Julia Dream

One Echoe

New member
שיר יפה מאוד.

יש המון שירים שלא יצאו באף אלבום, איך אפשר להשיג אותם בדרך חוקית? השיר הנ"ל למשל יצא באוסף רליקס, אבל אחרים שלא כמותו, לא יצאו. בסך הכל, שיר יפה מאוד. מוזיקה קסומה... זה לא ווטארס שר את השיר?(בתגובה לvegetable man)

One Echoe

New member
ד"א, מתי השיר הזה יצא?

ומישהו יכול להסביר לי פעם שנייה מה זה B-SIDE ןA-SIDE? ואיך משיגים את הסינגלים האלה?

One Echoe

New member
אממ אממ ועוד שאלה לא קשורה,

האם זה נכון שאחרי כמעט 10 שנים שהפלויד לא הוציאו סינגלים..נדמה לי שלפני הפייפר הם קבעו את החוק הזה, הם הוציאו סינגל בחומה?(אנאדר בריק). מישהו יודע למה, אם זה אכן נכון?

לגבי פלויד והסינגלים

הפלויד החליטו להפסיק להוציא סינגלים בסוף 1968, לאחר שכל הסינגלים שהוציאו באותה שנה, נכשלו. הם ראו שלד זפלין מצליחים גם ללא סינגלים, והחליטו שגם הם יכולים. הסינגל הבא אשר הוציאו בבריטניה היה Another Brick בשנת 1979. אבל, בארצות אחרות הם כן הוציאו סינגלים. כך, למשל, Money היה להיט ענק בארה"ב - ובעצם פתח להם את הדלת לשוק האמריקאי.

לא מדוייק, יש גם

Have a cigar . Free four. Any colour you like וגם מה שהזכרת money וכולם זכו ךעטיפה ויצאו באופן רשמי

vegetable man

New member
12 באפריל 1968

אם חשוב לדייק
ה ASIDE ו-BSIDE זה הצדדים של התקליט, אז שמים בדר"כ שיר בכל צד...ככה זה היה נהוג בפורמט הזה. לא יודע אם יש את הסינגלים המוקדמים בפורמט CD, מה שבטוח, אם קיים כזה דבר, ניתן להשיגו, אבל זה לא פשוט ואני מאמין שלגמרי לא זול.

חרטושה

New member
B sides

הרי פעם הוציאו את הכל על תקליטים, גם את הסינגלים שהגיעו לתחנות הרדיו הוציאו על תקליטונים, אז היה צריך לשים משהו בצד השני... לא?
(צד שני- B side)

חרטושה

New member
אל תדאג....

בטח יספרו לך את זה שוב פה תיכף גם פעם רביעית וחמישית....

גיל, אני אביא סינגל לדוגמא למפגש

כדי שתוכל לראות מה זה. בעצם, אם אתה רואה תקליט מפלסטיק - בכל גודל - יש לו צד א' וצד ב'. כך, למשל, ב-AHM, יצירת הנושא היא בצד א', ושאר השירים הם צד ב'.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifתודה../images/Emo13.gif.

אבא שלי אמר לי שהיו לו המון תקליטים אבל הוא זרק את כולם..היה לו דיפ פרפל..ופינק פלויד, ומה לא! איזה באסה=\ פעם, בבית הישן שלנו, אני זוכר שהיה לנו במחסן איזה 100 תקליטים..והעיסוק העיקרי שלי איתם היה בערך ...לשבור אותם להנאתי...

זה נראה פרט שולי ביותר

למה חשוב לדעת אם x הוא הצד ב של y ... כמעט בכל ניתוח שיר הזכרנו את זה. אז בתכלס את מי זה מעניין בכלל ??????

פעם זה היה חשוב מאוד

בחירת מיקום השירים באלבום היתה מושפעת, בין היתר, גם מהחלוקה לצדדים. הרצועה הראשונה בצד היתה בד"כ שיר מוכר - ה"להיט" של האמן או הלהקה. והיה משקל גם לשיר המסיים. כיום עם דיסקים השיקולים הם שונים לגמרי, כמובן.

וכמובן בסינגלים

צד א' היה השיר שאמור להיות "להיט", השיר שחברת התקליטים רצתה שיושמע בתחנות הרדיו. צד ב' היה השיר המשני.

vegetable man

New member
...

לגבי אותם סינגלים שאי אפשר להשיג - ראה שירשור שלם שהוקדש לנושא אתמול ושלשום Masters Of Rock. את Embryo ניתן למצוא באוסף Works, את כל הסינגלים המוקדמים ניתן למצוא בדיסק אחד שנקרא "The Early Singles" מתוך הקופסא "Shine On" שיצאה ב-92, אך היא מכילה עוד 8 דיסקים של פינק פלויד בנוסף. כך שדרך חוקית להשיג, אך גם הגיונית מבחינה כלכלית, לא קיימת לצערי. גילמור של את השיר, כאשר ריק רייט שר "Julia dream, dreamboat queen".

One Echoe

New member
אוקיי.

יש לי את הדיסק הזה, The Early Singles-ויש שירים שלא נמצאים בו. לא כל הסינגלים נמצאים בו...

למעלה