה, שאין לה דירה. שכחתי למה, קורא לה ג'ראלד. היא קצת זקנה, אבל עכברה טובה. את ילדה מהסוג שמתאים לעולם שלי. אני אתן לך כל דבר, כל דבר אם תתני לי. יש לי קבוצות של אנשי עוגיות. אחד פה, אחר שם, הרבה אנשי עוגיות. קחי כמה שאת רוצה, הם בקערה. את ילדה מהסוג שמתאים לעולם שלי. אני אתן לך כל דבר, כל דבר אם תתני לי. אני מכיר חדר מלא במנגינות. קצת חרוז, קצת צלצול. הרבה עבודה הושקעה בכולם. אז בואי לחדר השני ונסדר אותם. האמת היא שרק עכשיו שמתי לב איזו משמעות נהייתה לשיר הזה עם "אם תתני לי" ו"בואי לחדר השני". בכל מקרה, ניסיתי לשמור איכשהו על חרוזים ועל מקצב. לא ממש יצא, אבל זה מה יש.

וינסנטי

New member
משמעויות שונות, ילדות מאיימת...

לפי דעתי זה סתם שיר שבארט אילתר, אבל נו, מה לעשות, ברגע שיש יצירה- היא כבר לא של היוצר. אחלה שיר, סה"כ...

afon

New member
גם אם הוא אילתר

אם הוא אילתר זה אפילו עוד יותר מעניין. שאנשים עושים מעשים מתוך ספונטניות, פועלים על פי הרגשות שלהם, אמוציונליות, באילתור וללא תכנון זה נותן מבט לתת מודע ולדברים היותר רגשיים ופנימיים שלהם. הם מציגים את עצמם ללא תכנון ועקב כך גם ללא מנגנוני הגנה שלכל אחד מאיתנו יש.

דורין אני יודע שזה נשמע מתחנף

אבל יש לך את החתימה הבערך הכי הטובה שראיתי!

למעלה