In The Flesh

Jason2

New member
השיר הזה

תמיד מעביר בי צמרמורת ולדעתי הוא שיר חשוב באלבום הזה ובכלל. ווטרס אמר בראיון שהקטע הזה מסמל את מה שבני אדם יכולים להגיע אליו אם הם אפופים שכרון כח, אם זה מסמים או מאגו או מהערצה, התוצאה יכולה להיות טירוף מוחלט ואסון. למזלנו רוב האומנים היום נושאים מסרים של שלום ונרתמים לתיקון עוולות (למזלנו הסקס פיסטולס התפרקו אחרי שנתיים). ובכל מקרה לא האמנים הם שמביאים שינוי במדיניות העולם. המוזיקה מצויינת ושירי מחאה תמיד טוב לשמוע אבל חוץ מזה הם לא הביאו את השינוי המיוחל.

RoieL

New member
ואגב

שמעתי פעם בערוץ ביפ סטנד - אפ של בנאדם שהיה בהופעה שלהם, ואמר שהוא הגיע למסקנה שה- Show זה כדי להסתיר את המוזיקה שלהם.. "איך המוזיקה שלנו?" - "מחורבנת" - "וכשאנחנו שורפים אחד את השני?" ואפרופו, אותו בנאדם אמר שההופעה שהיה בה שהכי אהב היה של פינק פלויד, היה כנראה בהופעות מתקופת החומה, כי הוא אמר הערה מצחיקה על החזיר.

דעתי

כמה שנים לפני שהכרתי את פינק פלויד יצא לי במקרה ליראות את הסרט (כפי שחשבתי אז - הסרט הזה עם השיר "החומה") בערוץ 2 מאוחר בלילה. והסרט ממש עיניין אותי, אבל הדבר שהכי משך/זיעזע אותי היה השיר הזה, מיד הבנתי שזה סוג של "פארודיה" על הנאצים ובהחלט הבנתי שמנסים להראות כמה אכזרית ועיוורת האמונה הזאת, אבל מצד שני מה שהחשבתי אז לפארודיה דיי זיעזע אותי, כי בצורה מאוד בוטה הם הציגו שם משהו שדומה לנאצי מקלל יהודים ושחורים וכל הבא ליד, ומיד אחרי זה רואים אותם מנפצים חלונות - מדובר בקטע שבמיוחד לילד קטן (אני לא זוכר בן כמה הייתי, אבל זה היה ביסודי או בתחילת החטיבה) הוא לא ראוי ללא "השגחת מבוגר" או מישהו שיכול להסביר לו את הרעיון שעומד מאחורי השיר. הקטע הזה תמיד מזכיר לי את הספר/סרט/הצגה "הנחשול" על מורה שרוצה להוכיח לתלמידיו את הסכנות של עריצות והוא גורם לכך שהם הולכים אחריו בצורה עיוורת לחלוטין עד שהוא מוכיח להם שמתחת לעיניים שלהם הוא הפך לסוג של היטלר ושבעצם עם כל האמונה העיוורת הוא השתמש בהם כדי לשלול מהם הכל - אין לי ספק שרוג'ר הושפע מהסיפור הזה וניתן למצוא מספר נקודות דומות בסיפור הזה - ולפי דעתי פה נכנס היופי של השיר, בפעם הראשונה בתחילת האלבום מדובר בשיר קצבי שמכניס אותנו לתוך חייו של האומן, ואז שאנחנו כבר בפנים באמצע האלבום הוא חושף את פרצופו האמיתי. לגבי אם אני מסכים אם זה - אני לא חושב שאמנים באמת גורמים לשינוי כמו שהם היו רוצים, הם כן יודעים להביע את מה שהקהל רוצה להגיד אבל הוא לא יודע איך. בין אם ניקח זמרי מחאה ענקיים ובין אם ניקח את הזמרים הנאצים הכי שפלים - לא הם אלו שיוצרים אצל המעריצים שלהם את דעותיהם - הם פשוט אלו שמבטאים את זה בצורה הכי טובה. ועוד דבר שקשה לי לא להתייחס אליו - קשה להתעלם בדיון הזה מהשיר החדש של ווטרס Leaving Beirut אי אפשר להכחיש את זה שהרבה מאוד מעריצים גדולים של רוג'ר סולדים מהשיר, לא בגלל השיר עצמו אלא בגלל הביקורת שווטרס מנסה להעביר שהרבה מעריצים לא מסכימים איתה - אני חושב שזה רק מחזק את הטענה שזמרים יכולים להשפיע רק כאשר נקודת ההשקפה של המעריצים דומה.

RoieL

New member
וזה למה נוכחים בהופעות שלו

שורקים בוז. ואני נמנע מהמילה מעריצים בכוונה.

ממש לא התכוונתי לאלו ששורקים בוז

אחרי שמסננים את כל אלו ששורקים בוז (זה בטח אותם אנשים שהלכו לשירותים באמצע shine on) עדיין אחרי השיר הרבה פחות אנשים מחאו כפיים (אני מחאתי כפיים רק כדי שלא ישמעו את אלו ששרקו בוז) וגם בדיונים בפורומים אפשר ליראות שהרבה מעריצים לא אוהבים את השיר ואת מה שהוא מייצג

Jason2

New member
ועוד דבר קטן

בהופעה ובאלבום Is There Anybody out There יש קטע לפני שני קטעי In The Flesh שנקרא Master Of Ceremonies שזה בעצם מישהו שמודיע על ההופעה ונותן כל מיני כללים לקהל. בקטע הראשון הוא מדבר בקול הרגיל והכל נורמלי. לפני הקטע השני יש את אותו קריין אבל הפעם בהילוך איטי ונשמע כמו איזו הזיה וזה נותן את ההרגשה שהגענו להופעה מסוייטת של להקה אחרת.

Anuerysm

New member
השני זה איזה בן אדם

בתחפושת של זומבי או פרנקנשטיין או משהו כזה לא הבנתי בדיוק מה הקטע שלו

דעתי

כששמעתי את השיר הזה לראשונה, ההרגשה הייתה מוזרה ועם זאת הרגשתי שהאזנתי למשהו מאד מיוחד. לקח לי הרבה זמן לעקל את זה. הקטע הזה הוא אחד מהקטעים הגאוניים בחומה, בגלל המילים הכ"כ "ווטרסיות", הישירות, השנונות והעוקצניות שווטרס כ"כ מצטיין בכתיבתן, הלחן עוטף את המילים בצורה מדהימה - החל מהריף הגאוני שבדיוק מתאים לכל האווירה הזאת, ללא ספק בעייני הלחן והמילים עובדים כאן ביחד בצורה טובה יותר מכל רצועה אחרת בחומה. אם ישאלו אותי מה הסיבות המרכזיות שבזכותן אני כ"כ מוקיר ואוהב את האלבום הזה, אין דה פלאש ללא ספק תהיה אחת התשובות. ואני לא התעלם מהריף כמובן, לפי דעתי הריף הכי טוב בעולם הרוק - וכל מילה נוספת היא מיותרת.
דרך אגב, ווטרס כתב את הריף ?

RoieL

New member
אני חושב שכן

כבר נוכחנו ביכולות הגיטריסטיות שלו עם ISAOT המרגש.

loomer4

New member
../images/Emo45.gif אחד הריפים הטובים...

כמעט כמו הליין של Ecohes

RoieL

New member
אגב

ידעתי שגילמור ממחזר, אבל פתאום קלטתי שפירלס ואקוז ממש דומים בריפים.

loomer4

New member
פירלס?

לא ממש, אתה בטוח שאנחנו מתכוונים לאותו ריף? באקוז, אני מדבר על הליין הכרומטי הזה שחוזר מספר פעמים.

למעלה