Sit Down. Stand Up

• פותח הנושא avki
  • פורסם בתאריך

avki

New member
../images/Emo79.gif Sit Down. Stand Up../images/Emo79.gif

[אני לא מאמין שהפסקתי באמצע Rubber Soul בשביל זה] Sit Down. Stand Up (Snakes & Ladders) השיר השני באלבום Hail To The Thief הוא שיר שגם, בדרכו שלו, משלב בין האלקטרוני והגיטרות של רדיוהד (או ליתר דיוק "הג'וניות" של רדיוהד). אני אישית מאוד אוהב את השיר, כי הוא מתפרע בסגנון מאוד אופייני, שאפילו קצת מחזיר לימי דה בנדס. לדעתי, אם היו נותנים פה סאונד יותר עבה ומחוספס, השיר היה יכול להיות טוב בהרבה. והמילים: Sit down, stand up Sit down, stand up Walk into the jaws of hell (sit down, stand up) Walk into the jaws of hell (sit down, stand up) Anytime (sit down) Anytime (stand up) Sit down, stand up Sit down, stand up We can wipe you out anytime (sit down, stand up) We can wipe you out (sit down, stand up) Anytime Anytime Stand up, sit down The rain drops שב, קום צעד אל תוך מלתעות גיהינום (שב, קום) בכל זמן (שב) בכל זמן (קום) שב, קום אנחנו יכולים להשמיד אותך בכל זמן (שב, קום) אנחנו יכולים להשמיד אותך (שב, קום) בכל זמן קום, שב הגשם יורד אין לי טיפת מושג על מה השיר מדבר. מה שכן, האווירה של הפארנויה, של הרדיפה והפחד מועברת פה היטב. זה אחד השירים האהובים עלי באלבום (למרות שנראה לי שאני יכול להגיד את זה על חצי מהשירים באלבום
), בעיקר בגלל הטראנס בסוף, והאפקט הכל כך מגניב הזה, שנשמע כמו יריות לייזר כאלה, שפשוט מכניס אותך היטב לטראנס.

Shame in you

New member
תודה אליאב.

לא מכירה בכלל את האלבום, לצערי. אבל אני אכיר אותו. שבת שלום.

MoTzArT g

New member
שלום:)

אפשר להצטרף? אני אבי... השיר הזה ממש טוב אבל אני יותר אוהב את (Where I End and You Begin. (The Sky is Falling in.

Latisia

New member
חח זה לא בדיוק המקום לשרשר את זה אב

אבל... ברוך הבא (= אני שרי בת 18 ו8 חודשים (=

V e g

New member
שלום אבי

הצטרפותך אושרה בישיבת זקני הפורום.
אנחנו בד"כ עוברים שיר שיר, וכל אחד מספר על התרשמותו ממנו: מה הוא אומר לו, מה דעתו על המוסיקה, על מה מדברות המילים בעיניו, אם יש לו מידע כלשהו על השיר. כאלה. אתה מוזמן לקחת חלק

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gifשיר מצויין..!../images/Emo47.gif

בין הכי טובים באלבום לדעתי...

Latisia

New member
שיר לא רע..

אבל מבין החלשים באלבום. לא יותר אהבתי אותו אולי בכלל הסוף של השיר. הוא מתחיל ממש מצוין וממש אהבתי אבל אז כול המוזיקה הופכת למן טרנס כזה שלא אהבתי וזה מעצבן אותי רוב הזמן. או וזה שיר כה לא מובן חחחחח... אבל אני מסכימה עם avki לגמרי האוירה. (=

V e g

New member
מעניין למה

השם האלטרנטיבי הוא "Snakes & Ladders" (סולמות ונחשים, ממש כמו המשחק ההוא). נדמה לי שהשיר הוא פוליטי. "Sit down, stand up" יכול לבוא במשמעות של משטר שמזגזג ממדיניות אחת לאחרת (למשל, זה של בוש)? אופציה אחרת - אולי משטר שמתעלל בנתיניו - כל פעם גוזר עליהם לנהוג אחרת. "Walk into the jaws of hell" - אולי jaws of hell זה זוועות המלחמה בעירק? ו- "We can wipe you out anytime" אולי מביע את הצורה שבה שלטון מסויים יכול לעשות לאנשים קטנים תחתיו מה שהוא רוצה. אני אוהב את הסוף. לדעתי הוא רדיוהד רצו להביע שם איך הכל יוצא משליטה (כפי שבאמת קרה בעירק, חוסר איזון שלטוני, פיגועי התאבדות לא נגמרים, וכו'). ת'ום אמר בראיון ש- "the rain drops" סתם נשמע לו יפה ולכן הוא שר את זה. אבל בעיני יש משמעות לגשם ש"שוטף את הכל" - המון אמנים משתמשים במטאפורה של גשם ששוטף את כל הדברים הרעים, על כל מה שמשתמע מזה...

kittycatbone

New member
בקשר לגשם..

לפי מה שאמרת שת'ום אמר, זה מאוד מזכיר לי את המשפט מparanoid android- Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height מזכיר את אותה סיטואציה של הגשם ששוטף הכל. ואני אישית בקטע של the rain drops, אני תמיד אוהבת לדמיין את ה"גשם" באפקטים האלה שם בסוף כשהתופים והאלה משתוללים. כמו סופה. הו ועוד משהו, המשפט We can wipe you out anytime מאוד מזכיר לי, באזכור קטן לשיר הקודם עליו דיברנו, את הרפרנס ל1984 של ג'ורג' אורוול, שבו הממשלה יכלה למחוק, או כמו בתרגום הספר "אידוי", את כל מי שמראה סימנים של התנגדות למשטר ובעצם איך שאף אחד לא ישים לב לזה, ולא יהיה אכפת לו. (וכמובן גם כי אם הוא יראה סימנים של אכפתיות אז גם אותו יאדו..).

Knives Out

New member
חעח..אולי..

Snakes sit down and Ladders stand up? סתם מחשבה מפגרת. כי Snakes crawl בכלל. לא משנה. P:

kittycatbone

New member
אני תמיד ראיתי את השם

כהשוואה של הממ הביקורתיות כלפי השלטון למשחק של סולמות וחבלים. כאילו שכמו במשחק, מתקדמים עם הקוביות (לא דבר שתלוי בך), ואם המזל משחק בך, נפלת על סולם והתקדמת עוד יותר, ואם לא, אז על חבל/נחש ונפלת למטה חזרה אחורה. מעין השוואה שהמנהיגים לא באמת חושבים על מה שהם עושים ופשוט רואים את זה כמשחק ו"מה שיקרה יקרה".

The Girl Who

New member
הא..שיר עמוק.:) הניתוח שלי...

אני משערת שהשיר מכוון לכיוון פוליטי ולביקורת, אך דווקא לקחתי את ניתוח ומשמעות השיר לכיוון אקסטנציאליסטי. פעולת הקימה והישיבה, כאשר אין שום דבר ביניהם...קמים כדי לעמוד, אך עומדים כדי לשבת, וחוזר חלילה במעגליות אינסופית ללא אלטרנטיבה. קצת קשה לי להסביר, אך בפישוט אלו חיים חסרי תכלית. בני אדם חיים ולכאורה קמים, אך למעשה כדי להתיישב, למות. אני לא חושבת שעל זה חשב ת'ום, אבל זה סתם ניתוח אישי שלי, והתחושה שהשיר מעלה בי כל פעם מחדש. בכל מקרה, אני חושבת שזה שיר מעולה, בעיקר ההתחלה שלו, שמעלה בי צמרמורת קלה משום מה. אני נזכרת בתקופה שהייתי קמה כל בוקר בדיכאון לביה"ס, מתעוררת עם המערכת כאשר HTTT מתנגן. אני זוכרת את התחלת השיר בבוקר...הא, איזו אווירה קודרת.

למעלה