אושפיזין

מעיןבר

New member
../images/Emo82.gif../images/Emo140.gifאושפיזין../images/Emo140.gif../images/Emo82.gif

לכבוד סוכות ולרגל צאת אשת השבוע לחופשה איזה אישיות (היסטורית או עכשוית) השפיעה הכי הרבה על חייכן
אישיות שלארחה בסוכה יהיה הכי הכי כבוד עבורכן בעולם

טיפוטף

New member
אני הראשונה?

טוב, שיהיה. אז קודם כל הבהרה, אני לא מנסה לדרג מי הכי השפיע ומי פחות, סתם שם שבא לי בראש בעקבות ספר שקראתי לאחרונה - סיימתי לפני כמה חודשים לקרוא את הביוגרפיה של הילרי קלינטון "LIVING HISTORY". זה היה כל כך מעניין, גם ללמוד על תפישת העולם שלה, דברים שבהחלט לא ידועים (לפחות לא לקורא הישראלי) וגם דברים אישיים. נשארתי עם המון דברים שהייתי רוצה לשאול אותה. אני מאוד ממליצה על קריאת הספר. קניתי מתנה לחג למישהו בסטימצקי וראיתי שיצא תרגום בעברית, אבל אני ממליצה על קריאת המקור.

../images/Emo22.gifיש כל כך הרבה

ואני אוציא כמה אנשים מהקבר לכבוד הסוכה (מותר נכון?) מכיוון שאני כל כך אוהבת שירה ישראלית אז:
רחל המשוררת
אלכסנדר פן (אני אושיב אותם אחד ליש השני)
מאיר אריאל (לשמוע אותו מדבר עם העברית היפה שלו...)
אהוד בנאי (שמישהו ינגן בגיטרה ישיר וייתן אוירה טובה.
טל ברמן (ציניות יחד עם חוכמה)
סבא שלי זכרונו לברכה שבקושי הכרתי ותמיד מסופר איזה אדם מדהים הוא היה - חם מחבק אוהב ומשחק עם הנכדים עד בלי די.
אני מצרפת את אורי אורבך בשביל הדת (וגם מה אכפת לי שיגיד "הזמינו אותי כי אני דתי מחמד
) וחוץ מזה נראה לי שדיאלוג בין כל האנשים האלו יכול להיות מעניין מאוד...

טוב אז לא כל כך שמתי לב שזה אמור

להיות אנשים שהשפיעו עלינו. אבל תודו שיצא לי אושפזין די מעניין...

אמברון

New member
../images/Emo45.gif יופי של אושפיזין

אני באה לסוכה שלך ומביאה איתי גם את ש"י עגנון.

yaelia

New member
../images/Emo6.gif אני גרה בין הבית של עגנון

ובין הבית של אליעזר בן-יהודה, ובדיוק אתמול בטיול שלנו חשבתי שהיה נחמד להזמין את שניהם לארוחת ערב. על-אף שאגואים כאלה בטח היו מפוצצים לי את הסוכה. חוץ מזה הייתי מזמינה גם את ברל כצנלסון שהוא איש החזון הכי מקסים שהיה אי פעם בארץ. הייתי מזמינה את אלתרמן ואת תרצה אתר ביתו. הייתי שמחה אם לאה גולדברג היתה מכבדת אותי בנוכחותה. ובשביל שיהיה שמייח הייתי מזמינה גם את שלושת הJ'ים ג'ים מוריסון, ג'ניס ג'ופלין וג'ימי הנדריקס. יודעות מה, גם את ג'ון לנון.

שלושת הJ'ים עשו לי חשק

לבוא לסוכה שלך. דרך אגב - חשבת כמה כסף תצטרכי להוציא על אלכוהול וסמים כדי שהחברה האלה יהיו מבסוטים
)

yaelia

New member
אלכוהול לאלתרמן גם נחשב?

אומרים שהוא היה שתיין לא קטן.

אמברון

New member
בחיי שרציתי את הנדריקס ../images/Emo6.gif

איזה יופי של סוכה תהיה לנו עם כל ה- Jאים למיניהם (בבקשה בבקשה, אל תזמינו את J LO
).

גורבי

New member
חו"ח

אפשר לצרף לחגיגה את חיים סוטין? תמיד סיקרן אותי לפגוש אותו ואת חבריו לאסכולת פאריז (חוץ משאגאל הדביק). ואני מצפה כמובן לתשורה קטנה למארחת. ולגבי ג'ימי זצ"ל, מאז שראיתי את המורה שלי לאנגלית בתיכון, אדום לחיים בצורה חשודה, מבצע את "היי ג'ו" במסיבת חנוכה, לעולם לא אוכל לראות את מר הנדריקס באותו אור.

yaelia

New member
LOL../images/Emo6.gif

נשמע מזעזע. גם אני לא חובבת שאגאל במיוחד. אם החברה של מקס ארנסט יבואו אז סבבה
(יצאה לנו סוכה אקלקטית ומעולה למדי).

sipor

New member
הכי כבוד לארח והכי לא אפשרי

וכמובן הכי השפיע עלי בחיי לצערי ההיסטורים היא אמא שלי... הייתי נותנת הרבה ואפילו בונה סוכה ! כדי לראות אותה אפילו לדקה אחת בלבד... הכי השפיעה עלי מורה מכיתה ט' קראו לה אירה.. עד אותו יום שנאתי מורות ובכלל בית ספר, היא עשתה שינוי היסטורי בי והפכה אותי למה שאני היום, לדעתי לא היו אז מורות כאלה, מורות בחסד עליון. וכמובן מאיה הקטנה.. ששינתה את חיי והשפיעה ועוד איך.. חג סוכות שמח.

אני לא יכולה ממש להגיד שיש מישהו

כזה, אבל הכי הרבה "חוכמה" בעולם למדתי מהמדריכה הראשונה שהייתה לי, כהתחלתי בהוראה. בתור פספוסית בת 24 שחשבה שהיא יודעת הכל, למדתי ממנה קצת לוותר, קצת להקשיב לאחרים, קצת להירגע והרבה הרבה ידע מקצועי כמובן.

אדר שלי

New member
את חמותי ז"ל../images/Emo141.gif

שאותה מעולם לא הכרתי והשפיעה עליי בעקיפין בלבד, כי גידלה את הבן שלה שעכשיו הוא האיש שלי. הייתי מאוד שמחה להכיר אותה. שמעתי שהיא אישיות מאוד מיוחדת. הייתי שמחה לשאול אותה המון שאלות ולספר לה המון על הילד שלה.

nonaa

New member
גם אני הייתי מאוד רוצה להכיר את חמי

אביו של בעלי שנפטר שנים רבות לפני שהכרתי את בעלי ... הלואי שיכול היה להתארח ולהכיר את נכדתו הבכורה ...

ornaok

New member
את הסבתות שלי ז"ל

וגם שתי דודות של אמא שלי ז"ל שלא יכלו ללדת (כנראה בגלל מה שעברו בשואה) וגדלו אותי כמו נכדה לכל דבר. אני מתגעגעת עליהן ואוהבת אותן וחושבת עלהן הרבה. מקווה שאוכל להנציח אותן בשמות ילדיי שכן לא היו להן ילדים משלהם.

נעמולה

New member
פאולו קואלו

כי אני אוהבת את הכתיבה שלו ואת פילוסופיית החיים. איטאלו קאלווינו וג'ובאני סוקאצ'ו - בגלל שהם איטלקים ואני אוהבת כל מה שקשור באיטליה, ובלי קשר מאוד אוהבת וחוזרת כל פעם ל"ערים הנסתרות מעין" ו"דקאמרון". ואם אפשר אז גם את זאת שכתבה את "תחת שמש טוסקנה" - רק כי אני מקנאה בה...

maya28

New member
אני הייתי לוקחת את סבתא שלי ז"ל

ומי שקראה את אשת השבוע יודעת למה ולכן לא ארחיב. כמו כן הייתי לוקחת את יצחק רבין , כדי לדעת איך הוא מרגיש עם מה שעשו לו.

עמית@

New member
שאלה קשה, אבא שלי תמיד מוזמן

למרות שהוא עדיין לא היסטוריה
יש כמה סופרים, כותבים, משוררים, או סתם אנשים שקראתי מילה שלהם והיא נכנסה עמוק ושינעה בו דברים.

למעלה