Julia Dream

../images/Emo79.gif Julia Dream ../images/Emo79.gif

שירו של רוג'ר ווטרס הוקלט עבור צד ב' של הסינגל It Would Be So Nice. השיר המינורי הזה היה די עלום עבור אוהדים רבים בעולם, אבל בארץ הוא דווקא הושמע ברדיו לעיתים קרובות.
Sunlight bright upon my pillow Lighter than an eiderdown Will she let the weeping willow Wind his branches round Julia dream Dream boat Queen Queen of all my dream Ev'ry night I turn the light out Waiting for the velvet bride Will the scaly armadillo find me where I'm hiding? Julia dream Dream boat Queen Queen of all my dream Will the misty master break me? Will the key unlock my mind? Will the folowing footsteps catch me? Am I really dying? Julia dream Dream boat Queen Queen of all my dream​
אור השמש בהיר על כריתי קל מנוצות-פוך האם היא תתן לערבה הבוכייה לכרוך את ענפיה מסביב חלום ג'וליה מלכת החלומות המלכה של כל חלומותיי כל ערב אני מכבה את האור מחכה לכלת המשי האם הארמדיל בעל הקשקשים ימצאני במקום מחבואי? חלום ג'וליה מלכת החלומות המלכה של כל חלומותיי האם המורה המיסטי ישבור אותי? האם המפתח יפתח את סוגרי מוחי? האם יתפשוני הפסיעות העוקבות אחרי? האם אני באמת עומד למות? חלום ג'וליה מלכת החלומות המלכה של כל חלומותיי זה גם אחד השירים הכי אהובים עלי של הפלויד, ואחד המוצלחים - לטעמי - של ווטרס. למרות שהוא עדיין מושפע מסיד, וזהו שיר מוקדם ובוסרי. יש כאן חשיפה של רגשות שווטרס נמנע ממנה אחר כך. אני לא יודעת "על מה" השיר, ועד כמה ווטרס הזדהה עם המילים; יש להניח שהיתה לו הזדהות כלשהי עמן. והמוסיקה - שריק רייט בוודאי תרם לה - היא חלומית - לא ממש גשמית - עדינה ויפהפיה. מה דעתכם?

vegetable man

New member
כל השירים המוקדמים מופיעים

ב-"Early Singles" או לפחות כל מה שיצא רשמית בסינגלים, בהחלט הכל מופיע שם. כמובן ש- "Vegetable Man" ו- "Scream Thy Last Scream" לא יצא מעולם, ויש עוד כמה דברים עוד יותר נדירים, שגם אותם לא הוציאו, ולא יוציאו כנראה לעולם.

One Echoe

New member
אז איך אנחנו עושים ניתוח על

שירים שלא יצאו מעולם?
בכל אופן, תודה
..כנראה שבדיוק את 2 השירים שאמרת אין בדיסק.

2 השירים האלו זמינים בקלות יחסית

(אבל אל תשאלו אותי איפה). מכיוון שכל אוהד/ת רציני/ת של הפלויד מכירים אותם, חשבתי שיש כאן מספיק אנשים לדון בהם.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifברור ברור.

זו סתם הייתה הערה..לא ברצינות יתרה.

ג`וליה דרים

הפתיחה של השיר כל כך חלומית ונעימה לאוזן. איכשהו השיר נופל בין הבתים(וגם בין הכיסאות) במוסיקה המשעממת וחסרת הרגש שלא קשורה לשיר או לתקופה לדעתי עוד שירים כאלה נפלו בהיבט הזה כמו seesaw ועוד וזו "אשמתו" של רייט לדעתי. בסיכום, שיר חביב מאוד אך לא עדיין זה לא זה(פייפר והקודמים)

vegetable man

New member
שיר יפיפה

למעשה, זאת פעם ראשונה שדייויד גילמור משמיע את קולו היפיפה מאז שהצטרף כמדומני, ואיזה שיר נהדר להתחיל. ניכרת כאן השפעה של בארט, אך לשם שינוי היא לטובה. השיר B-SIDE למרות שהוא יפה הרבה יותר מ-It would be so nice, מלמד משהו על ההיררכיה בלהקה באותם ימים לדעתי. שיר קסום, רך וחולמני, צלילים אווירתיים וסוף עם סלייד שמזכיר את ההופעות ב-UFO. עושה לי אסוציאציות של שירים ישנים, או שירי חגים. ומזכיר לי קצת שיר של ה-Moody Blues.

חרטושה

New member
כן, אני גם

הייתי המומה משצף הרגשות הסנטימנטלי הבלתי אופייני לווטרס. מעניין שזה אף פעם לא נכנס למיתולוגיה, אבל מה הם לוחשים שם בסוף? זה נשמע כמו Save me .. יכול להיות...?

איפה יש שם לחישות?

אני לא שומעת כלום, חוץ ממילות השיר. אבל אני חרשת ממילא.

vegetable man

New member
שמעתי גם

וזה בהחלט save me. אגב ווטרס כתב פה "Am I really dying", בהמשך גם בחומה (בסרט) הוא שר ב-Mother "Mother am I really dying". מעניין...

One Echoe

New member
ובכלל,

יש המון שירים שיש בהם כל מיני אזכורים של החומה, לכאורה, לפני שהיא נכתבה. למשל בset the controls.

חרטושה

New member
זאת אומרת?

אני לא יודעת אם אנחנו מתכוונים לאותו הדבר, כי גם אני חושבת באופן דומה. תרחיב.

One Echoe

New member
האמת שאין לי ממש מה להרחיב.

דוגמא: "Witness the man who waves at the wall Making the shape of his question to heaven" מ-set the controls. אני זוכר בבירור עוד לפחות 4 דוגמאות, אבל מאיפה אני אמצא אותן עכשיו
.

דווקא השורה הזו לקוחה משיר סיני עתי

ק, אבל אתה צודק לגבי האיזכורים המוקדמים ל"החומה": עוד בשנת 1969, בהופעות "the man and the journey", הלהקה השתמשה באפקטים מוקלטים מראש. אחד מהם היה המשפט אותו אומר המורה הרשע ב"החומה": If you don't eat your meat, you can't have any pudding!. למעוניינים, אפשר לשמוע את זה בהקלטה מיום 26.6.69, מהרויאל אלברט הול, בעת נגינת Cymbaline.

אני אעזור לך

באקוס: Through the window in the wall comes in bright light wings a million ambasadorses of morning זה משפט שיילווה אותי כל החיים

למעלה