The Trial (חלק א')

FunkyMonk

New member
זה לא שיר בודד, זה אלבום שלם

החומה ככללותו אינו בדיוק אופרת רוק, אבל בהחלט אפשר לאמר שהוא כן. (זה לא יהיה לגמרי מדוייק) ולמה ששיר אחד לא יהיה אופרה?

holo

New member
ככה אתה מזלזל באנטלגנציה שלך?

תסביר לי במילים שלך, ואל תשלח אותי לוויקפדיה. בכל מקרה, מבחינתי, זה פשוט כמו להגיד שפינק פלויד זה רוק מתקדם כי הם ניגנו יצירות ארוכות. זה סתם יכניס אותנו לוויכוח אין סופי. הייתי יכול להסכים אם היית אומר שב"משפט" יש נגיעות/השפעות של אופרה, אבל הוא לא אופרה.

FunkyMonk

New member
כי אני לא מקור אמין

בהנחה שאתה אוביקטיבי. אופרה זו יצירה מוסיקלית אשר מתארת מחזה בעצם. או יותר נכון - מחזה המתואר בצורה מוסיקלית, עם או בלי מילים (בד"כ עם, מן הסתם). זה שאתה לא רואה את הדמויות - לא אומר שהן לא קיימות. והמשפט הוא בדיוק דוגמא לאופרת רוק. פינק פלויד הינם רוק מתקדם לא בגלל שהם עשו שירים ארוכים, כי לד זפלין היו עושים שירים הרבה יותר ארוכים - והם בכל זאת לא נחשבים רוק מתקדם. אני מציע לך באמת ללמוד קודם כל את הרעיון מאחורי הרוק המתקדם, להבין ממה הוא התפתח מתי ולמה, ואז לקרוא קצת על הפלויד והעבודה שלהם על האלבומים שלהם - ולהיווכח למה בכל העולם (חוץ מהמקורות של ציףציף כנראה) פינק פלויד נחשבים רוק מתקדם או "ארט רוק" (שזה זרם ברוק המתקדם).

holo

New member
אתה אמרת בעצמך

יצירה מוזיקלית- השיר שעליו דנים הוא רק חלק קטן ממכלול שלם, לכן אי אפשר לקרוא לו אופרה. הוא קטע מתוך אלבום רוק מובהק, פשוט עם השפעה ונגיעה ברורה של אופרה/מחזמר או איך שתקרא לזה.

FunkyMonk

New member
זה שהוא רק חלק ממכלול

לא עושה אותו יצירה? תעשה לי טובה

כל אחד והאסוציאציות שלו

אתה לא חושב שזה אופרת רוק? אחלה. מי אנחנו שנפגע לך בדמיון. אם תעצום את העיניים ממש חזק בזמן שאתה צופה בטניס נשים, זה ישמע לך כמו פורנו סרט פורנו. תנסה, ואני רוצה לראות שתגיד לי שזה לא פורנו.

שלום חן

New member
אחד הקטעים....

הכי חזקים בתקליט, אני אישית מאד אוהב את הקטע של המשפט.

למעלה