ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Summer '68 ../images/Emo79.gif
ונמשיך מאיפה שהפסקנו. Summer '68 הוא לטעמי השיר הכי טוב שכתב ריק רייט עבור הפלויד, ואחד משיאי הלהקה בכלל. זהו ללא ספק אחד השירים הכי אהובים עלי שלהם, ואחד הראשונים שלהם שאהבתי, עוד לפני שנים רבות. אני מתפתה לקרוא לשיר "יצירת מופת" - אולי לא, אבל זה קרוב: השילוב של המילים המלנכוליות, המלודיה, העיבוד העשיר, השירה... אין אלמנט אחד חלש בשיר הזה. השיר עוסק בנושא פופולרי באותם ימים: סקס מזדמן עם בחורה במהלך סיבוב הופעות. אבל בעוד להקות אחרות התגאו ב"כיבושים" שלהם והפכו את החוויות האלו לחלק מהמיתולוגיה של הרוק, לפחות באותם ימים, רייט מציג בפנינו פן אחר, הרבה פחות פופולרי, של התופעה: הבדידות, הריקנות והעצבות, המוצגים כחלק בלתי נפרד מהחוויה.
ונמשיך מאיפה שהפסקנו. Summer '68 הוא לטעמי השיר הכי טוב שכתב ריק רייט עבור הפלויד, ואחד משיאי הלהקה בכלל. זהו ללא ספק אחד השירים הכי אהובים עלי שלהם, ואחד הראשונים שלהם שאהבתי, עוד לפני שנים רבות. אני מתפתה לקרוא לשיר "יצירת מופת" - אולי לא, אבל זה קרוב: השילוב של המילים המלנכוליות, המלודיה, העיבוד העשיר, השירה... אין אלמנט אחד חלש בשיר הזה. השיר עוסק בנושא פופולרי באותם ימים: סקס מזדמן עם בחורה במהלך סיבוב הופעות. אבל בעוד להקות אחרות התגאו ב"כיבושים" שלהם והפכו את החוויות האלו לחלק מהמיתולוגיה של הרוק, לפחות באותם ימים, רייט מציג בפנינו פן אחר, הרבה פחות פופולרי, של התופעה: הבדידות, הריקנות והעצבות, המוצגים כחלק בלתי נפרד מהחוויה.
Would you like to say something before you leave? Perhaps you'd care to state exactly how you feel We say goodbye before we said hello I hardly even like you, I shouldn't care at all We met just six hours ago, the music was too loud From your bed I gained a day and lost a bloody year And I would like to know: How do you feel? How do you feel? How do you feel? How do you feel? Not a single word was said, they lied still without fears Occasionally you showed a smile but what was the need I felt the cold far too soon in a wind of ninety-five My friends are lying in the sun. I wish that I was there Tomorrow brings another town, another girl like you Have you time before you leave to greet another man Just you let me know: How do you feel? How do you feel? How do you feel? How do you feel? Goodbye to you Charlotte Pringles too I've had enough for one day
האם תרצי לומר משהו לפני שאת הולכת? אולי תרצי לומר בדיוק איך את מרגישה אנחנו אומרים 'להתראות' לפני שאנחנו אומרים 'שלום' אני בקושי מחבב אותך, אפילו, לא צריך בכלל להיות לי אכפת נפגשנו רק לפני שש שעות, המוסיקה היתה רועשת מדי במיטתך זכיתי ביום, ואיבדתי שנה שלמה! והייתי רוצה לדעת איך את מרגישה? אף מילה לא נאמרה, הם שיקרו (שכבו?) עדיין, ללא חשש מדי פעם הראית חיוך, אבל בשביל מה? הרגשתי את הקור מהר מדי, ברוח במהירות 95 חבריי שוכבים בשמש, הלוואי והייתי שם המחר מביא עוד עיר, בחורה אחרת כמוך האם יש לך זמן לפני שאת עוזבת, לומר שלום לגבר אחר? רק כדי שאדע איך את מרגישה? איך את מרגישה? שלום לך שרלוט פרינגלס גם כן נמאס לי כבר, להיום Summer '68 הוא שיר יותר 'אגרסיבי' מהשירים הקודמים שרייט כתב, והרבה יותר עשיר מבחינת הכלים והעיבודים. רייט עושה כאן שימוש בהרמוניות קוליות (שנראה כאילו לקוחות ישירות מבריאן ווילסון!), בכלי נשיפה (שימוש מושכל ונכון), וכן עושה שימוש דרמטי בתופים, על מנת להדגיש מעברים חשובים - וזאת בנוסף על התפקיד המרכזי - והמעולה - של הקלידים בשיר. השיר גם 'בנוי' מצויין: עם פתיחה שקטה הנבנית לשיאים אינטנסיביים. בניגוד לשירים של ווטרס - אולי גם של גילמור - השיר אינו חוזר בסוף לשקט של ההתחלה; אין כאן מחזוריות. הוא מסתיים באקורד חזק. אפשר לחשוב על המשמעות של סיום כזה: לי הוא נשמע תמיד כהתרסה, כסירוב לקבל את המצב, אולי כצעקה. מה דעתכם?