Green Is The Colour

../images/Emo79.gif Green Is The Colour ../images/Emo79.gif

עוד שיר אהבה, עדין ושקט, שכתב ווטרס, אחד הבודדים שכתב בקריירה שלו. מעניין שווטרס המעיט בערכה של תקופה זו ביצירתו, כי המילים כאן הן יפהפיות:
Heavy hung the canopy of blue Shade my eyes and I can see you White was the light that shines thru the dress that you wore She lay in the shadow of a wave Hazy were the visions overplayed Sunlight in her eyes, but moonshine made her blind ev'ry time Green is the colour of her kind Quickness of the eye deceives the mind Envy is the bond between the hopeful and the damned​
הכיפה הכחולה היתה תלויה בכבדות מכסה את עיני מפני השמש, ואני יכול לראות אותך לבן הוא האור החודר דרך השמלה שלבשת היא שכבה בצילו של גל מעורפלים היו החזיונות [?] אור השמש בעיניה, אבל אור הירח עיוור אותה, כל פעם מחדש ירוק הוא הצבע של סוגה תנועת העין המהירה מרמה את המוח הקנאה היא הקשר האמיץ שבין בעלי התקווה, לארורים -------------------------------------------------------------- למרות שווטרס כתב את השיר, הוא מושר דווקא ע"י גילמור, שמפגין כאן רגישות ראויה להערכה. השיר בוצע רבות בהופעות בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים, בד"כ בביצועים ארוכים ואיטיים מזה שבאלבום, למרות שאני דווקא מעדיפה אותו. מה דעתכם עליו?

The Albatross

New member
canopy זה לא אפיריון?

שיר מדהים. אני זוכר שבסביבות אוגוסט, כששמעתי את More לראשונה, לא הפסקתי לזמזם את השיר הזה. עבדתי באותה תקופה ובין השאר עניתי לטלפונים ללקוחות זועמים, וזה היה נורא מוזר לשיר את השיר הזה לעצמי ולהירגע ככה בין שיחה לשיחה. אגב, בניסיונות הקלטה שערכתי התברר שאני לא באמת יודע לשיר את השיר הזה כמו שצריך. מכירים את זה שהקול שלכם שונה ממה שאתם רגילים לשמוע, בגלל שהוא עובר גם דרך עצמות הלחיים שלכם וכל זה? אז לעצמי זה נשמע ממש דומה. בהקלטה זה נשמע ממש זוועה.

The Albatross

New member
ועוד משהו:

במספר אתרי שירים באינטרנט כתוב Hazy were the visions of her playing ולא Overplayed. הגרסא של her playing נשמע לי קצת מוזרה, אני חייב להודות, ולמרות זאת הייתי מעוניין לדעת מה המילים הנכונות.

המילים המדוייקות לא ידועות

כי באותה תקופה לא היה נהוג להכין Lyric sheets מסודרים. לכן כל האתרים בהם יש מילים - גם המקור ממנו לקחתי את המילים להודעה שלי - רק עושים ספקולציות על סמך מה שהם שומעים מהאלבום או מהקלטות אחרות. אתה צודק שהמשפט הספציפי הזה הוא לא ברור. אני גם לא חושבת שזה overplaying. זו צריכה להיות מילה שמתחרזת (פחות או יותר) עם wave, גל.

jimmiy page

New member
אולי..:

hazy were the visions on her planet? מעורפלים היו ההזיות על הכוכב שלה (בראש שלה)

vegetable man

New member
שיר חזק וחשוב

של רוג'ר, במיוחד בתקופה ההיא של הלהקה. השיר הזה, הוא המחשה מופתית לאסתטיקה ויופי. הוא ממחיש זאת בכל אספקט: השירה בקולו היפיפה והצלול של גילמור. הפריטה העדינה בגיטרה, כמו החליל שמלווה ברקע (שאינו אלא קלידים, כמובן). וכמובן בגדול, הלחן היפיפה והעדין, והמילים ה"סתומות" - קשה לי לפחות לדעת למה התכוון רוג'ר במשפט האחרון. אני מאוהב בגירסאות ההופעות שמסתובבות ב-ROIO שונים, בפרט בהופעה של ה-BBC. גירסא שקטה, איטית ועדינה יותר (למרות שיש בה תופים), הלחן והעיבוד מתפתח, לגילמור יש הזדמנות להפגין את קולו המגוון. השיר המז'ורי מתחבר טבעית לשיר המינורי Careful with that axe Eugine, בצורה גאונית לדעתי, הניגוד של 2 השירים האלה, שהם הפכים. כך, לצד שירים שהמוטיב בהם בריחה, אימה, אלימות - יש גם שירים עם מוטיב של יופי (פשוטו כמשמעו) כמו השיר הזה, או Fat Old Sun למשל.

jimmiy page

New member
אני חושב שהכוונה בשורה האחרונה היא

שהאנשים בעלי התקווה מתקשרים לאנשים הארורים על ידי זה שבעלי התקווה מקנאים בארורים במה שיש להם, והארורים פשוט ארורים ונותנים לבעלי התקווה לקנאות בהם.. סתם השערה..

אולי הוא מתכוון

שהקנאה יכולה להוביל אנשים או לתקווה ואופטימיות, או שזה גורם להם "לאכול את עצמם" ולהסתגר? ככה נראה לי, בכל אופן. אגב, גם בשיר הזה אני מזהה מוטיב של בריחה אצל ווטרס: השיר ממוקם ליד ים, בשמש - אולי בפורמנטרה או באיביזה, שם נהגו הפלוידים לבלות עם בנות זוגם באותה תקופה. זה לא נוף לונדוני, בכל אופן. אבל ללא ספק זה שיר עדין בהרבה מ-Careful with the Axe...

חרטושה

New member
אני מתחילה לחשוד בווטרס

יותר נכון בדימוי שנוצר לו. כי בסך הכל יש לו כמה שירי אהבה נוגים לא רעים בכלל.נראה לי שהייתה לו תקופה כזאת של שירים רגועים יותר, אבל הדימוי שנוצר לו מתכוון יותר לאלבומים המאוחרים יותר של הפלויד, בהם הוא נותן יותר ביטוי למרמור ולכעס שלו, שאלו תחושות יותר חזקות שמושכות יותר תשומת לב. לא יודעת. אני לא מבינה מה הוא רוצה, אבל שיהיה, Green is the colour of her kind? למה? אלא אם כן הוא מאוהב בלטאה. בסדר, הבנתי, הוא משחק עם הצבעים,כחול, לבן וכו', אבל למה ירוק? בז', נצבע את התקרה בבז'. בז' זה צבע כמו שצריך. לא היה יכול לבחור בבז'?

vegetable man

New member
תראי...

אסוציאטיבית, ירוק הוא בהקשר של טבע. הוא מאוהב בבחורה כי יש בה משהו טיבעי, אולי משהו לא סינתטי ומזויף. אבל השורה הזאת בודדה משאר השיר, לכן אני מסכים שמוזר השימוש בירוק הזה. בכל מקרה, זו היתה הבנתי הראשונית כששמעתי את השיר. לגבי השאר, יש בי הרושם שמדובר בשיר אהבה על בחורה בלתי מושגת, אור השמש מוצג בצורה חיובית בעוד אור הירח בצורה שלילית, והארורים הוא אכן ביטוי כללי למי שהשיג את אהבתה, לעומת רוג'ר שנשאר מקנא. זה עצוב לדעתי שרוג'ר מעדיף שנזכור אותו רק מריר, מתריס ומנוכר ולא מכיר בצדדים האלה אצלו. אולי כי הרבה זמן לא היה לו טוב (כמו בלייב 8), קשה לו להעריך את התקופה הזאת.

נדמה לי שקראתי איפשהו שהוא אמר

שהוא כתב את השיר על אשתו, ג'וד. זה הגיוני, אבל מי יודע. אם זה עליה, אז הוא לא נשאר מקנא - הוא 'השיג' אותה.

פתרון אפשרי: זה צבע עיניה

ז"א, המילים צ"ל: green is the colour of her eyes וראו תמונה, כהוכחה.

חרטושה

New member
תמיד חשבתי שזו

מי שהופיעה בתוך השרוול של אומהגומה (בתקליט, אין לי מושג מה קורה בדיסק) . זו כמובן הייתה תמונה בשחור לבן, כך שקשה לשפוט, מה גם שאנשים משנים הופעה, אבל זו נראית לי קצת יותר כמו אישה מס' 2.

זו חד משמעית הרעיה מס' 1

כמו גם בעטיפה הפנימית של אומהגומה, כמדומני. יש ציטוט עם שמה בתחתית התמונה. ווטרס התחתן עם מס' 2 רק בסוף שנות השבעים.

חרטושה

New member
לא הטלתי ספק לרגע.

אבל תביני אותי פה: כל הנשים שלו נראות אותו הדבר. אין ספק שהוא איש של סגנון מסוים.

vegetable man

New member
חחח

רגע רגע סדרתי תמונה משותפת של כל נשותיו של ווטרס רגע זאת אשה מס' 1 או אשה מס' 3? מאיזה צד התכוונת חרטושה?

למעלה