מכבי ת"א - אבלינו, מחזור 2 יורוליג

Raz Amir

New member
ו20 שניות לסוף זה רק 9...

איך מכבי אוהבת להוציא אותך בכל משחק עם הרגשה מרגיזה ועם עצבים..

Raz Amir

New member
נצחון מדאיג.

קודם כל, הכי חשוב היה לנצח. היה חשוב מאוד גם שהשחקנים יעברו את ההיכל במשחק הראשון בשלום, בטח כשההיכל בנוי יותר מתמיד מאוהדיי קונצרטים. זה היה משחק לא מובן כלכך. מכבי בלא מעט דקות עשתה נקודות בלי תרגילים בהתקפה. פשוט שחקן שלוקח כדור ושם בפנים עד שארויו תפס פיקוד. העניין הוא שזה היה קל מידי, כל המשחק הזה. אבלינו לא ניסתה לחדור בכלל, לא הלכה חזק לריבאונד - כאילו לא ראו את מכבי ב10 השנים האחרונות והכי מוזר, פשוט לא עשתה לחץ. כאילו השלימה עם הפסד מראש. זה טוב, אבל זה לא יקרה בכל יום חמישי. תמוהה משהו, כי הרבע השלישי היה מעולה. אבל מכבי לא דרסה גם ברבע הזה. הכל הלך קל מידי, הם שיחקו לידיים שלנו ואנחנו רצנו וקלענו - אבל לא ראינו כדורסל אמיתי. המשחק היה היום חלש מאוד, גם של מכבי. ארויו היה טוב - אבל אלו לא המשחקים שיבחנו אותו. בראון היה בסדר גמור - אבל הוא בנתיים מוסיף יותר לחץ מניסיון. בורשטיין מנסה להתרגל למציאות חדשה - בנתיים זה עוד קשה לו. היחידים שפורחים הם פישר וליאור. משחק נהדר לשניהם. ולמרות הכל, אולי העובדה שנגד קבוצה כלכך חלשה לא הצלחנו להשיג הפרש דו סיפרתי, מדאיג משהו. לאבד 27 הפרש זה דבר שלא יכול לקרות. כל קבוצה עם טיפה כדורסל בדם עוד הייתה עושה פה משהו גדול נגד מכבי. בקיצור - עוד נצחון כדי להוריד לחץ, אבל יש עוד מלא עבודה במכבי. אני לא מרוצה, זה היה משחק לא טוב בכלל אבל העיקר שירד קוף נוסף מהגב. עכשיו צריך לנצל את העובדה שבשבוע הבא זו לה מאן שמגיעה להיכל ואח"כ לראות איך מציאות היורוליג תכה בפרצוף של מכבי - אם יעברו בהצלחה , דיינו. באם לא, יש לנו בעייה גדולה. בטח כשנוקיה הוא כבר נוקיה. אין להיכל הזה שום זכות לזקוף את השם יד אליהו יותר עם האיכס הזה שהיה היום. 40 דקות של שקט. כשאתה שומע את אנשיי הגדר מחלקים הוראות - זו כבר באמת בושה גדולה.

waviram

New member
אני אופטימי מאוד. לא צריך לדאוג!

מכבי אמנם לא שיחקה ברמה שהיא צריכה לשחק, אבל אי אפשר היה לצפות שנגיע לרמה הזאת כל כך מהר אחרי שהקבוצה לא ממש התאמנה בתקופת ההכנה. הניצחון הזה וגם הדרך שהוא הושג היו מאוד מאוד חשובים כדי להרים את הביטחון של הקבוצה ושל השחקנים, וגם הירידת מתח ואי הניצחון ב- 30 הפרש (למרות שזה היה אפשרי) הם דברים טובים לקבוצה. התחושה שהשחקנים קיבלו מהמשחק היא שאפשר לדרוס קבוצות ולנצח אותן ב- 30 הפרש, אבל עדיין יש הרבה עבודה בשביל להגיע לזה, וזאת התחושה הכי טובה שאפשר לקבל אחרי משחק מול יריבה כמו אבלינו. אז הקוף ירד מהגב וזאת סיבה לאופטימיות. עוד סיבה לאופטימיות היא לו"ז המשחקים, שהוא האופטימלי מבחינת מכבי. לא היה אפשר לבקש לו"ז יותר טוב מזה. המשחק נגד ירושלים (שהיה יכול להיות לא פשוט בעיתוי הזה) נדחה, ויש הרבה זמן להתכונן למשחק מול לה-מאן בבית, אותו צריך לנצח בצורה משכנעת כמו המשחק מול אבלינו. לאחר מכן יש משחק מול נהריה בבית שאפשר לבדוק בו דברים לקראת המשחק מול אולימפיאקוס בחוץ. נגד אולימפיאקוס נצטרך לנסות לגנוב ניצחון, אבל הפסד צמוד לא יהיה נורא כ"כ. ואז יש לנו שלושה משחקי ליגה, ביניהם אחד מול הפועל ירושלים (בזמן פגרת חג המולד של היורוליג) שיעזרו לנו להתכונן למשחק החשוב באמת מול מלאגה בהיכל. יש לנו הרבה זמן להתכונן למשחק מול מלאגה, ואם ננצח בו זה יגביר מאוד את המומנטום ויוכל להביא אותנו לסיים את השלב הראשון במקומות 1 או 2. אני מרוצה מאוד מאפי ומהדרך שהקבוצה מתקדמת ממשחק למשחק. התיאום בהגנה רק ישתפר, השחקנים יבינו את ההיררכיה ואת תפקידם בקבוצה וגם ההתקפה תשתפר. אני גם מעריך מאוד את העובדה שאפי בוחר לא לשתף כרגע את חג'ג'. חג'ג' הוא שחקן ראוי, עם הרבה ניסיון והוא מסוגל להיות מחליף לארויו, אבל רק אחרי שהקבוצה תתחבר כקבוצה. כרגע אפי מעלה על המגרש את השחקנים שהכי דחוף לו לבנות תיאום ביניהם. אחרי שיהיה תיאום בין השחקנים, חג'ג' יוכל להיכנס בדקות שבהן ארויו ינוח ו/או לצד ארויו ולהתחבר בצורה חלקה לקבוצה. בינתיים חג'ג' לומד את השחקנים מהספסל... הסיבה השלישית לאופטימיות היא הסגל האדיר שיש למכבי העונה והעובדה שהוא מתחיל להתחבר. סגל כזה עמוק עם ספסל כ"כ איכותי לא זכור לי שהיה במכבי אי פעם! אמנם חסר כרגע מחליף לאליהו בעמדה 4 והרמה ההגנתית שלו לא מספיק טובה, אבל גם במצב הנוכחי אם הכל יתחבר מכבי בעוד מספר חודשים תוכל לדרוס כל קבוצה ביבשת! כל קבוצה ביבשת!!!

gambit forever

New member
בסך הכל ניצחון על אבלינו

מעט מידי אופטימי בשביל להגיד שמכבי תוכל עוד מעט לדרוס כל קבוצה ביבשת, אבל אני מסכים שמכבי נמצאת בדרך הנכונה. ובאמת לוח המשחקים מעולה בשביל שמכבי תצבור ביטחון מהנצחונות שלה והתיאום בקבוצה ישתפר. דבר חשוב ביותר הוא לסיים את הבית המוקדם במקום הראשון או השני, למרות שההעפלה לטופ 16 היא בטוחה כדי שישאר סיכוי טוב כדי להגיע גם להצלבה ולפיינל פור על מכבי לסיים כמה שיותר גבוה בבית המוקדם. לפגוש 2-3 קבוצות שסיימו את הבית המוקדם במקומות הגבוהים שלו זה ממש לא רצוי (למשל בתיאוריה אם נסיים במקום ה-3 אחרי מלאגה ואולימפיאקוס אנחנו יכולים לפגוש בטופ 16 את צסק"א ופאו/ברצלונה באותו הבית). כדי שנסיים במקום השני הוא הראשון יש 3 משחקי מפתח: מלאגה בבית ובחוץ ואולימפיאקוס בנוקיה. את מלאגה יש סיכוי לא רע בכלל לנצח בחוץ וניצחון ביתי הוא על גבול החובה כדי לסיים במקום ה-2 (לא בטוח שמאלגה תפסיד בציבונה כמו מכבי ומכבי חייבת לנצח גם במאלגה או לקוות שמלאגה תשמוט משחק מול אחת מנמושות הבית כדי שיהיה למכבי סיכוי לסיים במקום השני), ואולימפיאקוס ב"אולם השלום והאחווה" זה משחק שלא נורא עם נפסיד בו וכל משחק ביתי (גם עם זה מול אולימפיאקוס) מכבי חייבת לנצח. למעט המשחק ביוון כל שאר המשחקים הם קריטיים כדי להעפיל במקום טוב.

waviram

New member
היה צריך משהו כדי לנטרל את הפאסימיות...

יכול להיות שאני מעט מדי אופטימי, אבל היה לזה גם תנאי - "אם הכל יתחבר", שזה תנאי שהעמידה בו היא בכלל לא טריוויאלית. יש למכבי עבודה קשה ודרך ארוכה כדי להגיע למצב שבו הכל יתחבר. מה שחשוב כרגע הוא שיש סיכוי ושהולכים בדרך הנכונה... לכן אני אופטימי. אני מסכים שמוקדם מדי לשפוט אחרי ניצחון אחד על קבוצה כמו אבלינו, אבל היה צריך משהו שינטרל את כל הפאסימיות שהגיעה עד ליציעים בנוקיה. זה הזמן להיות אופטימיים, לא לשכוח שמכבי היא קבוצת הניסים! כשאני חושב על זה, חבל שהיורוליג יוצאת לפגרה בדצמבר. אם לא הייתה הפגרה היינו שוב פוגשים את אולימפיאקוס ביד אליהו בחנוכה - שוב המכבים נגד היוונים ועוד שחזור לנס חנוכה!

gambit forever

New member
המסקנות שלי.

למרות שרמת המשחק הייתה גרועה אני לא מודאג יותר מידי מזה, מול קבוצות גרועות קשה לשחק כדורסל גדול, וכשמכבי שיחקה מעט טוב אבלינו התפרקה. לחיוב ניתן להגיד שהספיק רבע אחד מעולה בשביל לנצח את המשחק, לצמצום ההפרש בסוף הרבע הרביעי יש להתייחס בספקנות. ברור שזה לא בסדר שנתנו ככה להפרש להצטמצם אבל הייתה קצת ירידת מתח ושאננות. במשך כל המשחק ההתקפה הייתה טובה מאוד (90 נקודות כאשר הרבע הרביעי היה מעט גארבג') ולעומתה ההגנה הייתה די פושרת ברוב המשחק (למעט הרבע השלישי) שנתנה לאבלינו (קבוצת התקפה גרועה) 83 נקודות . בהחלט ניתן להגיד שההגנה המעולה ברבע השלישי גרמה לבריחה ועל אפי לחשוב איך משאירים את האינטנסיביות ההגנתית שהוצגה ברבע השלישי לאורך משחק שלם. אליהו מראה יציבות מפתיעה ביכולת הטובה שלו, ועדיין זה מרגיז אותי עוד יותר שהוא לא עובד על הקליעה שלו ולא על ההגנה שלו, ואז הוא באמת יהיה שחקן שיהיה ניתן להזכיר אותו עם המילה NBA באותה הנשימה. בראון וסימונס כל אחד הראה יכולת די טובה, למרות שכל אחד עשה כמה שטויות שדי עצבנו. אגב סימונס מתגלה כשחקן הגנה לא רע בכלל (על בראון אין מה לדבר- שחקן הגנה הוא לא היה אף פעם וגם לא יהיה). גם משחק טוב לבורשטיין, הוא הצליח להוריד מהמעמסה על ארויו בניהול המשחק ברגעים מסוימים ולקח כמה החלטות טובות, אמנם הוא עדיין לא במאה אחוז אבל הוא בדרך הנכונה. הבעיה העיקרית עם טל היא שארויו לא היה על המגרש בורשטיין לא הצליח לנהל את המשחק של מכבי כראוי וההתקפה נראתה אבודה. ארויו היה מעולה ודי כיפר על ההופעה הגרועה מול ציבונה. אבל, וזה אבל גדול מאוד, הקבוצה פשוט לא הסתדרה בלעדיו וזה היה באיזה שלב די פאטי שארויו יוצר לדקה וחוזר אחרי שמכבי לא הצליחה לקלוע נקודות. ההתקפה פשוט הייתה תקועה בלעדיו. על אפי לחשוב על מוביל כדור יצירתי כאשר ארויו לא על המגרש (חג'ג' שלא שיחק בכלל זה רעיון לא רע...). אגב זה שחג'ג' לא שיחק בכלל הייתה יכולה להיות החלטה די סבירה של אפי (בכל זאת לשחק רוטציה של 10 שחקנים זה קשה, אז תמיד עדיף ששחקנים 11 ו-12 ישחקו פחות או בכלל לא) אבל בגלל חוסר היצרתיות של ההתקפה של מכבי ברגעים שארויו לא היה במגרש אני חושב שבכל זאת היה מקום להכניס את חג'ג'. פישר המשיך בכושר הטוב שלו ונתן בדיוק מה שמצפים ממנו, לגרין סגנון המשחק לא ממש התאים והוא לא הסתדר- אבל לא נורא. באטיסטה פשוט עיצבן אותי, לנתח את חוסר הכישרון שלו זה פשוט בזבוז זמן אז אני אוותר ואגיד שאם צריך לחתוך שחקן מהקבוצה הוא מועמד מוביל.

BeN ShaDe

New member
מכבי עברה את המבחן - ניצחון במשחק הבית ה-1.

אם מכבי תיתן לנו העונה כמה שיותר רבעים כמו הרבע ה-3 במשחק פה , זה יהיה מצויין לכולנו. חבל שמכבי רק הורידה הילוך ובמקום לסיים את המשחק בהפרש של 30 , היא סיימה אותו בהפרש של 8.

נמשל

New member
משחק היורוליג הראשון שלי בהיכל

יצאתי שעתיים וחצי לפני המשחק, יציע 11, מקומות לא מסומנים,, רציתי לתפוס את הזוית הכי טובה לצפיה (קרוב ליציע 10, למי שמכיר). הגעתי לכניסה, והשוטר מודיע שיהיה עיכוב: "אין תולשים". כן, הכל מוכן, כולם מחכים, ואין מי שיתלוש את הכרטיסים. באיחור של רבע שעה הם הגיעו והאחראי עליהם עשה להם סדנה כאילו מדובר בבדיקת איידס. הלו? כולה לתלוש! נכנסתי, מצאתי את הכיסא שאהבתי. עכשיו נותר לחכות למשחק, ויש שעה ורבע להעביר על הכסא. השעה עברה מהר. המחצית הראשונה הייתה מאד חלשה. כמעט כל סל של מכבי נבע מפעולה אישית, ארויו, בראון, גם אליהו. אי אפשר היה להתרשם מההתקפה, כמו שאי אפשר היה להתרשם מההגנה, או אי ההגנה. סקלות קבוצה חלשה כמו אבלינו פיצחה את ההגנה ומצאה עצמה חופשיה מהשלוש. הרבע השלישי נפתח בבליץ אדיר. רק אז הבנתי מה יש בהיכל הזה שעושה צמרמורת לקהל, וליריבה. ההתלהבות מרקיעה שחקים. היריבה, שהם בסך הכל קבוצה צעירה, עשתה במכנסיים ושיחקו לידיים שלנו, כולל המאמן שלה, ששכח את מושג פסק הזמן. כשהגיע ה-27 הפרש, קיוותי מאד שנשמור עליו, ונעלה למעל 30. זה מאד חשוב לבטחון של הקבוצה. גם אם מדובר בקבוצה חלשה, נצחון כזה בהיכל עם האנרגיות הוא משמעותי. אבל זה לא קרה, הפסיקו לשחק, האיטלקים מצאו עצמם חופשיים מהשלוש, אנחנו התמזמזנו עם הכדור והפסקנו לשחק. בלי משחק הריצה יש לנו עדיין קבוצה בינונית. הערות מהמשחק: 1.באטיסטה חופר. יותר מידי חופר. תקע את המשחק ואפי היה חייב להוציא אותו מייד. 2.בראון הוא נכס. פשוט נכס. גניבת השנה! 3. בורשטיין הולך ומשתפר וזה הכי משמעותי. 4.לא מובנת לי הרוטציה ווייליאמס/סימונס. פעם וויליאמס מקבל 34 דקות ופעם הרבה פחות. 5.תלויים בארויו: מצחיק אותי כשאומרים שאין לארויו מחליף. נו? הבאתם שחקן אדיר, רמה וחצי מעל כל השחקנים, אם לא יותר אז איך יהיה לו מחליף? אלף אלפי הבדלות, גם כשלברון לא משחק, אין לו מחליף. צריך אבל לתת לחג'ג' בטחון, כי תלויים בו, אז עם חג'ג' נשחק בסגנון אחר, אבל אין סיבה שהוא לא יקח מושכות ויסתדר, למקרה שקרלוס יפצע חלילה או יהיה גרוע. 6. הספקתי לרכבת. 20 דקות הליכה לכל כיוון עשו טוב למצב רוח

bobich1

New member
מסכים איתך ברוק הנקודות ומוסיף

4. לגבי הרוטציה וויליאמס סימונס-בציבונה אפי עוד היה שגור שסימונס לא ממש בתוכניות שלו אבל אחרי המשחק מול הגליל שראה שיש שיפור בסימונס החליט לשתף אותו ובצדק . כי לסימונס עדיין יש לו הרבה יותר אופציה התקפית מאשר וויליאמס שהוא רק סטופר הגנתי ונראה שגם סימונס יודע לעשות קצת הגנה.. ויליאמס הוא כשהוא צריך לעצור מישהו בהגנה. סימונס כשהוא רוצה גם אופציה התקפית ולדעתי סימונס יותר מוכשר מויליאמס ולדעתי כל עוד יתנו לו זמן וביטחון סימונס ישתפר.. 5.אכן אנילא מבין למה אפי לא מעלה את חגג הרי רואים בבירור כשארויו לא במגרש אין רכז נכון ברור שלא חייבים מישהו כמו ארויו וחגג לדעתי מספיק מה גם שיש לו נסיון יורוליג.. לפחות תן לו דקות... תנסה...

lb22

New member
מזל טוב בחור....

לפחות אני אדע שאני אראה מישהו מכאן שאני אחזור להיכל. אני לא מאמין שאני הולך לכתוב את זה אבל אין לי מושג מה הולך עם מכבי הייתי שבוע בלי אינטרנט ורק ידעתי שהם ניצחו. מרכוס בראון הוא תמיד יהיה נכס אבל האם אפי משתמש בו כמו שצריך?! כמחליף לארויו או כשחקן לצידו? ד"א שאני אחזור לארץ אנחנו ניהיה כנראה באותו יציע או שאתה יושב למטה ?

למעלה