The Nile Song

לידיעתך

יש כמה שירי אהבה אצל הפלויד. מקווה שהעובדה הזאת לא תרחיק אותך מהם, ואני מקווה שאתה לא עושה סלקציה לשירים שאתה שומע כי אז אתה עלול להפסיד הרבה מהמיטב של פאר להקות הרוק ; הביטלס הסטונס הדורס הקינקס. וחוצמזה ספיציפית השיר הזה אינו "מצ`ואיסטי סקסיטי" בסגנון לד זפ , פשוט שיר על אהבה נכזבת, ולדעתי אין לפסול מוסיקה במיוחד רוק 60, 70 על נושא כמו אהבה כי כפי שנאמר "זו הייתה האופנה"

vegetable man

New member
לידיעדך אתה,

שירי האהבה של הפלויד עדינים מאוד (ריק רייט), אני מאוד אוהב את young lust כי הוא בא נגד הגישה הרגילה. אני לא אתחיל לפרט, אבל הם מאוד חריגים בנוף של אז (julia dream, a pillow of winds). אני לא עושה סלקציה לשירים, אם כבר לאמנים או לאלבומים שלמים. ואני אוהב מאוד את כל השמות שהזכרת (למרות שאני שונא את מיק ג'אגר!). כל מקרה לגופו.

חרטושה

New member
מצטרפת.

מאד הופתעתי לשמוע את הפלויד מצליחים להפיק רוק אמיתי של הסבנטיז. יש לי פינה חמה בלב לסגנון הזה. למה לא?

DOCTOR ROBERT

New member
אבל אל תשכחו

שהרומן הקצר של הפלויד עם רוק כבד רק התחיל- תאזינו ל: The Narrow Way, Pt. 2 Young Lust ABITW, Part 2 In The Flesh? כמו שאתם רואים, רוב הכבדים הם מאלבום החומה, ואולי יש עוד, אבל אני פשוט לא מכיר.

אין שיר רוק כבד אחד ברשימה לעיל

חוץ מזה ומאביזה באר מאותו האלבום, אפשר להצרף גם את the gold is in the... מהאלבום OBC זה היה הנסיון האחרון שלהם לרוק כבד

DOCTOR ROBERT

New member
סליחה?

תקשיב לחלק השני של דה נארוו וואי באמהגמה (רצועה 8) ותגיד לי שזה לא רוק כבד.

holo

New member
זה קטע אקוסטי אינסטרומטלי

אני לא שומע בו שום איזכור של רוק כבד. מבין מה שהזכרת מה שהכי יכול להיקרא כרוק כבד זה in the flesh.

DOCTOR ROBERT

New member
לא, לא זה

ההוא שבא לפניו, שיש בו ריף כבד כזה שמצטרפות אליו דרבוקות והוא מתחיל להעלם ואז מגיע קטע שקט כזה שגילמור שר: folowwing the path... בלה בלה בלה.

תיקון קטן..

אם יורשה לי- ממריאה גבוה מעל הרוחות הולכת תמיד לאן שבא לה היא תגיע אל האי בשמש אני אלך אחריה בצילה כשאני מביט בה מחלוני יום אחד היא תראה אותי במקום "יום אחד היא תראה אותי" הייתי מתרגמת "היא תשים לב אליי" או משהו בסגנון.. וזה אכן שיר מדהים..

../images/Emo45.gif

זאת המילה שחיפשתי..
והוא כ"כ הרבה יותר יפה איך שהוא שחבל להרוס אותו עם תרגום!..

BananushkA

New member
אני דווקא

מאוד אהבתי את השיר הזה. לא יודע למה, פשוט התחברתי אליו. הוא פשוט ובלי יותר מדי סיבוכים וקל לקבל אותו.

skinner

New member
שיר טוב

מאוד אהתי אותו אולי גם בגלל שאני שומע עוד רוק כבד. בכל מקרה אני אוהב את המילים והלחן של השיר. היית תקופה ששמעתי את השיר הזה יותר אבל עכשיו אני כמעט לא שומע אותו. אולי בגלל שהתחלתי לשמוע שירים מהתקופות היותר מוקדמות שלהם. טוב אני גולש מהנושא :) לפי דעתי שיר מצויין

One Echoe

New member
זה לא שיר ממש חביב עלי.

שיר מאולץ, עד מאוד. כשיר - אני לא אגדיר אותו כשיר טוב, אע"פ שאני יכול להקשיב לו ואף להנות. כניסוי - זה הוא ניסוי מאוד חשוב בקריירה של הפלויד, זה רק מראה כמה הלהקה דגולה, עד כדי כך שהם התנסו אפילו ברוק כבד. אני מסכים עם ציף, זה באמת ניסיון לכתיבת להיט, אבל זה לא מאבד מערך ה"חדשנות" הפלוידית, והנסיוניות שממש איפיינה את התקופה. סך הכל, לדעתי, שיר מאוד חשוב בקריירה. אבל לא שיר טוב. רגע יוצא דופן בכתיבה של רוג'ר ווטארס. השירה של גילמור כ"כ לא מתאימה. לא מתאים לו לשיר ככה. גם הגיטרה של גילמור נשמעת מאוד מאוד מאולצת. אין הרמוניה בשיר. חסרה לי הפלוידיות הטיפוסית. כמובן שאני לא שופט שיר ע"פ " טיפוסי ", אך לשיר הזה חסרות איכותיות שיש ברוב שירי הפלויד. זאת ועוד, הנ"ל.

holo

New member
לא מת על השיר

לא מתאים להם רוק כבד, למרות שאני מעריך אותם על הנסיון לגוון ולחפש סגנונות שונים. זה גם אחד הדברים שאני אוהב באלבום הזה. השיר בנוי כמו שיר רוק כבד בריטי קלאסי- גיטרה עם דיסטורשן כבד (מה שגילמור לא נוהג להשתמש), שירה גברית ומחוספסת של גילמור, ושיר על אהבה נכזבת. השיר די משעמם כי הוא לא משתנה לאורכו, אני מעדיף את ibiza bar שהוא בערך אותו שיר עם שינוי קל בלחן ומילים שונות.

למעלה