Green Is The Colour

vegetable man

New member
עוד משהו

שראוי שיאמר על רוג'ר בהקשר של שירי אהבה. שירי האהבה שלו מעולם לא היו מלאים, או טוטאליים בעיני (לעומת סיד, למשל). הוא עירב בהם קנאה, מוות (julia Dream), מיסתורין ושאר דברים (A Pillow of Winds). אני מדבר כרגע על שירי אהבה טהורים כמשמעם ולא על שירים של יחסים בין גבר-אשה. הוא גם לא מסוגל לומר את המילה love, או להביע את עצמו בצורה מפורשת, אלא רק לזרוק מחמאה סתומה שאפשר להסיק ממנה שהוא אהב משהו בבחורה. אין לו שירי אהבה טוטאליים לדעתי, וראוי שזה יאמר.

חרטושה

New member
אצלי אסוציאטיבית

ירוק מקושר עם קנאה ועם קוגל שעמד יותר מידי זמן במקרר ועם הבן דוקטור של שכנה שלי מאשה. אבל ההסבר שלך יותר טוב.

jimmiy page

New member
השערה..

Sunlight in her eyes, but moonshine made her blind ev'ry time יכול להיות שהבחורה נמשכת לכל מה שנוצץ
ויפה
(כמו עורב
) וכשכל הנוצץ נעלם ונשאר רק הבחור עצמו (ווטרס) היא לא מצליחה לראות לתוכו ולאהוב אותו בתור מה שהוא

אולי מכיוון אחר...

אנחנו יודעים שווטרס מתעסק בשירים שלו הרבה בגרמי השמיים, בעיקר שמש וירח. שמש אצלו זה חיות, אופטימיות, שפיות; הירח זה ההפך - מוות, דכאון, טירוף. אם נלך לפי הקו הזה, "שמש בעיניה" ז"א היא מקרינה אופטימיות ושמחה, אבל בעצם הירח מכה בה - היינו, היא נתונה למצבי רוח דיכאוניים. המממ....

jimmiy page

New member
הממממ...

Green is the colour of her kind Quickness of the eye deceives the mind Envy is the bond between the hopeful and the damned לדעתי כל הבית מדבר על קנאה, הצבע ירוק בד"כ מסמל קנאה. בשורה השנייה (זריזות העין מרמה את המוח) יכול להיות שווטרס מעוצבן מזה שהיא נוטה להיות קנאית בלי סיבה ונוטה להיות חשדנית+ ובעלת נטייה להסקת מסקנות..
!

holo

New member
שיר יפיפה!

שלפעמים קשה לי להאמין שהוא של פינק פלויד, זאת אומרת, זה שיר אהבה, דבר נדיר ביותר אצלהם. תמיד מה שבא במינון נמוך הוא איכותי, בדיוק כמו השיר הזה, פנינה באלבום, בלדה שמושרת ברגישות על ידי גילמור, ומלווה עם גיטרה אקוסטית, פסנתר וחליל. פשוט קסום. "ירוק זה הצבע של סוגה..." שורה כל כך יפה, תיאור של הרגשות בעזרת צבעים. שיר יפיפה.

למעלה