The Gnome

../images/Emo79.gif The Gnome ../images/Emo79.gif

השיר על הגמד Grimble Grumble, המאכלס עולם אגדות-ילדות מאושר - או לא?
I want to tell you a story 'bout a little man, if I can A gnome named Grimble Grumble And little gnomes stay in their homes eating, sleeping, drinking their wine He wore a scarlet tunic A blue green hood, it looked quite good He had a big adventure amidst the grass, fresh air at last Wining, dining, biding his time And then one day - hooray another way for gnomes to say "Hooooray!" Look at the sky; look at the river isn't it good? Winding, finding places to go And the one day - hooray another way for gnomes to say "Hooooray!"​
אני רוצה לספר לכם סיפור על איש קטן, אם תרשו לי גמד בשם גרימבל גרומבל וגמדים קטנים נשארים בבתיהם אוכלים, ישנים, שותים את יינם הוא לבש גלימה בצבע ארגמן עם כיפה כחולה-ירוקה זה נראה בהחלט יפה היתה לו הרפתקה גדולה בינות הצמחיה סוף סוף, אויר צח שותה יין, אוכל ארוחה, מעביר את זמנו ואז יום אחד - הוריי דרך אחרת שבה גמדים יכולים לומר הוריי.. הסתכלו על השמיים... הסתכלו על הנהר.... האין זה יפה? מתפתל, מוצא מקומות ללכת אליהם ואז, יום אחד - הוריי דרך אחרת שבה גמדים יכולים לומר הוריי... הוריי.... הנה דברים שנכתבו בסיבוב הקודם: פינוקיו שמי: אני רוצה לספר לכם סיפור, על גנום קטן בשם גרימבל גראמבל. השם גנום נשמע לי די מוכר - בעיקר בגלל סדרת ספרי רומח הדרקון (Dragon Lance) שקראתי פעם, בהם מתוארים הגנומים - אנשים קטנים שנהנים להמציא המצאות שונות ומשונות. יכול להיות שמרגרט וייס וטרייסי היקמן, הסופרים של הסדרה, שאבו את רעיונותיהם בנוגע לגזע הזה משיר זה של הפלויד הורוד: גם פה, הגנומים מנסים כולם להמציא דרכים חדשות לומר: "הורייייי"! המוזיקה עצמה מאוד ילדותית ומזכירה לי תמיד שעת ריכוז בגן, יחד עם זאתי שמנגנת על אורגן ותמיד ניסתה להכריח אותי לשיר איתה (אני לא ווקלי במיוחד) אבל המילים, אוי המילים, תמיד מתחילות לעורר סקרנות, שנגמרת כאשר מבינים למה בארט כתב את השיר. הורייי! ציףציף1000: השפעתה של ספרות הילדים הקלאסית על כתיבתו של בארט ניכרת גם בשיר הזה. השם "גרימבל גרומבל" לקוח כפי הנראה מספריו של טולקין. הגנומים הם סוג של גמדים מצויים אירופאיים. כמו בשיריו האחרים, בארט עושה שימוש בדימויים מעולם הילדות כדי להעביר תחושות של משחק, הרפתקנות, שמחה ופחד, בו זמנית: Look at the sky, look at the river Isn´t it good? הוא לוחש, ולא ברור אם זו הזמנה למשחק, התפעלות מהנוף, או איום מוסווה. מה דעתכם על השיר?

נימרודל

New member
שאלה-

הם לא מצאו דרך חדשה להגיד: "אוי ווי?" "oooh my!" לפי מה שזכור לי לפחות. בכל מקרה, זהו שיר מקסים ומתוק במיוחד. כאילו בארט ממש מספר סיפור לילד קטן- זה שובה. לפי דעתי, הלחישה רומזת על התפעלות כל-שהיא. כמו מן חשש לדבר בקול רם מדי כי אז הרגע יהרס. אז לוחשים...

נימרודל

New member
אה ועוד משהו-

רק בגלל שחברה שלי ואני משועממות: "ויום אחד- הידד! עוד דרך לומר זאת אם אתה גמד געוולד!"

במדינת הגמדים

רעש מהומה. אבל כאן, בפורומנו, דממה שולטת. היכן כל חובבי הגמדים לדורותיהם? השמיעו קולכם.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifהצבא, לבוש מדים יוצא למלחמה../images/Emo98.gif

קניתי את פייפר,אבל אני לא מגיעה ללשמוע אותו. הרגשתי שאני צריכה ממש להשבת ולהקשיב, ולא הגעתי לזה עוד. אז יש לי תירוץ! והא. P:

avki

New member
../images/Emo45.gif יש שיאמרו אפילו הטוב ביותר של

פינק פלויד ושל בארט ושל הפסיכודליה גם יחד!

avki

New member
המממ, הוררררררייי...

לדעתי, שיר שצריך להפוך לקלאסיקה בשירי הילדים. כמו רבים משיריו בארט מדבר על עולם ילדותי, 'נקי' ופשוט. קצב מדהים וחמוד כאחד, שמעביר תחושות תמימות נפלאות. הכל מתחבר ביחד לתחושה אחת יפהפיה של חלום צבעוני ויפה (שמים, נהר). לדעתי הפזמון ('ואז יום אחד וכו'...') מדבר על השאלה הפשוטה של הנומים 'מה עכשיו?'. זאת אומרת, הכל טוב ויפה, והעולם סביבנו נחמד, תמים ואידיאלי לחיי הנומים. אבל האם יש דרך נוספת להגיד 'הוריי'? זאת אומרת, האם יש לאן להתפתח? לכן גם לדעתי מדגיש בארט את הפשטות והמתמימות שבאורח חיהם (בגדים פשוטים ויפים, הרפקתה גדולה, נשארים בבית, מסתכלים על הנוף, אוכלים אוכל טוב, נהנים), ובכל זאת, הוא רוצה לספר לנו סיפור על 'איש קטן'. בסופו של דבר, תסתכלו על הנוף - האין זה טוב? זאת אומרת, האין זה המצב האידיאלי לחיות בו בעולם כזה בתנאים כאלה? לאן ממשיכים מכאן? האם יש דרך נוספת להגיד הוריי?!... הבהרה מאכזבת: זאת דעתי האישית, היא מושפעת קשות מהמצב בו אני נמצא, ולכן אין לקחת פרשנות זו כדעה רצינית, אלא כמין כמיהה תת מודעת שלי לפרשנות שמתאימה לי בתקופה רעה זו.

holo

New member
יאא איזה שיר מקסים!

אין, אני חייב לקנות כבר פייפר. השיר אולי הכי חמוד וילדותי באלבום הזה. השיר מדבר על גמד (גנום זה סוג של גמד?) ששמו גרימבל גראמבל. החריזה בשיר יחד עם השירה התמימה והילדותית כל כך של בארט יוצרים קסם כל כך מיוחד שהופך את השיר לנהדר. רק בשביל השורה המקסימה הזאת: and then one day - hooray another way for gnomes to say Hooooray! אחח, הקספ שבשיר הזה, ובכלל בכל השירים מהאלבום הראשון!

חרטושה

New member
אולי אפשר להזמין אותך

להצטרף לארגון ה- GGLF בהזדמנות זו ? Free The Gnomes,is the legitimate political wing of the subversive Garden Gnome Liberation Front. As a political advocacy group, they seek to further the rights of gnomes around the world through legal, non-violent means. נראה לי שזה בדיוק תפור עלייך.

כן, שמעתי עליהם ../images/Emo13.gif

הם מתגנבים לגנים וגונבים את גמדי-הגינות ע"מ "לשחררם". זה היה לפני כמה שנים... מה הם עושים עכשיו?

חרטושה

New member
הרשי לי לציין

עד כמה אני שמחה שגם את תומכת בגננות לא אופרסיבית. הבנתי שהנ"ל מנסים לפעול בדרכים חוקיות ע"מ לקדם חקיקה בנושא נגישת הגמדים. זאת בנוסף, כמובן, לפעולות חילוץ, שחרור והצלה של גמדי גינה שבויים שכן הארגון אינו מאמין כי יש לשאת ולתת עם טרוריסטים.

"אופרסיבית"?

אני תמהה אם אין משהו פטרוני, מתנשא, בפעולות החילוץ של הארגון. אמנם, כוונתם טובה, אך האם אין לאפשר לגמדי-הגינה לפעול למען עצמם? הרי אידאולוגיה שדוגלת בשחרור דוגלת גם, מטבע הדברים, בעצמאות ואחריות-עצמית. לכן הייתי מעדיפה לראות את גמדי הגינה מתארגנים בעצמם, למאבק לעצמאות - מאבק צודק, שאני בהחלט תומכת בו.

holo

New member
תגידי אתן צוחקות? חחחח

אנשים באמת רוצים לשחרר פסלים של גמדים מגינות של אנשים?

למעלה