Fat Old Sun

../images/Emo79.gif Fat Old Sun ../images/Emo79.gif

עוד שיר נפלא, מצד ב' של Atom Heart Mother. השיר נהיה אחד מהפייבוריטים של הלהקה, והוא בוצע, בביצועים ארוכים, בהופעות בתחילת שנות השבעים. זהו גם אחד השירים היחידים שדייב גילמור כתב לבדו, עבור הפלויד, ולטעמי מעיד על כך שהוא כן מסוגל לכתוב שירים אם הוא מתאמץ, בניגוד למה שווטרס טוען (ואולי ניתן לראות את התעקשותו של גילמור על קידום אלבום הסולו שלו, כיום, כאחת הדרכים שלו להוכיח לווטרס שהוא כן כותב שירים). FOS שייך לקבוצת שירי הפסטורליה שכתבו הפלויד, ושתארו את סביבת ילדותם של גילמור ו-ווטרס, באזור קיימברידג'. יחד עם Cirrus Minor, Grantchester Meadows ועוד שירים (ואני משייכת גם את High Hopes לקבוצה זו), הצליחו הפלויד ליצור משהו מאוד מיוחד: מעין אואזיס - נווה מדבר - שבו הזמן עומד מלכת, השמש זורחת, שקט מסביב, הדובר(ים) מוקפים בחברים, באהבה, השמיים פתוחים והעתיד אופטימי. אך נווה המדבר הפסטורלי הזה היה עטוף בעצב רב, שכן הוא שייך לעבר - לתקופת ילדות ונעורים מאושרים, שאבדה. במשתמע, המסר המועבר מהשירים הוא אכזבה - אכזבה מהחיים הבוגרים אותם הם חיים.
When that fat old sun in the sky is falling Summer evening birds are calling Summer Sunday and a year The sound of music in my ears Distant bells, new mown grass Smells so sweet By the river holding hands Roll me up and lay me down And if you see, don't make a sound Pick your feet up off the ground And if you hear as the warm night folds The silver sound from a time so strange Sing to me, sing to me When that fat old sun in the sky is falling Summer evening birds are calling Children's laughter in my ears The last sunlight disappears And if you see, don't make a sound Pick your feet up off the ground And if you hear as the warm night folds The silver sound from a time so strange Sing to me, sing to me When that fat old sun in the sky…​
כאשר השמש השמנה והזקנה בשמיים שוקעת ציפורי ערב קייץ קוראות יום א' קיצי ושנה צלילי המוסיקה באוזניי פעמונים רחוקים, דשא שנגזם זה-עתה הריח כה מתוק ליד הנהר, מחזיקים ידיים גלגו אותי והניחו אותי ואם אתם רואים, אל תשמיעו הגה הרימו רגליכם מהקרקע ואם אתם מאזינים, כשהלילה החמים עוטף את הצליל הכסוף מזמן כה מוזר שירו לי, שירו לי כאשר השמש השמנה והזקנה בשמיים שוקעת ציפורי ערב הקיץ קוראות צחוקם של ילדים באוזניי קרן השמש האחרונה נעלמת ואם אתם רואים, אל תשמיעו הגה הרימו רגליכם מהקרקע ואם אתם מאזינים, כשהלילה החמים עוטף את הצליל הכסוף מזמן כה מוזר שירו לי, שירו לי גם מבחינה מוסיקלית, השיר הוא מעולה. נגינת הגיטרה של גילמור כאן מעידה על התפתחותו כגיטריסט, ועל הבטחון העצמי הגובר שלו בתוך הלהקה. כאן, אולי לראשונה, הוא מראה למה הוא מסוגל, במסגרת תפקידו כגיטריסט בלהקה. הלחן זורם, כמו נהר הקאם, באוזנינו, והעיבוד - אף כי אינו עשיר, תואם בדיוק את רוחו של השיר. הקלידים המסתוריים שמוסיף כאן ריק רייט תורמים לאווירה ה'לא-ממשית' של השיר (כמו גם בשירי הפסטורליה האחרים של הלהקה). הביצועים החיים לשיר הם בחלקם טובים ובחלקם פחות, אבל לעומת שירים אחרים, אני בדעה שהביצוע של השיר באלבום אינו נופל מהביצועים החיים: הוא מגובש, בטוח בעצמו, ושלם.

Elinor BC

New member
בדיוק הבוקר, בשעה 6 וחצי בבוקר בדרכ

בדרכי לבית-הספר, זהו השיר ששמעתי. אחחח ואיזה שיר נפלא זה. כל הדרך, אני מקשיבה ומתענגת על כל צליל וכל תו, על כל שינוי קטנה שבסולם, במרווח וכיוצ"ב. שיר פשוט מדהים, משלב כל כך הרבה צלילים יפייפיים וענוגים , לאיזשהוא יצירה אחת שלמה ומדהימה. לרטוט פשוט. זה בהחלט היה התחלת בוקר נהדר !

new revolution1

New member
ראשונה להגיב... :)

אח אח... אטום.. כמה שאוהבת את האלבום הזה.. שיר פשוט מקסים.הליריקה הדהימה אותי, ואכן היא מעמידה את גילמור במצב דומיננטי. כמו כן, המוסיקה הסוחפת- מקסימה בפשטותה, כמו השיר עצמו שמייצג בעצם את הילדות: פשטות, תמימות, בלי הרבה סיבוכים ושובה לב. אני יותר שמתי לב לרייט מאשר לגילמור, אפשר להגיד שהוא מתחיל להתבלט בקרב השירים של הלהקה ולשחק תפקיד חשוב, כמו למשל באומה גומה ועוד.. אף פעם לא ממש שמתי לב לליריקה, אבל עכשיו כשראיתי את היליריקה לנגד עיניי ושמעתי מס' פעמים את השיר, אני בהחלט יכולה להגיד שלגילמור יש כישרון רב ככותב שירים
הלחן הוא מותאם בדיוק להרגשה הזו של הילדות ולליריקה עצמה, הכל מותאם, מגובש ונותן הרגשה של נוסטלגיה רחוקה וטובה- הימים הטובים שהדאגה הכי גדולה היא שהאוכל לא מוכן בשעה שאתה רוצה

vegetable man

New member
השיר הכי טוב שגילמור כתב (לבדו)

פשוט יפיפה, במילים האלה. כפי שכתבתי בעבר, בין קטעים אימתניים, מסתוריים, אלימים וטראגיים, פינק פלויד מצאו מדי פעם את הנישה של לכתוב שירים על יופי ופסטורליה כאידאל (Fat Old Sun, Green is the colour ועוד). הלחן והמילים כה מתחברים יחדיו בתוספת הקול המלטף של גילמור, תחושת הנוסטלגיה של גילמור לילדות בקיימברידג', הביצוע הצנוע ב-AHM פשוט נהדר. הביצוע בהופעות בתקופה ההיא (בפרט זה של ה-BBC), שנמתח לעיתים ל-15 דקות מצויין - פתאום שמים לב כמה פוטנציאל קיים בו, ולחשוב שאת כל זה גילמור כתב לבד. אינדיד, It picks my feet up off the ground.

Coon Jew

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

באמת השיר הטוב ביותר שגילמור כתב..השיר הזה תמיד עשה לי משהו (אולי בגלל שזה סולו הגיטרה הראשון שלמדתי לנגן), השירה השקטה של גילמור, ההשקעה של ווטרס בבאס, אחד הדברים שגרמו לי פחות לאהוב את ווטרס היה הזלזול של ווטרס בשיר ובאלבום, שכן ביחד עם שירים כמו green is the colour וcymbaline היה צריך להיכנס להופעות יותר מאוחרות של הפלויד.. אה..נ.ב גם אני שמעתי היום את השיר על הבוקר, כי הייתי צריך לקום מוקדם ואני שם מוזיקה שתעזור לי לקום..אבל השיר הזה עשה לי כל כך חשק להמשיך לחלום...

שיר גדול

אחד הגדולים שכתב גילמור (יש לו תחרות טובה עם High Hopes) ואחד הביצועים היותר טובים של הפלויד במיוחד בהופעות ואחד האהובים ביותר על האוהדים!. עליית מדרגה בכתיבת מילים ובלחן, פשוט להתענג על האווירה הפסטורלית והמקסימה עם הגיטרה הבלוזית, הקול הרך של גילמור והתופים של מייסון, פשוט יפהפה. צלילי הפעמונים בהתחלה נשמעים בדיוק אותו דבר 24 שנה אחרי ב-High Hopes. ומכיוון שזה שיר שכל כולו דיוויד גילמור אז הוא מקנח עם סולו מדהים שטוב שהוא נמשך יותר ויותר בהופעות!

Liorking

New member
שיר יפה, אחד הטובים

אחד הטובים של גילמור וגם אחד הטובים באלבום. חבל שהשיר הזה לא יצא כסינגל ביחד עם If וחבל שלא טיפס לראש המצעדים. גילמור מוכיח שהוא יודע לכתוב שירים וגם מילים, עם סולו גיטרה יפה (שמזכיר קצת את הסולו של Let It Be). שמעתי גירסה של 15 דקות עם ג'אמים ואורגן חשמלי, פשוט מעולה.

holo

New member
איזה שיר

אחח...,שיר הפטורליה הטוב ביותר של הפלויד ושל גילמור. המילים ממש פשוטות להבנה, מדברות על הילדות של גילמור, זכרונות ילדות מתוקים ואופטימיים. האווירה רגועה ומכניסה אותך ישירות אל תוך הנופים השקטים והפסטורלים, אפילו שלא הייתי בהם אף פעם, אני רק יכול לדמיין, מה שעושה את זה עוד יותר כיף. גילמור עם השירה הרכה והנגינה האיטית והחלומית, הבס הנהדר, וכיאה לגילמור, סולו נחמד ביותר בסוף השיר. שיר מתוך מספר קטן מאוד של שירים של הפלויד שהוא אשכרה שמח ואופטימי, ולא מנוכר כמו רוב השירים שלהם(אחרי בארט). אני אוהב גם את הביצוא במלטדאון, עם הסלייד בגיטרה, עם הקונטרה בס המדהים, ועם המקהלה. בקיצור, פשוט תענוג של שיר.

שלום חן

New member
ומה אתם רוצים שאני אגיד../images/Emo4.gif../images/Emo35.gif

שיר מגעיל
מכוער
סתם, לפעמים אני חושב מה לפלויד ולשירים הפסטורליים האלה, אהבות ילדות וכו', אני מטיבעי מצפה שכל שיר יהיה אנרגטי, חזק,גילמור עם סולו אימתני, כיאה לרוק עוצמתי, אבל טוב לפעמים שיש אתנחתה בין השירים וגם לאישה טוב שלא תעביר לי שיר בגלל שהוא מרעיש. בסה"כ שיר נחמד שנעים לשמוע, נחמד ולא משעמם. אגב, איפה הפעמונים לעזזל
High Hopes עולה על Fat old sun בהרבה.

Ivory Flower

New member
וואו

אני בהתחלה הבנתי את השיר אחרת לגמרי. חשבתי שהשמש באמת נופלת, ושהיא זקנה וכבדה כזאת. וזה מין הכנה: כשהשמש תיפול, הציפורים כאילו יזהירו, ותרימו את הרגליים כדי שתתעופו..

למעלה