Corporal Clegg

אין שום בעיה

מלבד ההבחנה בין מקורות אמינים יותר למקורות אמינים פחות. כך למשל: 1. "מייסון אמר בעצמו בראיון" - יותר אמין 2. "ככה זה נשמע לי" - פחות אמין. 3. "יש קרדיטים בחוברת שמצורפת לאלבום" - יותר אמין. 4. "זה כתוב אצל שאפנר" - יותר אמין 5. "זה כתוב באתר עלום שם, ללא ציון המקור" - פחות אמין. 6. "זה כתוב בהרבה אתרים" - פחות אמין. כמובן שכולנו כאן שואפים לתת את המידע הכי אמין שאפשר, ולכן נשאב את ידיעותינו ממקורות אמינים יותר. כך אני נוהגת, וכך אני מצפה גם מכם, בסופו של דבר.

vegetable man

New member
או קיי

אגב, באותו אתר רשום שהביוגרפיה של ניק מייסון עודכנה באתר בהתאם לספרו "Inside Out". את בטוחה שזה לא רשום שם?? אני דווקא מאוד נוטה להאמין למקורות שאת מגדירה כלא אמינים, כי בסופו של דבר כולם מנסים לדלות מידע אמין על הפלויד, מומחים וחובבים. ולאותם חובבים יש ידע ממש רב. בכל אופן, להבא אני ארשום "לפי מקורות לא רשמיים".

לא ראיתי את זה באוטוביוגרפיה של

מייסון. ושים לב שבאתר כתוב שאמנם הביוגרפיה היא לפי הספר, אבל רשימת הקרדיטים למטה, לא. אני מתעקשת על מקורות אמינים, כמו בכל תחום אחר בחיים. אין שום סיבה לתת לעצמנו הנחות, דווקא בזה. כמו שלא תשמע לחובבים ברפואה, היסטוריה או גאוגרפיה, כך גם בתחום הזה. להבא, פשוט ציין מה המקור שלך ועדיף פשוט לחפש את המקור הכי אמין שבהישג ידך.

והוא גם טעה לגבי תאריך הלידה של

ווטרס. ללא ספק פשע המאה. אגב, את פיסת המידע הזה לגבי השם של Set the controls שאפנר לקח מביוגרפיה קודמת, שנכתבה כמה שנים קודם לכן ע"י העיתונאי קארל דאלאס. גם דאלאס, כמובן, יקבל מאסר עם עבודות פרך על טעותו.

One Echoe

New member
שומעים שזה גילמור.

האמת, לא בבירור. מה ששומעים בבירור שזה לא סיד... בכל אופן, שמעתי את השיר STLS, שומעים בבירור שזה מייסון.(לפי איך שהוא עושה את ה "ל'". זה עדיין נשמע כמו ווטארס, אבל מילא:)

One Echoe

New member
ככה זה נשמע לי.

לא שמעתי את Scream Thy Last Scream, אז כנראה שאתה צודק. אני בכל אופן, עדיין שומע את ווטארס. מצד שני, אף פעם לא שמעתי את מייסון שר.

חרטושה

New member
../images/Emo5.gif

איזה קטילות! חצי רעל כאלה לא נורו מאז המעבר של מיקי חיימוביץ לערוץ 10. לא הייתי רוצה להיות רוג'ר ווטרס ברגעים אלה. תחשוב עליו, מסכן, גם קטלו לו השבוע את האופרה, גם אתה דן אותו בקיתונות של רותחין, הוא גם הפסיד את ההזדמנות לשוחח איתי בצ'אט, בשביל מה עוד יש לבנאדם לחיות?! בניגוד אלייך, השיר הזה מאד חביב עליי. יש בו המון ציניות ומרירות שמתחבאת מאחורי לחן ילדותי ותמים.

vegetable man

New member
טוב...צ'מעי

איפשהו זה מרגיע לגלות שיש משהו שאנחנו לא מסכימים עליו...התחלתי לדאוג. אבל השיר הזה טו מאצ'...באמת. הכי גרוע זה הקאזו הזה בסוף...לא עושה לך חור בראש? השיר הזה לא נגמר...אין שום דבר תמים בלנסות לחקות את סיד... אבל אני אגיד ככה: אם זה מה שהיה צריך רוג'ר ווטרס כדי לעבור מחסום מסויים, להמשיך הלאה ובהמשך לכתוב אלבום מצויין כמו החומה, ולהפסיק לחקות את סיד, אז אני שמח שהוא כתב את השיר הזה... קטלו לו את האופרה? לא רלוונטי כל עוד אני לא שמעתי אותה (מעניין אם מתישהו יהיה לי חשק לשמוע את זה?). מצד שני, אם הוא הפסיד הזדמנות לשוחח איתך בצ'אט אז באמת אין לו יותר בשביל מה לחיות. הוא צריך להתבודד בבית בקיימברידג' אבל סיד כבר עושה את זה, אז לא כדאי לו כי אז אני שוב אגיד שהוא מחקה את סיד...

Glcok

New member
חופשי לא הבנת...

מדובר כאן על חייל שחי בתוך הסרטים של עצמו שהוא גיבור מלחמה. הוא איבד את רגלו. וכאמור, הוא מצא מדליות בגן החיות - בצבע כתום, אדום וכחול זה עצם קבלת המדליה במישור הגשמי, לאחר שהמדליה קיימת במישור זה, הוא חולם שהוא מקבל אותה מהוד מלכותה ולכן זה משלים לו את התמונה. כמו כן, בגלל ההתדרדרות (ככה רושמים, או שיש כאן הידמות מלאה - "הדרדרות"?) הנפשית (שנובעת מהפיסית) הוא "לא חזר לעצמו" וגרם לאשתו לבעיית שתיה.

vegetable man

New member
דווקא הבנתי מעולה

את כל מה שתיארת, והבנת נכון את השיר. מה שלא הבנת היה, שרשמתי בהקשר של...מה הקשר למצוא מדליה בגן חיות? מין הסתם, הסיבה שהוא מצא אותה בגן חיות היא כי הוא היה חייב חרוז ל-blue...אז הוא מצא את המילה zoo...ואולי ההקשר הוא לצחוק על עיטורים וצל"שים לחיילים מקבלים בכל מיני צבעים...בכל מקרה - חלש. הטקסט בשיר הזה לא מעמיק, קופץ מ"בדיחה" חלשה ל"בדיחה" חלשה עוד יותר, וזה לא אופייני לווטרס בהמשך דרכו, בה הוא נמנע מפאדיחות דומות. ואגב, מותר לאנשים לחשוב שהשיר הזה נהדר, כמו ציף וחרטושה. המרחק בין לאהוב/לא לאהוב אותו מאוד קטן, כי יש לשיר הזה עטיפה של שיר הומוריסטי ושמח.

לא אמרתי שהשיר נהדר

נהפוך הוא, אני חושבת שהוא חלש יחסית. אבל הבעיה היא בלחן ובביצוע, לא במילים. אני לא מצפה מווטרס שיתן, בשלב כ"כ מוקדם בקריירת הכתיבה שלו, טקסטים מזהירים. בתור טקסט בוסרי הוא סביר. הבעיה היא במלודיה שלא מתחברת עם המילים, וכך גם הביצוע. אולי, הם לא ידעו למי לתת לשיר את השיר - ווטרס לא ראה עצמו כסולן, וגילמור עוד לא היה בטוח בעצמו. (מייסון?). וכך נותרנו עם שיר צולע.

vegetable man

New member
אהה

סורי שלא הבנתי אותך נכון, נוצר בי רושם מוטעה כנראה. אגב, מייסון בסוף לא שר את השורה בסוגריים שדיברנו עליה, אלא רק נתן קולות בבאלגן שלפני הסוף, ע"פ מקורות לא אמינים ולא רשמיים...

חרטושה

New member
לא מסכימה איתכם.

העולם נקם בי את נקמתו ביום שישי, נעשיתי כל כך חולה...סוף העולם. וכשאני נעשית חולה הקשר שלי עם העולם משתבש. אז אני מאד מתנצלת מראש על כל שטות שאני אפלוט , ועל זה שאני אשכח מילות קישור, ועל זה שאני לא אבין נכון את מה שאתם כותבים. סליחה אמיתית מראש. אני דווקא חושבת שפה בדיוק נקודות החוזק של השיר. השיר הוא קנטרני, כמו הילדים המעצבנים האלה שעושים לך דווקא בליווי פרצופים. השיר הרי מתחרז והטון המלגלג והמקנטר הופך את זה למשהו בסגנון של Nursery rhyme from hell , שיר ילדים מהגהנום, או שיר ילדים מבוגר מאד בעצם.

למעלה