ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Fat Old Sun ../images/Emo79.gif
עוד שיר נפלא, מצד ב' של Atom Heart Mother. השיר נהיה אחד מהפייבוריטים של הלהקה, והוא בוצע, בביצועים ארוכים, בהופעות בתחילת שנות השבעים. זהו גם אחד השירים היחידים שדייב גילמור כתב לבדו, עבור הפלויד, ולטעמי מעיד על כך שהוא כן מסוגל לכתוב שירים אם הוא מתאמץ, בניגוד למה שווטרס טוען (ואולי ניתן לראות את התעקשותו של גילמור על קידום אלבום הסולו שלו, כיום, כאחת הדרכים שלו להוכיח לווטרס שהוא כן כותב שירים). FOS שייך לקבוצת שירי הפסטורליה שכתבו הפלויד, ושתארו את סביבת ילדותם של גילמור ו-ווטרס, באזור קיימברידג'. יחד עם Cirrus Minor, Grantchester Meadows ועוד שירים (ואני משייכת גם את High Hopes לקבוצה זו), הצליחו הפלויד ליצור משהו מאוד מיוחד: מעין אואזיס - נווה מדבר - שבו הזמן עומד מלכת, השמש זורחת, שקט מסביב, הדובר(ים) מוקפים בחברים, באהבה, השמיים פתוחים והעתיד אופטימי. אך נווה המדבר הפסטורלי הזה היה עטוף בעצב רב, שכן הוא שייך לעבר - לתקופת ילדות ונעורים מאושרים, שאבדה. במשתמע, המסר המועבר מהשירים הוא אכזבה - אכזבה מהחיים הבוגרים אותם הם חיים.
עוד שיר נפלא, מצד ב' של Atom Heart Mother. השיר נהיה אחד מהפייבוריטים של הלהקה, והוא בוצע, בביצועים ארוכים, בהופעות בתחילת שנות השבעים. זהו גם אחד השירים היחידים שדייב גילמור כתב לבדו, עבור הפלויד, ולטעמי מעיד על כך שהוא כן מסוגל לכתוב שירים אם הוא מתאמץ, בניגוד למה שווטרס טוען (ואולי ניתן לראות את התעקשותו של גילמור על קידום אלבום הסולו שלו, כיום, כאחת הדרכים שלו להוכיח לווטרס שהוא כן כותב שירים). FOS שייך לקבוצת שירי הפסטורליה שכתבו הפלויד, ושתארו את סביבת ילדותם של גילמור ו-ווטרס, באזור קיימברידג'. יחד עם Cirrus Minor, Grantchester Meadows ועוד שירים (ואני משייכת גם את High Hopes לקבוצה זו), הצליחו הפלויד ליצור משהו מאוד מיוחד: מעין אואזיס - נווה מדבר - שבו הזמן עומד מלכת, השמש זורחת, שקט מסביב, הדובר(ים) מוקפים בחברים, באהבה, השמיים פתוחים והעתיד אופטימי. אך נווה המדבר הפסטורלי הזה היה עטוף בעצב רב, שכן הוא שייך לעבר - לתקופת ילדות ונעורים מאושרים, שאבדה. במשתמע, המסר המועבר מהשירים הוא אכזבה - אכזבה מהחיים הבוגרים אותם הם חיים.
When that fat old sun in the sky is falling Summer evening birds are calling Summer Sunday and a year The sound of music in my ears Distant bells, new mown grass Smells so sweet By the river holding hands Roll me up and lay me down And if you see, don't make a sound Pick your feet up off the ground And if you hear as the warm night folds The silver sound from a time so strange Sing to me, sing to me When that fat old sun in the sky is falling Summer evening birds are calling Children's laughter in my ears The last sunlight disappears And if you see, don't make a sound Pick your feet up off the ground And if you hear as the warm night folds The silver sound from a time so strange Sing to me, sing to me When that fat old sun in the sky…
כאשר השמש השמנה והזקנה בשמיים שוקעת ציפורי ערב קייץ קוראות יום א' קיצי ושנה צלילי המוסיקה באוזניי פעמונים רחוקים, דשא שנגזם זה-עתה הריח כה מתוק ליד הנהר, מחזיקים ידיים גלגו אותי והניחו אותי ואם אתם רואים, אל תשמיעו הגה הרימו רגליכם מהקרקע ואם אתם מאזינים, כשהלילה החמים עוטף את הצליל הכסוף מזמן כה מוזר שירו לי, שירו לי כאשר השמש השמנה והזקנה בשמיים שוקעת ציפורי ערב הקיץ קוראות צחוקם של ילדים באוזניי קרן השמש האחרונה נעלמת ואם אתם רואים, אל תשמיעו הגה הרימו רגליכם מהקרקע ואם אתם מאזינים, כשהלילה החמים עוטף את הצליל הכסוף מזמן כה מוזר שירו לי, שירו לי גם מבחינה מוסיקלית, השיר הוא מעולה. נגינת הגיטרה של גילמור כאן מעידה על התפתחותו כגיטריסט, ועל הבטחון העצמי הגובר שלו בתוך הלהקה. כאן, אולי לראשונה, הוא מראה למה הוא מסוגל, במסגרת תפקידו כגיטריסט בלהקה. הלחן זורם, כמו נהר הקאם, באוזנינו, והעיבוד - אף כי אינו עשיר, תואם בדיוק את רוחו של השיר. הקלידים המסתוריים שמוסיף כאן ריק רייט תורמים לאווירה ה'לא-ממשית' של השיר (כמו גם בשירי הפסטורליה האחרים של הלהקה). הביצועים החיים לשיר הם בחלקם טובים ובחלקם פחות, אבל לעומת שירים אחרים, אני בדעה שהביצוע של השיר באלבום אינו נופל מהביצועים החיים: הוא מגובש, בטוח בעצמו, ושלם.