ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif The Nile Song ../images/Emo79.gif
השיר השני באלבום More, ואחד משירי הרוק ה"כבד" הבודדים של הפלויד. למרבית ההפתעה, זהו שיר של ווטרס, הכתוב בסגנון שונה מאוד מהשירים שכתב לפני כן ואחרי כן. פינק פלויד בתפקיד לד זפלין, אולי? השיר יוצא דופן גם בנושאו: שיר אהבה, שוב על אשה בלתי מושגת, מרוחקת וחידתית, שכמו שהיא מושכת את הדובר, היא גם מפחידה אותו.
השיר השני באלבום More, ואחד משירי הרוק ה"כבד" הבודדים של הפלויד. למרבית ההפתעה, זהו שיר של ווטרס, הכתוב בסגנון שונה מאוד מהשירים שכתב לפני כן ואחרי כן. פינק פלויד בתפקיד לד זפלין, אולי? השיר יוצא דופן גם בנושאו: שיר אהבה, שוב על אשה בלתי מושגת, מרוחקת וחידתית, שכמו שהיא מושכת את הדובר, היא גם מפחידה אותו.
I was standing by the Nile When I saw the lady smile I would take her for a while For a while Light tears wept like a child How her golden hair was blowing wild Then she spread her wings to fly For to fly Soaring high above the breezes Going always where she pleases She will make it to the island In the sun I will follow in her shadow As I watch her from my window One day I will catch her eye She is calling from the deep Summoning my soul to endless sleep She is bound to drag me down Drag me down
עמדתי ליד הנילוס כשראיתי את הגבירה מחייכת הייתי לוקח אותה לכמה זמן לכמה זמן דמעו קלות בוכה כמו ילדה שערה הזהוב התעופף פרוע ברוח ואז פרשה את כנפיה לעוף לעוף ממריאה גבוה מעל הרוחות הולכת תמיד לאן שבא לה היא תגיע אל האי בשמש אני אלך אחריה בצילה כשאני מביט בה מחלוני יום אחד היא תראה אותי היא קוראת מהמעמקים מזמינה את נשמתי לשינה נצחית היא תהרוס אותי בסוף תהרוס זה אינו מהשירים החביבים עלי של הפלויד, גם בגלל שהוא לא נשמע "פלוידי", אין לו את האיכויות והדקויות של שיריהם הטובים. הוא נשמע שטחי, כמו תרגיל בכתיבת להיט (המתאים לתקופתו), ולא נסיון ממשי לחדשנות. מה דעתכם?